Пт, 2024-04-26, 09:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 20 » Франція на порозі виборів: перемога Саркозі під величезним питанням
16:42
Франція на порозі виборів: перемога Саркозі під величезним питанням
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У Франції завершується етап передвиборної агітації - у кандидатів в президенти залишилися лише години, щоб провести мітинги або виступити в ЗМІ перед тим, як у неділю, 22 квітня, відбудеться голосування, повідомляють РИА "Новости".

На посаду глави держави претендують десятеро кандидатів: чинний президент Франції, лідер партії Союз за народний рух Ніколя Саркозі, кандидат від Соціалістичної партії Франсуа Олланд, лідер крайньо правого Національного фронту Марін Ле Пен, кандидат від Лівого фронту Жан-Люк Меланшон, голова Демократичного руху ( MoDem) Франсуа Байру, лідер партії "Європа Екологія - Зелені" Єва Жолі, глава партії "Вставай, Республіко" Ніколя Дюпон-Еньян, лідер крайньо лівої Нової антикапіталістичної партії Філіп Путу, голова троцькістської комуністичної партії "Робоча боротьба" Наталі Арто і засновник партії "Солідарність і прогрес" Жак Шемінад.

Президентські вибори в історії П'ятої республіки (від 1958 року) відбуваються вдесяте. До Саркозі цю вищу державну посаду обіймали Шарль де Голль, Жорж Помпіду, Валері Жискар д'Естен, Франсуа Міттеран і Жак Ширак.

Президент Франції обирається терміном на п'ять років шляхом загального прямого таємного голосування. У виборах можуть взяти участь громадяни віком від 18 років - всього близько 45 мільйонів виборців.

Вибори проводять у два тури, перший відбудеться 22 квітня, другий - 6 травня. Якщо один з кандидатів у першому турі набере понад 50% голосів, його буде достроково визнано переможцем. Однак, ґрунтуючись на даних численних опитувань і досліджень, можна з цілковитою впевненістю говорити про те, що цього не станеться.

Голосування в заморських територіях - Гваделупі, Сен-Мартені, Сен-Бартелемі, Гвіані, Мартініці, Сен-П'єр і Мікелон, Французькій Полінезії, а також у посольствах і консульствах Франції на американському континенті, включаючи Гавайї, буде відбуватися в суботу. У метрополії виборчі дільниці відчиняться в неділю о 8.00 за місцевим часом (9.00 за Києвом) і зачиняться, залежно від рішення влади, не раніше як о 18.00 та не пізніш ніж о 20.00 (21.00 за Києвом).

За проведення виборів і підрахунок голосів у Франції відповідає МВС. При цьому рівень довіри французам з боку Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ (БДІПЛ) такий високий, що бюро не стало скеровувати до Франції своїх спостерігачів, хоча завчасно отримало відповідне запрошення влади.

Саркозі та Олланд очолюють рейтинг кандидатів

Згідно з останніми опитуваннями громадської думки, до другого туру виборів проходять Саркозі та Олланд. Обидва основні кандидати, за даними різних опитувань, отримують приблизно 26-29% голосів. Щодня ті чи ті ЗМІ з посиланням на нові дослідження повідомляють, що один з цієї пари вирвався вперед або що розрив між лідерами знову звужується.

За Саркозі з Олландом йдуть Байру, Ле Пен і Меланшон, які, по суті, ведуть боротьбу за третє місце. Воно не дає права "виходу у фінал", однак може зіграти певну роль перед червневими парламентськими виборами.

Саркозі піде з політики в разі програшу на виборах.

Що стосується прогнозів на другий тур, то тенденції опитувань для Саркозі поки що невтішні - всі без винятку соціологічні дослідження пророкують перемогу Олланду з результатом 54-57%.

При цьому експерти вважають, що боротьба у другому турі багато в чому зводиться до вибору: за Саркозі і проти Саркозі.

Перший тур президентських виборів у Франції відбудеться 22 квітня, другий - 6 травня. Усього за вищий пост поборються десять кандидатів. Найбільші рейтинги, згідно з березневими соцопитуваннями, мають Саркозі (від 23% до 30% французів готові проголосувати за нього зараз) та Олланд (йому симпатизують 27-33%).

Нагадаємо, що президент Франції Ніколя Саркозі заявив, що якщо він знову здобуде посаду президента, то не буде повторювати своїх помилок. Він також має намір змінити конституцію, уточнивши положення про два президентських терміни.

Головний суперник Саркозі на президентських виборах Франсуа Олланд 28 березня також дав низку передвиборних обіцянок. Зокрема, він розповів журналістам про свій намір звільнити нинішніх керівників поліції та внутрішньої розвідки у разі свого обрання.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 988 | Додав: admin | Теги: Саркозі, вибори, Франція, Франсуа Олланд
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ