Чт, 2024-03-28, 20:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Головна » 2014 » Лютий » 23 » Фінансову допомогу Україні готові надати Євросоюз, США та МВФ
16:46
Фінансову допомогу Україні готові надати Євросоюз, США та МВФ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Європейський Союз пообіцяв надати Україні "істотну" фінансову допомогу. США та МВФ також заявили, що готові запропонувати Києву підтримку для реалізації інституційних та економічних реформ .

Фінансову допомогу Україні активно обговорювали на зустрічі міністрів фінансів країн Великої двадцятки у Сіднеї.

З огляду на останні події в Україні Європейський Союз пообіцяв допомогти Києву. ЄС готовий надати відчутну фінансову підтримку країні після того, як буде знайдене політичне розв’язання конфлікту і сформований новий уряд, заявив єврокомісар з економічних питань Оллі Рен під час зустрічі міністрів фінансів країн Великої двадцятки у Сіднеї, повідомляє в неділю, 23 лютого, інформаційне агентство reuters.

Для отримання допомогти, за словами єврокомісара, новий уряд у Києві має серйозно розпочати інституційні та економічні реформи. Євросоюз також повинен запропонувати Україні чітку європейську перспективу, переконаний Рен. "Ми повинні задовільнити виклики цього історичного моменту", - сказав єврокомісар.

Великобританія та США готові допомогти

Питання надання фінансової підтримки Україні обговорили також міністри закордонних справ Великобританії Вільям Хейг та Польщі Радослав Сікорський. "Згоден, що міжнародне товариство має допомогти Україні отримати життєво необхідне фінансування для подальшої стабільності", - написав Хейг на своїй сторінці у Twitter.

Своєю чергою Вашингтон також запропонував фінансову допомогу Україні. США разом з іншими країнами готові надати підтримку, аби "відновити економічну стабільність" України, повідомляє інформаційне агентство afp із посиланням на зроблену в Сіднеї заяву державного посадовця із США.

Ставка на Брюссель

Німеччина вважає, що підтримати Україну повинен передусім Брюссель. Так, уповноважений уряду ФРН зі співробітництва Німеччини з Росією, країнами "Східного партнерства" та Центральної Азії Ґернот Ерлер закликав ЄС терміново надати Україні міжнародну фінансову допомогу. "ЄС має діяти, аби запобігти банкрутству України", - заявив німецький політик в інтерв’ю газеті Welt am Sonntag, опублікованому 23 лютого. За його словами, Брюссель повинен домовитися про цю допомогу із Москвою, а також залучити Міжнародний валютний фонд (МВФ).

Ця інституція своєю чергу пообіцяла надати допомогу Києву. Про це у Сіднеї заявила очільниця МВФ Кристин Лагард, повідомляє агентство dpa. "Коли українська влада звернеться до МВФ - чи то із проханням надати консультації, чи із приводу дискусії про фінансову допомогу, пов’язану з економічними реформами - ми звичайно готові", - підкреслила Лагард. Вона також висловила сподівання, що ситуації в Україні "швидко заспокоїться".

Росія радить Україні звернутися до МВФ

Ідею звернення України за допомогою до МВФ у Сіднеї підтримав і міністр фінансів РФ Антон Сілуанов. "Ми вважаємо, що така ситуація відповідає інтересам самої України, має відбутися великий шлях структурних реформ у цій країні, і ми бажаємо успіхів у цих починаннях та якнайшвидшої стабілізації ситуації як у політичній, так і в соціальній сфері", - заявив політик після того, як обговорив ситуацію в Україні із міністром фінансів США Джекобом Лью.

Водночас Росія призупинила надання кредиту Україні, повідомляє 23 лютого агентство reuters. За словами Сілуанова, перш ніж Росія вирішить долю чергового траншу для України, Київ має сформувати новий уряд та визначитися із економічною політикою.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1057 | Додав: adminA | Теги: Євросоюз, фінансову допомогу Україні, США та МВФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ