Сб, 2024-04-27, 03:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 8 » Frankfurter Allgemeine. Войовнича Юлія Тимошенко
21:05
Frankfurter Allgemeine. Войовнича Юлія Тимошенко
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Через півтора року після повернення до влади Янукович домігся арешту своєї суперниці. Тимошенко виявилася підготовлена ​​до такого ходу подій, письмово заявивши, що "не збирається вчиняти самогубство", пише Frankfurter Allgemeine Zeitung.

На думку багатьох західних урядів, зокрема і ЄС, Віктор Янукович, знову опинившись при владі, перетворив відомство юстиції на виконавця волі владного клану. Юлія Тимошенко, затята противниця режиму Януковича, з п'ятниці перебуває в СІЗО. Прокуратура висунула екс-прем'єру Тимошенко звинувачення у зловживанні службовим становищем при укладанні газової угоди з Росією в 2009 році, повідомляється у виданні.

Правозахисниця Ніна Карпачова заявила, що "Тимошенко сидить у тримісній камері площею 16,8 кв м. Ув'язнена не висувала скарг з приводу її утримання". Не вперше вона опиняється в Лук'янівському СІЗО, зазначає автор статті Конрад Шуллер. Ще в 2001 році, під час авторитарного правління Кучми, вона провела там місяць.

"Після того як у 2010 році криза підірвала популярність демократичних ідей і революційний союз Ющенка і Тимошенко розпався, перетворившись на суперництво, в результаті виборів, які тоді навіть західні спостерігачі назвали вільними і чесними, до влади прийшов Янукович", - нагадує оглядач. І ось через півтора року його суперниця перебуває за ґратами. "Епізод, що став приводом для звинувачення Тимошенко, - газова криза 2009 року - є ключовою подією з багатьох причин. У той час сталася ескалація напруженості у відносинах між путінською Росією і демократичною Україною Ющенко і Тимошенко, що привело до припинення в 2008 році транзиту газу в Україну і Центральну Європу. Тоді багато європейських країн кілька днів залишалися відрізаними від енергопостачання. І тільки за кілька тижнів вдалося укласти нові договори про постачання", - повідомляється в статті.

Тому, що Янукович торкнувся саме цієї "газової кризи", є кілька причин. За офіційною версією Тимошенко знехтувала своїм службовим становищем і без схвалення Кабінету міністрів розпорядилася про укладення нового договору. "З іншого боку, що набагато важливіше, олігархи, підтримку яких має Янукович, втратили тоді левову частку прибутку, оскільки компанію-посередника "РосУкрЕнерго" було вилучено з торговельного процесу", - стверджує Конрад Шуллер.

"Газовий процес", який призвів до арешту і ув'язнення Тимошенко, на думку опозиціонерів, - помста з боку "РосУкрЕнерго". З самого початку було зрозуміло, що судовий процес не буде відзначатися справедливістю. Арешт екс-прем'єра одразу ж викликав на Заході гостру критику, йдеться в публікації.

Очевидно, що Юлія Тимошенко була готова до подібного розвитку ситуації. Після її арешту було опубліковано коротке відео, в якому вона повідомляє своїм послідовникам, що вона знала про плани Януковича посадити її, і що у неї до останнього моменту була змога покинути країну і жити щасливо разом з сім'єю, проте вона не має наміру залишати Україну. Її адвокат Сергій Власенко оприлюднив також записку, яку Тимошенко віддала йому безпосередньо перед затриманням.

"Я хочу заявити, що у мене немає жодної схильності до самогубства. Що трюки, які вони виконали з Кірпою і Кравченком, їм повторювати не варто. Я ніколи не покінчу своє життя самогубством", - пише видання.





За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 921 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ