Пт, 2024-03-29, 02:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 25 » ФІФА стала на захист Григорія Суркіса і вимагає від влади України припинити втручання в діяльність ФФУ
15:03
ФІФА стала на захист Григорія Суркіса і вимагає від влади України припинити втручання в діяльність ФФУ
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФИФА) встала на захист президента Федерації футболу України Григорія Суркіса. ФІФА відзначає втручання в діяльність ФФУ та тиск на її членів з боку представників влади, а також порушення регламенту ФФУ.

Нагадаємо, 15 грудня Конгресс ФФУ було зірвано через вимогу відставки президента організації Григорія Суркіса. Позаяк на порядку денному таке питання не стояло, збори було припинено. Після цього віце-президент ФФУ Сергій Стороженко надіслав до ФІФА листа, де повідомив про вимогу 38 колективних членів Федерації футболу України скликати позачергову генеральну асамблею з головним питанням порядку денного про недовіру президенту ФФУ.

У листі у відповідь (оригінал листа) ФІФА від імені свого Генерального секретаря Жерома Вальке сповіщає, що вони "отримали очевидні докази того, що деякі з цих членів вирішили вимагати скликання такої позачергової генеральної асамблеї внаслідок того, що на їхніх делегатів було здійснено сильний тиск з боку урядових представників" та інших осіб, що не мають стосунку до ФФУ.

Крім того, "деякі засідання членів були проведені невідповідно до правил і регламентних документів ФФУ".

У ФІФА також нагадали, як 15 грудня 2010 вони стали "свідком спроби порушити статут ФФУ, змінити порядок денний конгресу і внести питання про відставку чинного керівництва ФФУ, вчиненої процедурно незаконним способом".

Далі в листі повідомляється, що після цих подій було прийнято рішення про ретельний моніторинг ситуації. ФІФА зібрала матеріали, "які документують втручання представників державної влади в діяльність членів ФФУ". Таких висновків ФІФА дішла на підставі прямої інформації з незалежних джерел, засобів масової інформації та від учасників подій. "У зв'язку з цим ми хотіли б нагадати вам, що згідно зі ст.13 пар.1 (d) Статуту ФІФА, члени ФІФА зобов'язані забезпечувати дотримання їхніми власними членами вимог статутів, регламентних документів, директив і рішень органів ФІФА. Особливо слід підкреслити, що згідно ст.13 пар 1 (g) та ст.17 Статуту ФІФА, члени ФІФА повинні управляти своїми справами незалежно і без жодного впливу з боку будь-яких третіх осіб. ФФУ, як асоціація-член ФІФА, зобов'язана забезпечити незалежність своїх членів від урядового втручання у футбольне демократичне самоврядування. У даному процесі цього не було дотримано, і ФІФА встановила, що вимогу скликати позачергову генеральну асамблею висунуто в результаті втручання з боку урядових та інших кіл". ФІФА також бачить очевидні ознаки того, що найближчим часом втручання в діяльність ФФУ не припиниться. Зважаючи на це, ФІФА вимагає, щоб ФФУ забезпечила незмінність свого чинного Виконавчого комітету до закінчення терміну його законних повноважень в 2012 р. ФІФА не визнає жодного іншого керівництва, яке з'явилося б в результаті процесу, спотвореного втручанням. Ба більше, ФІФА висунула вимоги до ФФУ: підтвердити, що члени ФФУ припинили будь-яку діяльність, спрямовану на організацію виборів до закінчення терміну повноважень керівництва ФФУ в 2012 р., і, у зв'язку з цим, надати підтвердження від уповноважених керівних органів членів ФФУ того, що вони виконуватимуть цю вимогу. У разі невиконання вищевикладених вимог до 4 лютого 2011, ми передамо справу до Надзвичайного комітету ФІФА з вимогою застосувати відповідні санкції згідно хі ст.14 Статуту ФІФА (призупинення членства). Далі пояснюється які наслідки для України матиме призупинення членства у ФІФА, а саме - відсторонення збірної та клубів (крім футбольних змагань, це ще й турніри з футзалу, пляжного футболу і всі жіночі, аматорські та дитячо-юнацькі турніри) від усіх поєдинків під егідою цієї організації.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 1030 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ