Пт, 2024-03-29, 00:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Січень » 11 » Фрази, які поставлять на місце патрульного під час зупинки, названо
00:22
Фрази, які поставлять на місце патрульного під час зупинки, названо
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

водій патрульний Психологи кажуть, що в кожній людині живе внутрішній Дорослий, внутрішня Дитина і внутрішній Батько. Розмова з патрульним – це ділове спілкування з позиції Дорослого з Дорослим – і тільки так.

Не дозволяйте інспектору переходити на позицію Батька: "І куди ж ви так поспішаєте?", "Ну і як не соромно порушувати, шановний…". Водієві слід говорити впевнено і спокійно, дотримуватися здорового глузду, контролювати емоції. А допоможуть в цьому шість простих фраз, за ​​якими поліцейський відразу зрозуміє, що перед ним грамотний водій, який знає свої права.

Ми тільки на "Ви"

Звернення до водія на "ти" інспектор може використовувати, якщо бачить, що перед ним людина набагато молодша за нього або водій явно пасує. У такому випадку потрібно ввічливо, але твердо дати йому зрозуміти, що готові виконувати його законні вимоги, поважаєте ті повноваження, які надає йому держава, але вимагаєте і до себе шанобливого ставлення.

"Я повинен зафіксувати все на камеру"

Патрульні не люблять, коли їх розмову записують, але перешкодити цьому не можуть, якщо діють в рамках повноважень. Тільки не варто записувати розмову заради хайпа, зйомка потрібна вам як документальне свідчення, і, якщо ви повідомите про це, ваші дії повинні знайти порозуміння.

"Зачекайте, я "загуглю" цю статтю ПДР"

Якщо ви сумніваєтеся у своїй провині, немає нічого страшного вимовити цю фразу. Перш ніж щось підписувати, навіть треба ознайомитися з тим, яке порушення вам закидають і чим це загрожує. А сучасні засоби зв’язку – смартфон і планшет, дозволять це зробити.

"Я зараз подзвоню до чергової частини і викликаю сюди відповідального"

Якщо є розбіжності, можна вимовити і таке, але це вже з розряду важкої артилерії. І зловживати таким не варто. І якщо вже ви на це пішли (ситуації бувають різні), відеозйомка на телефон того, що відбувається обов’язкова. Вона стане доказом вашої правоти або можливих зловживань посадової особи.

"Давайте оформимо протокол"

Ви можете спокійно запропонувати це інспектору, і фраза говорить про те, що ви знаєте не лише свої права і обов’язки, а й усвідомлюєте наявність їх у другої сторони. Що це дає? Ви позначаєте, що нікуди не поспішайте і готові розібратися в суті претензій і «домовлятися на місці» не маєте наміру. У протоколі інспектор зобов’язаний відобразити конкретне порушення ПДР і призначити покарання відповідно до статті Адміністративного кодексу.

"З порушенням не згоден, потребую захисника"

Це теж з розряду важкої артилерії – заявити, що «я буду писати в протоколі, що з порушенням не згоден, при розгляді справи потребую захисника». Так і варто написати в протоколі. Ця чарівна фраза говорить про те, що ви, використовуючи термінологію юристів, заявили клопотання про участь захисника. Відповідно, інспектор зобов’язаний клопотання розглянути і винести ухвалу. На практиці це неможливо, ніхто такого не робить (та й де на дорозі взяти захисника?), А ось в суді можна послатися на порушення процедури оформлення правопорушення і той факт, що громадянинові не був забезпечений захисник.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 307 | Додав: admin | Теги: зупинка, водій, патрульний
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ