Пн, 2024-04-29, 14:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Квітень » 30 » Фірташ розповів, як усував Януковича і готовув замість нього Кличка
19:55
Фірташ розповів, як усував Януковича і готовув замість нього Кличка
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

 Голова ради директорів Group DF Дмитро Фірташ заявив на суді у Відні, що у зв'язку з відмовою колишнього президента України Віктора Януковича від необхідних реформ почав пошук альтернативного кандидата на президентські вибори-2015 і знайшов в якості такого кандидата Віталія Кличка.

"Я знайшов такого кандидата: Кличко - спортсмен, дуже відома в Україні та світі людина, сильний, європейський, молодий", - сказав бізнесмен, передає "Інтерфакс-Україна".

Він повідомив, що підтримував партію УДАР з 2012 року, як колись підтримував Януковича, в тому числі і телевізійними активами.

Фірташ заявляє, що зіграв одну з вирішальних ролей у досягненні компромісу між тодішніми опозицією і президентом Віктором Януковичем у лютому 2014 року.

Виступаючи в суді у Відні у справі про екстрадицію в США, він заявив, що переконав орієнтованих на нього народних депутатів допомогти опозиції і ухвалити рішення про повернення Конституції 2004 року, яка звужує повноваження президента України.

За його словами, після цього Янукович передзвонив йому в Париж, де бізнесмен перекладав переговори з європейськими політиками.

"Він сказав, що я всадив йому ніж у спину, що я фізично забрав у нього владу", - сказав Фірташ.

Бізнесмен зазначив, що після він повернувся в Україну і провів зустріч з народним депутатом від фракції "Партії регіонів" у парламенті того скликання Сергієм Тігіпком, на позицію якого орієнтувалося тоді близько 50 нардепів.

Після цього він спілкувався з Кличком і попросив організувати зустріч решти лідерів опозиції.

За словами Фірташа, надалі, у узгодженні документа брав участь і Тігіпко, після чого сам бізнесмен передзвонив тодішньому голові адміністрації президента Андрію Клюєву для організації нової зустрічі опозиції з Януковичем.

Бізнесмен зазначив, що був задоволений результатом, однак висловив підозру, що "люди Тимошенко" влаштували провокацію на Майдані і цим зірвали досягнуті тоді домовленості з Януковичем.

Коментуючи втечу Януковича, Фірташ сказав: "Я вважаю, що він боягуз. Він нікуди не повинен був втікати".

Як повідомлялося раніше, допит мера Києва Віталія Кличка у справі екстрадиції в США Фірташа на прохання мера Києва проходитиме в закритому режимі. Адвокати бізнесмена клопотали, щоб допит був у режимі відеоконференції. Захист пояснив, що в ході допиту може бути оголошена конфіденційна інформація, що стосується економічної та політичної ситуації в Україні.

Серед тем допиту може бути відмова Кличка від балотування в президенти і його зв'язки з Фірташем, уточнили адвокати.

Крім того, захист бізнесмена зазначив, що свідками у справі могли б бути також перший президент України (1991-94) Леонід Кравчук, екс-міністр палива та енергетики Юрій Бойко, народний депутат фракції "Опозиційний блок" Сергій Льовочкін, позафракційний народний депутат Інна Богословська, бізнесмен Григорій Суркіс.

На суді у Відні адвокати стверджують, зокрема, що після втечі Віктора Януковича в лютому 2014 року Фірташ підтримував Віталія Кличка як кандидата в президенти, а США зробили ставку на Арсенія Яценюка і Юлію Тимошенко. Саме тому запит на екстрадицію був поданий 26 лютого, коли Україна також остаточно визначалася з вектором свого розвитку, вважає захист Фірташа.

Фірташ звинувачує Яценюка, Турчинова і Тимошенко в російській окупації Криму і радіє, що Порошенко – президент

Український бізнесмен Дмитро Фірташ підтверджує факт зустрічі з кандидатом у президенти Петром Порошенком, лідером парії УДАР Віталієм Кличком напередодні президентських виборів в Україні в травні 2014 року і вказує, що був її ініціатором і ставив метою не допустити президентства Юлії Тимошенко.

"Головне, що ми отримали (від зустрічі) те, що хотіли: Порошенко – президент, Кличко став мером", - сказав Фірташ, виступаючи 30 квітня в суді у Відні у справі про його екстрадицію до США.

Він зазначив, що деталі зустрічі є конфіденційними.

Бізнесмен наголосив, що давно є противником Тимошенко, вважаючи, що їй потрібні лише крісло і влада, від якої Україна втрачає.

Першою великою втратою він назвав ринок газу.

"Другий раз ми втратили Крим", - заявив Фірташ.

На думку бізнесмена, політична сила, яка представлялася Тимошенко, Арсенієм Яценюком і Олександром Турчиновим, винна у анексії Росією українського Криму.

Фірташ вважає, що за цим подіям буде розслідування.

Фірташ заперечує звинувачення в дачі хабарів індійським чиновникам

Голова ради директорів Group DF Дмитро Фірташ заперечує звинувачення в дачі хабарів індійським чиновникам.

Про це він заявив у четвер 30 квітня, відповідаючи на питання судді в ході розгляду справи про його екстрадицію в США в земельному суді Відня у кримінальних справах, передають "Українські новини".

"Це точно неправда. Ми не давали ніяких хабарів. Щоб давати хабара – потрібно отримати вигоду. Ми ніякої вигоди не мали", - сказав Фірташ.

Він додав, що його компанія ніяких ліцензій в Індії не отримувала.

"Це абсолютна неправда", - сказав Фірташ.

Відповідаючи на запитання судді про показаннях свідків проти нього, Фірташ повідомив, що ці свідчення були отримані під тиском.

"Всі ці так звані свідки були заарештовані в Америці і всім їм були поставлені умови – або піти у в'язницю, або співпрацювати", - сказав Фірташ.

На думку Фірташа, це свідчить про політичне підґрунтя справи.

Нагадаємо, 12 березня 2014 року поліція Австрії заарештувала Фірташа у Відні у зв'язку з розслідуванням Федеральним бюро розслідувань США справи про корупцію індійських чиновників при реалізації інвестиційного проекту в Індії в 2006 році, у якому Фірташ нібито брав участь.

США видали запит на екстрадицію підозрюваного.

21 березня 2014 року австрійський суд звільнив Фірташа під заставу 125 млн євро.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 1030 | Додав: admin | Теги: Янукович, Кличко, Фірташ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ