Пт, 2024-04-26, 21:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 25 » Флагманський корабель НАТО обстріляли сомалійські пірати
12:56
Флагманський корабель НАТО обстріляли сомалійські пірати
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Пірати обстріляли флагман військово-морської групи НАТО біля узбережжя Сомалі - нідерландський фрегат "Роттердам". У відповідь вогнем одного з піратів було вбито. Про це йдеться в заяві командувача військово-морської операції НАТО по боротьбі з піратством "Океанський щит" комодора (контр-адмірала) Бена Беккеренга, передає NEWSru.com з посиланням на ІТАР-ТАРС.

Інцидент стався у середу, 24 жовтня, під час перевірки підозрілого легкого парусно-моторного судна. Як тільки "Роттердам" висадив абордажну групу на надувному човні, команда судна відкрила вогонь і спробувала втекти від переслідування.

"У відповідності до правил операції, "Роттердам" відкрив вогонь у відповідь, у результаті чого судно піратів загорілося, і команда стала рятуватися уплав", - повідомив комодор Беккеренг.

У ході перестрілки був убитий один з піратів, на борту "Роттердама" постраждалих немає. Голландський фрегат підняв на борт 25 членів команди піратського судна.

Протягом короткого бою і всієї операції з виловлення піратів по "Роттердаму" також вівся прицільний вогонь зі стрілецької зброї з берега, яким було пошкоджено один із надувних човнів НАТО.

На даний момент біля узбережжя Сомалі діють кілька міжнародних військово-морських груп з протидії піратству. Угрупування НАТО в рамках операції "Океанський щит" на сьогодні включає фрегати "Роттердам" (Нідерланди) та "Халібертон" (США).

Патрулювання цієї зони також ведуть військові кораблі країн ЄС, задіяні в операції "Аталанта", і так звана "Змішана оперативна група 151", в яку входять фрегати і сторожові кораблі низки азійських країн.

Раніше повідомлялося, що військово-морські сили ЄС уперше провели військову операцію проти сомалійських піратів на суші.

У травні поточного року патрульні кораблі військово-морського флоту Ірану врятували від піратів американське судно в Аравійському морі.

Пірати, які користаються тим, що Сомалі фактично перебуває на межі громадянської війни, стали серйозною загрозою для світового судноплавства в акваторії Індійського океану. Тільки в 2011 році збитки від їхньої діяльності перевищили 7 мільярдів доларів. Зараз у полоні у піратів перебувають близько 200 моряків.

За даними Міжнародного морського бюро, цього року активність піратів біля узбережжя Сомалі значно знизилася - за перші три квартали 2012 року тут зафіксовано 70 піратських нападів, у порівнянні з майже 200 за аналогічний період 2011 року.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1054 | Додав: adminA | Теги: корабель НАТО, сомалійські пірати
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ