Пт, 2024-03-29, 14:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 16 » Ford представив "заряджену" версію Fiesta Sport
14:43
Ford представив "заряджену" версію Fiesta Sport
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Тепер у гамі автомобілів Ford немає такої швидкісної малолітражки, як, наприклад, 192-сильний Opel Corsa OPC та інші "гарячі" хетчбеки. Нинішня найпотужніша версія Ford Fiesta, що розвиває 120 к.с., не може задовольнити любителів швидкої їзди. Розгін до "сотні" у неї забирає 9,9 с, тобто її темперамент аж ніяк не назвеш спортивним. "Гаряча" Fiesta ST поки знаходиться в процесі розробки, а поки фордівці представляють "теплу" модифікацію Sport, пишуть "Автоновости".

На перший погляд, потужність 1,6-літрового мотора підвищилася лиш трохи: до 136 сил. А крутний момент зріс на 8 Нм - до 160 Нм. Але цього виявилося достатньо, щоб час розгону скоротився до 8,7 с. Це лише на 0,3 с більше, ніж потрібно "гарячій" Fiesta ST в колишньому кузові.

Зазначимо, що справжній "гарячий" хетчбек - це не тільки гарна динаміка розгону, а й спортивне шасі. Тут, на жаль, поки що жодних змін. А штатна підвіска Fiesta радше налаштована на комфорт, ніж на швидкісне проходження поворотів.

Зовні новинка відрізняється від молодших модифікацій трохи видозміненим переднім бампером з невеликим спойлером по центру, 17-дюймовими колесами й особливими відтінками забарвлення кузова: насиченим синім і яскраво-білим кольорами зі смужками на капоті і бортах. Також ззаду нову модифікацію можна впізнати по "двостволці" глушника. У салоні єдина нестандартна деталь - сині стібки на шкіряних сидіннях.

Плюс новинки в тому, що вона лише на тисячу з чимось євро дорожча за 120-сильний аналог. Але шанувальники швидкісних малолітражок, звісно, вважатимуть за краще дочекатися версії ST, яка має з'явитися наступного року. Очікується, що вона отримає турбований двигун робочим об'ємом 1,6 л, що розвиває мало не 200 к.с. Час розгону до 100 км/год буде близьким до 6,5 с, а максимальна швидкість - до 225 км/год. Але вона вже буде на 5-7 тис євро дорожча.

Слід зазначити, що вже в березні на автосалоні в Женеві Ford представить заміну нинішньому Fusion. Правда, це лише концепт, але він буде дуже близький до серійної моделі. У основі нової моделі - найпевніше її назвуть B-MAX - лежатиме платформа від Fiesta. За деякими даними, концепт матиме зсувні двері, як на великих мінівенах, але серійна модель все ж таки отримає звичайні двері.


Правда, розраховувати на те, що новий B-MAX матиме трохи збільшений дорожній просвіт, як це було з Fusion, не варто. Кліренс у новинки залишиться таким самим, як і у звичайної Fiesta.

Під капот Ford B-MAX почнуть ставити новітній трициліндровий двигун, який випускатимуть як в атмосферному варіанті, так і з турбонагнітачем. Причому в останньому випадку його потужність становитиме близько 110 к.с. З'явиться і потужніший чотирициліндровий агрегат об'ємом 1,6 л серії EcoBoost, який видаватиме близько 150 к.с.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 1004 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ