Чт, 2024-04-25, 03:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 30 » Frankfurter Allgemeine - Євгенія Тимошенко: політик мимоволі
17:22
Frankfurter Allgemeine - Євгенія Тимошенко: політик мимоволі
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Євгенія Тимошенко називає свою маму по імені - "Юлія", як і всі в Україні, свідчить кореспондент Frankfurter Allgemeine Zeitung. Вона хоче бути лише донькою, яка допомагає матері, але "вже давно є чимось більшим", продовжує Конрад Шуллер.

Юлія Тимошенко, ікона Помаранчевої революції з традиційною українською золотою косою навколо голови, сидить у в'язниці, ставши жертвою українського режиму на чолі з Віктором Януковичем. Тепер відвідувати її можуть лише дочка і адвокат Сергій Власенко - це єдині ниточки, які пов'язують її зі світом, оскільки в колонії заборонено користуватися і телефоном, і Інтернетом, йдеться в статті.
"Євгенія завжди намагалася не дати поглинути себе світові газового бізнесу, великих грошей і влади, в якому її мати роками блискуче грає одну з провідних ролей", - продовжує журналіст. "Уроки англійської та гри на фортепіано, плавання і математика - Юлія Тимошенко вимагала від доньки максимально можливого результату. У роки краху радянської імперії - коли Євгенії було 14, а Юлія вже збила мільйони у газовому бізнесі - дочку відправили ​​без особливої ​​помпи в ексклюзивний інтернат в Англії, а потім вона вступила до елітної London School of Economics".
Тоді Євгенія Тимошенко була особливо далека від тієї політичної арени, на якій оберталася її мати, мовиться в статті. "Англія їй сподобалася, вона планувала там залишитися. Про різницю між її світовідчуттям і менталітетом нащадків пострадянської еліти свідчить і той факт, що заміж вона вважала за краще вийти не за сина олігарха, а за вкритого татуюваннями рок-музиканта".
Її повернення в Україну 2003 року мало особисті причини. "Я розуміла тоді, що моє місце поряд з сім'єю", - говорить Євгенія Тимошенко, ділячись спогадами про період, коли її мати, яка очолювала опозицію режиму авторитарного президента Кучми і його прем'єра Януковича, разом з батьком опинилася за ґратами, а її діда від перенесених хвилювань настиг інфаркт.
При цьому, зауважує коментатор, Євгенія і далі дистанціювалася від політики: під час демократичної революції 2004 року вона святкувала тріумф демократії, стоячи в натовпі в центрі Києва, тоді як Юлія Тимошенко сяяла перед об'єктивами.
"І тільки коли українська система правосуддя торік почала кидати одного опозиційного політика за одним за ґрати, Євгенія Тимошенко публічно заступилася за заарештовану Юлію". Однак і цю свою роль Євгенія вважає аполітичною.
Хоч як би там було, пише німецький журналіст, сьогодні все виглядає так, ніби "приватна боротьба Євгенії-дочки себе вичерпала. Юлія Тимошенко засуджена до семи років позбавлення волі, тож Євгенії нічого не залишається, як поринути з головою у самий вир української політики, від якого вона так хотіла уникнути. Її першим політичним виступом стала промова перед Європейською народною партією в жовтні. З того моменту вона виступала в Страсбурзі і Брюсселі, в Марселі і Берліні".
Найважливішим інструментом у боротьбі за свободу матері залишається партія "Батьківщина", лідером якої і досі є Юлія, продовжує журналіст. Тим часом, поки Тимошенко перебуває у в'язниці, партія починає втрачати орієнтири: вона "заточена" під свого лідера, а заступник Тимошенко Турчинов, незважаючи на організаторські здібності, не має харизми Юлії та її авторитету. На цьому тлі постать Євгенії стає незамінною. Навіть якщо вона не поведе партію на майбутні парламентські вибори, "Батьківщині" Євгенія необхідна, оскільки у неї однієї є ексклюзивний доступ до матері, який може стати для прихильників Юлії Тимошенко необхідним "сертифікатом автентичності", йдеться в публікації.
Переклад InoPressa

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 969 | Додав: abel | Теги: Юлія Тимошенко, Євгенія Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ