Пт, 2024-04-26, 07:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 9 » Суд: Каддафі купував "Віагру", щоб військові ґвалтували жінок
12:48
Суд: Каддафі купував "Віагру", щоб військові ґвалтували жінок
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) оголосив, що є свідчення того, що лівійський лідер Муаммар Каддафі віддавав накази про зґвалтування сотень жінок як захід боротьби з повстанцями.

Виступаючи в ООН, Луїс Морено-Окампо заявив, що зґвалтування стали новим аспектом репресій, які чиняться полковником Каддафі.

За словами головного прокурора МКС, зараз перевіряється інформація про те, що віддані Каддафі співробітники сил безпеки спеціально отримували препарати для підвищення статевого потягу, такі як "Віагра", передає Бі-Бі-Сі.

За словами Морено-Окампо, свідчення, що є у розпорядженні МКС, указують на те, що лівійський лідер вирішив удатися до зґвалтувань жінок, сподіваючись, що це вселить страх у повстанців і зупинить поширення непокори в суспільстві.

"Раніше Каддафі не вдавався до зґвалтувань для того, щоб тримати населення керованим, - заявив головний прокурор Міжнародного кримінального суду. - Тому спочатку у нас були сумніви в тому, що він зважився на таке. Але зараз ми практично переконані в тому, що він за допомогою зґвалтувань вирішив покарати населення, що виходить з покори".

"Питання для нас полягає в тому, чи можемо ми звинуватити Каддафі, що він віддавав наказ про зґвалтування, чи це відбувалося на нижчому рівні, безпосередньо в армійських бараках", - додав Луїс Морено-Окампо.

Він повідомив також, що у розпорядженні суду є ">свідчення очевидців про те, що лівійська влада купувала контейнери препаратів для підвищення статевого потягу типу "Віагри", щоб "збільшити ймовірність зґвалтувань".

Лівійська влада поки що ніяк не прокоментувала ці звинувачення.

У травні Луїс Морено-Окампо звернувся до суддів Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордери на арешт Муаммара Каддафі, його сина Сеїфа аль-Іслама і глави лівійської розвідки Абдулли Сануссі.

Головний прокурор МКС звинувачує їх у скоєнні злочинів проти людяності двох типів - вбивства і переслідування населення - і вважає, що на них лежить основна відповідальність за напади на мирних жителів на початку повстання проти правління Каддафі в лютому, коли, як вважається, в Лівії було убито від 500 до 700 людей.

Лівійська влада не визнає юрисдикції Міжнародного кримінального суду, що базується в Гаазі.

Виступаючи в середу перед журналістами в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку, Луїс Морено-Окампо заявив, що у разі, якщо ордери на арешт полковника Каддафі і людей з його найближчого оточення будуть видані, він може додати зґвалтування до списку звинувачень, що висуваються проти них.

Тим часом з Лівії приходять повідомлення, що щонайменше 14 повстанців загинули при спробі прорвати блокаду міста Місрата, яке перебуває в облозі урядових сил.

Повстанці заявляють, що їм вдалося просунутися на декілька кілометрів на схід і дійти до околиці наступного міста на узбережжі, Таварги.

На зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО в Брюсселі генеральний секретар Альянсу Андерс Фог Расмуссен заявив, що кампанія в Лівії продовжиться стільки, скільки буде потрібно для того, щоб завдати поразки військам Каддафі. Расмуссен додав, що НАТО слід почати готуватися до майбутнього без полковника Каддафі.

Проте голова Об'єднаного комітету начальників штабів США адмірал Майк Маллен заявив в ході візиту до Каїра, що лівійська кампанія НАТО розвивається "надто повільно", і неможливо передбачити, коли Муаммар Каддафі відмовиться від влади.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1106 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ