Пт, 2024-04-26, 13:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 11 » Фобія зовнішнього втручання
12:39
Фобія зовнішнього втручання
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

У вівторок керівник Федерального космічного агентства Володимир Поповкін в інтерв'ю припустив, що неполадки під час запуску міжпланетної станції "Фобос-Ґрунт" пояснюються зовнішнім впливом на зонд. Експерти та журналісти на сторінках іноземних ЗМІ дають свою оцінку заяві глави "Роскосмосу" і ситуації в російській космічній індустрії.

"Хоча шанси на те, що уламки завдадуть якоїсь шкоди, вкрай малі, видовище, як люди по всьому світу очікують катастрофи, означає для "Роскосмосу" черговий конфуз", - пише в статті для The New York Times  Ендрю Крамер. Він зазначає, що припущення про зловмисне втручання було висловлено на такому високому рівні вперше, і збіглося за часом зі "зростанням антиамериканських настроїв у російській політиці і, ймовірно, було орієнтовано здебільшого на внутрішню аудиторію. Російські чиновники часто натякають на вплив ззовні... Автори таких коментарів зазвичай мають на увазі Сполучені Штати". Заява Поповкіна, тим не менш, "різко контрастує" з духом цивільного крила російської космічної програми, яка останнім часом демонструє "готовність до співпраці", - підсумовує журналіст.

Московський кореспондент The Christian Science Monitor  Фред Вейр нарахував за рік з гаком не менш як сім серйозних провалів "Роскосмосу", через що його репутація серйозно зіпсована, а деякі ключові проекти опинилися під загрозою. Посилаючись на експертів, Вейр називає звинувачення на адресу іноземців "новою і, може статися, зловісною" ознакою. "Основна проблема в тому, що наша космічна індустрія протягом довгого часу перебуває в занепаді. Там використовуються дуже складні технології з довгою ланцюжком промислових постачальників... Система ще може виробляти старі кораблі "Союз" і "Прогрес", але з новими технологіями їй не впоратися. Не розумію, навіщо вони так поспішали з запуском "Фобос-Ґрунт", враховуючи відомі ризики", - цитує видання головного редактора порталу Avia.ru Романа Гусарова. За словами Олексія Синицького, головного редактора журналу "Авіатранспортний огляд", "проект "Фобос-Ґрунт" був від початку ризикованим. Почати з того, що він був недофінансований. Не треба будувати конспірологічні теорії, і не слід сприймати заяву Поповкіна поважно. Можливо, він мав на увазі інопланетян?"

У підготовленій за матеріалами агентств публікації Der Standard наводиться думка експерта в галузі космонавтики Ігоря Лисова: точне місце падіння космічного апарата невідоме, траєкторія залежить, серед іншого, від сонячної активності. Велика частина "Фобос-Ґрунту", зокрема наявні на борту 13,5-тонної станції високотоксичні матеріали на зразок кобальту, згорять у щільних шарах атмосфери Землі, заспокоїв Лисов.

Переклад InoPressa


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1037 | Додав: adminA | Теги: Фобія зовнішнього втручання
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ