Пт, 2024-03-29, 17:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 26 » "Ганьба нації": В Україні рівень корупції вже, як у Гондурасі
14:36
"Ганьба нації": В Україні рівень корупції вже, як у Гондурасі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 Згідно рейтингу Transparency International, Данія, Нова Зеландія та Сінгапур визнані найменш корумпованими країнами світу міжнародною неурядовою організацією, передає "Інтерфакс-Україна".

Трійку аутсайдерів, згідно цій доповіді, представляють Ірак, Афганістан і Сомалі. Доповідь про ситуацію з корупцією в світі публікується щорічно з 1995 року. У нинішній рейтинг включено 178 країн.

Україна в ньому - на 134-му місці, Російська Федерація - 154-а. У регіональному рейтингу по Східній Європі та Центральній Азії Україна посідає 14-е місце, Росія - 16-те.

У минулому році Україна зайняла 146 місце за рівнем корумпованості серед 180 країн світу. Разом з України 146-у позицію розділили Камерун, Еквадор, Кенія, Росія, Сьєрра-Леоне, Східний Тимор і Зімбабве.

Між тим, Україна демонструє незначну тенденцію до поліпшення рівня корупції в державі, повідомляє прес-служба творчого об'єднання "ТОРО", яке є контактною групою організації в Україну, повідомляє "Українська правда".

"Корупція залишається дуже серйозною проблемою для України. Українська влада спрямовує зусилля на подолання загрозливого безпеки держави та її громадян явища, проте показник 2,4 проти торішнього 2,2 (з 10-ти можливих балів) є дуже далеким від бажаного результату", - зазначила прес-служба.

Transparency International вважає будь-який результат нижче трьох балів "ганьбою для нації", яка змушена жити в тотально корумпованій країні". "Сьогодні немає ніякої гарантії, що боротьба з корупцією не буде використовуватися чинної владної командою як інструмент зведення рахунків з політичними опонентами чи привід для звуження основних демократичних прав і свобод, зокрема, права громадян України на доступ до інформації", - наголошується в повідомленні.

"Симптоматично голосування 21 жовтня цього року за законопроект "Про доступ до публічної інформації". Підтриманий зверненнями понад 150 громадських організацій і 450 журналістів законопроект, який черговий раз не був прийнятий парламентом і перенесений на розгляд 2 листопада", - заявили в організації.

Прес-служба зазначила, що "за гарантію забезпечення права громадян на доступ до інформації не голосувала фракція провладної Партії регіонів, керівником якої є чинний прем'єр-міністр, а почесним лідером - Янукович".

Нагадаємо, що Національний антикорупційний комітет, створений у лютому поточного року, розробив Національну стратегію щодо запобігання та протидії корупції на 2011-2014 роки, яка передбачає проведення змін по 15-ти напрямках, покликаним мінімізувати корупційні прояви. Серед них - контроль фінансування партій та залучення громадськості до контролю за бюджетними коштами.

Розробники стратегії передбачили і ризики, які можуть перешкодити ефективної реалізації антикорупційної політики в країні, віднісши до них відсутність політичної волі на найвищому рівні.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1063 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ