Сб, 2024-04-20, 15:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 8 » Фінансувати флот РФ у Севастополі Москва відмовилася
15:30
Фінансувати флот РФ у Севастополі Москва відмовилася
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Московська міськдума затвердила поправки до бюджету міста на 2011 рік, анулювавши кошторис ключової міжнародної програми пана Лужкова - фінансування Чорноморського флоту, пише газета "КоммерсантЪ".

У мерії пояснюють, що "витрати йшли по кривій схемі", а коштів для потреб моряків достатньо і у Міноборони. На думку експертів, програма - політичний актив не тільки Юрія Лужкова, а й Сергія Собяніна та її скасування не зустріне розуміння у прем'єра Володимира Путіна.

Міськдумі було запропоновано анулювати фінансування програми шефства Москви над військово-морським флотом (ВМФ) РФ на 2010-2012 роки. Виконавець програми, фонд "Москва-Севастополь", позбувся всіх 70,6 млн руб (2,4 млн дол), раніше виділених у бюджеті на 2011 рік. Поправки були прийняті відразу в трьох читаннях "без дебатів", як того і просила голова департаменту фінансів Москви Віра Чистова.

Джерело видання в центральному апараті Міноборони РФ вважає, що "так робити не можна": "Підтримка була. Її відсутність буде доставляти військовим більше турбот". Співрозмовник у штабі Чорноморського флоту ВМФ РФ жалкує про анулювання бюджету, пояснюючи, що, хоча "допомога надавалася і не така вже величезна, її буде бракувати - насамперед ветеранам і сім'ям військовослужбовців".

Юрій Лужков надавав допомогу Чорноморському флоту з 1994 року, коли за його ініціативою було створено фонд "Москва-Севастополь". У декларованих цілях створення цієї структури значилося збереження Чорноморського флоту після розпаду СРСР.

З 2004 року уряд Москви регулярно схвалював трирічні цільові програми виділення субсидій фонду. Кошти спрямовувались на ремонт казарм, будівництво шкіл у Севастополі для дітей моряків, виплату зарплат вчителям. Приміром, в 2006 році через фонд пройшли 100 млн руб (3,38 млн дол), які, згідно зі звітом, були витрачені на закупівлю комп'ютерів, холодильників, пилососів, посуду для кают-компаній і систем кондиціонування кораблів.

Рекорд фінансування був поставлений в 2008 році - 160 млн руб (5,4 млн дол). (Будівництво житла для моряків, дорогі медичні операції і турпутівки для сімей військовослужбовців). Як випливає з нормативних документів мерії, кошти направлялися навіть на організацію бойових чергувань великого протичовнового корабля "Керч" і ракетного крейсера "Москва" в Середземному морі.

Лужков регулярно відвідував Крим і не приховував, що ця програма для нього - ресурс політичний. Так, він неодноразово висловлювався про долю Севастополя з нападками на адресу української влади. У червні 2008 року Київ навіть оголосив Юрія Лужкова персоною нон ґрата, після того як той закликав поставити питання про < a href="/ukraine/19jul2010/luzh.html">повернення міста Росії. В'їзд в Україну було знову дозволено Лужкову після того, як на президентських виборах переміг Віктор Янукович.

Лужков заявляв, що Росії необхідно розірвати договір з Україною про дружбу і співробітництво через те, що українська влада "видавлює російську мову зі своєї країни". Сам екс-мер відповів на дії Києва наданням більш як 34 млн дол на програму підтримки, в тому числі і російської діаспори в Україні.

Зазначимо, що торік новий мер Москви Собянін заявляв, що Москва продовжуватиме активну співпрацю з Севастополем. "Це не стільки економічне, але й політичне завдання", - сказав Собянін.

Крім того, рішення Мосміськдуми приблизно збіглося за часом із заявою Росії з приводу можливості розриву Харківських угод, якими передбачена "газова" знижка Україні в обмін на продовження базування ЧФ РФ у Севастополі.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 977 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ