Сб, 2024-04-20, 10:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 4 » Фірташ став власником сіверськодонецького "Азоту" і хоче купити черкаський "Азот"
19:13
Фірташ став власником сіверськодонецького "Азоту" і хоче купити черкаський "Азот"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Group DF (Австрія) придбала ЗАТ "Сіверськодонецьке об'єднання "Азот" (Луганська обл.). Про це повідомив сьогодні, 4 лютого, на прес-конференції в Харкові власник Group DF Дмитро Фірташ. "Ми вже купили", - сказав він, відповідаючи на запитання журналістів, чи придбав він ЗАТ, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому він не уточнив, за яку суму куплено підприємство.

Водночас Фірташ підкреслив, що близько 70% сплачених за підприємство коштів - власні, близько 30% - залучені банківські кошти.

Також він зазначив, що має намір придбати ВАТ "Азот" (Черкаси). "Те, що я в цьому братиму (у купівлі черкаського "Азоту") участь, це факт", - сказав Фірташ.

Водночас підприємець не дав конкретної оцінки вартості черкаського "Азоту", за який його власник Олександр Ярославський хоче 800 млн дол. Фірташ зазначив, що, можливо, Ярославський актив переоцінив, можливо - недооцінив.

Як повідомлялося, український бізнесмен Олександр Ярославський раніше заявив, що погодився б на продаж ВАТ "Азот" (Черкаси), якби запропонована ціна становила 800 млн дол. "Це нижня ціна", - сказав він.

До цього Ярославський повідомив, що "Азот" готовий був купити Фірташ, який вже має активи в азотній галузі, проте запропонована ціна не влаштувала продавця.

Черкаський "Азот" в даний час виробляє в Україні найбільші обсяги аміачної селітри й аміаку. Підприємство також випускає карбамід, карбамідо-аміачну суміш, а також аміачну воду і сульфат амонію.

За даними Черкаського державного науково-дослідного інституту техніко-економічної інформації в хімічній промисловості, "Азот" в 2010 році скоротив виробництво карбаміду порівняно з 2009 роком на 3,8% - до 637,1 тис тонн, водночас збільшив випуск аміачної селітри на 8,7% - до 844,4 тис тонн, аміаку - на 29,1%, до 631,5 тис тонн.

Раніше Фірташ став власником найбільшого виробника азотних міндобрив в Україні - концерн "Стирол". 13 вересня 2010 року Group DF, що належить бізнесменові, повідомила про входження в холдинг підприємства, вартість якого експерти оцінюють в 650-750 млн дол. Засновник "Стиролу" Микола Янковський продав контрольний пакет акцій компанії, але залишився її співвласником. Продати актив його змусило погіршення фінансових показників, викликане зростанням ціни газу.

За інформацією джерел, близьких до операції, основний власник "Стиролу" - народний депутат Микола Янковський (Партія регіонів) - продав контрольний пакет акцій заводу, але зберіг частку в компанії. У Group DF і концерні "Стирол" від коментарів відмовилися. Янковський, що досі заперечував факт переговорів про продаж компанії, також не надав коментарів.

В Ostchem Group вже входять три виробники азотних добрив: "Рівнеазот", Tajik Azot в Таджикистані і Nitrofert в Естонії. "Консолідація активів дозволить зміцнити позиції підприємств на зарубіжних ринках карбаміду і аміачної селітри", - вважають у Group DF. У групі розраховують на синергетичний ефект завдяки централізації інвестдіяльності, стандартизації фінансових операцій і звітності, оптимізації закупівель устаткування і матеріалів, об'єднання ремонтно-монтажних і ремонтно-будівельних робіт. У ІК Concorde Capital 100% "Стиролу" оцінюють у 650-750 млн дол.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 949 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ