Чт, 2024-03-28, 21:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 28 » Фонду гарантування вкладів Кабмін виділив кредит майже на 8 млрд гривень
18:03
Фонду гарантування вкладів Кабмін виділив кредит майже на 8 млрд гривень
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

 Кабінет міністрів України вирішив виділити Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) кредит на суму 7,941 млрд грн.

Відповідне рішення закріплено постановою уряду від 28 грудня №1003, текст якого розміщений на веб-сайті Кабінету міністрів.

"Міністерство фінансів з метою надання кредиту ФГВФО здійснює випуск облігацій внутрішньої державної позики на 7 млрд 941 млн грн з терміном обігу до 15 років і процентною ставкою доходу до 10% річних в обмін на векселі, видані Фондом на тих же умовах, з виплатою відсотків за векселями одночасно з оплатою векселя", - вказується в документі.

Нагадаємо, 15 листопада Верховна Рада України затвердила запропонований президентом Петром Порошенком закон про відшкодування фізичним особам через систему гарантування вкладів фізичних осіб шкоди, заподіяної зловживаннями в сфері банківських і інших фінансових послуг.

Відповідно до законопроекту, при виконанні функцій повіреного, агента або посередника щодо залучення коштів банк зобов'язаний попередньо ознайомити клієнтів у письмовій формі про непоширення на такі кошти гарантій щодо відшкодування коштів Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО).

У пояснювальній записці до законопроекту можна почути думку, що така система дозволить уникнути зловживання довірою вкладників з використанням банків. Зокрема, мова йде про схему, коли в приміщеннях банку фізособам пропонується укладати договори позики з небанківськими фінустановами через повіреного, яким виступає банк. При цьому відкривається банківський рахунок, з якого в подальшому кошти перераховуються на рахунки небанківських установ.

За даними ФГВФО, з використанням такої схеми були обкрадені за посередництва банку "Михайлівський" 14 тис. фізосіб на суму понад 1,5 млрд грн. При цьому вік понад 45% фізосіб, які постраждали від схеми, - старше 55 років. Зазначимо, 23 травня Національний банк України повідомив про прийняття рішення про віднесення банку "Михайлівський" до категорії неплатоспроможних, збитки банку оцінюються в 23 млрд гривень.

Законопроектом також передбачається, що до вкладу прирівнюються кошти, залучені від фізособи як позика або вклад до небанківської фінустанови через банк, який виступив повіреним і на день набрання чинності даного законопроекту віднесений до категорії неплатоспроможних, якщо банк не поінформував дану фізособу під розпис про поширення на його кошти гарантій, передбачених законом про систему гарантування вкладів. В такому випадку фізособа прирівнюється до вкладника і отримує право на відшкодування коштів.

Законопроектом передбачено доручення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб ретельно вивчити документи по кожній фізособі, яку прирівняно до вкладника, і не пізніше 20 робочих днів з дня набрання чинності законом почати виплату відшкодування коштів.

Нагадаємо, наприкінці грудня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та Міністерство фінансів України підписали договір про продаж 100% акцій "ПриватБанку". З моменту передачі власником 100% акцій банку є держава в особі Міністерства фінансів України, а обсяг емісії облігацій внутрішньої держпозики для цих цілей оцінюється в межах 116,8-148 млрд грн.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 797 | Додав: adminA | Теги: кредит, фонд гарантування вкладів, Кабмін, 8 млрд гривень
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ