Пт, 2024-04-26, 08:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 2 » Газова війна з Росією не вплине на опалювальний сезон
16:39
Газова війна з Росією не вплине на опалювальний сезон
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Припинення закупівлі газу в Російської Федерації не вплине негативно на накопичення запасів газу до опалювального сезону, Україна може накопичити до його початку 18 млрд куб м газу. Про це сьогодні, 2 липня, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає "Інтерфакс-Україна".

"Насправді це призупинення постачань (з Росії - ред.) жодним способом не вплине ні на безпеку транспортування газу, ні на постачання в Україну, ні навіть на підготовку до опалювального сезону", - сказав він на прес-конференції в Києві.

За словами Демчишина, нині Україна нагромадила в підземних сховищах газу (ПСГ) 12 млрд куб м газу, щодня в ПСГ закачувалося 60 млн куб м газу.

"До опалювального сезону є ще 100 днів. Якщо ми так і далі закачуватимемо, то ми вийдемо на 18 млрд", - сказав він і пояснив, що це буде дещо менше, ніж заплановано у балансі газу, але значно більше, ніж запаси напередодні початку минулого опалювального сезону, - 16,6 млрд куб. м.

Нагадаємо, "Нафтогаз України" з 1 липня припинив закупівлю газу у російської компанії "Газпром", оскільки 30 червня сплив термін дії додаткової угоди між двома сторонами, а умови подальшої поставки російського газу в Україну не були узгоджені 30 червня під час тристоронніх переговорів у Відні.

30 червня у Відні відбулися газові переговори на рівні міністрів енергетики України і Росії за участі віце-президента ЄК з питань Енергетичного союзу. Сторони повинні були закріпити домовленості про умови поставок газу в Україну з Росії, включаючи ціну газу, а також питання транзиту і обсягів закачування. Однак запропоновані Росією умови були відхилені Україною.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин повідомив, що українську сторону не влаштувала встановлена для III кварталу ціна, тоді як у Києві очікували, що ціна буде визначена за умовами "зимового пакета" зі знижкою не менш ніж 30% - таким чином вийшло б близько 200 дол.

А от міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що "ціна в розмірі 247 доларів абсолютно конкурентоздатна і ринкова, тому ми дуже здивовані, що Україна хотіла її понизити". Також він зазначив, що російська сторона продовжить постачати газ на території Донбасу, підконтрольні окупантам.

Станом на 2 липня Україна продовжує імпортувати природний газ тільки через Словаччину. Незважаючи на призупинення імпорту газу з Росії через завищену ціну, Україна продовжує наповнення підземних сховищ, закачавши в них 1 липня майже 30 млн куб. м газу, тоді як 30 червня вони поповнилися на 49,4 млн куб. м.

У Єврокомісії також заявляють, що рішення Росії про припинення поставок газу в Україну не становить небезпеки для транзиту російського газу до Європи.

Україна не планує взимку постачати газ на окуповану територію

Демчишин також повідомив, що Україна не планує постачати природний газ на неконтрольовані території в опалювальний період 2015/2016 рр.

"Маючи 16,6 млрд куб. м газу минулого року (в ПСГ, перед стартом опалювального сезону 2014/2015 – ред.), ми закачали (поставили – ред.) в Донецьку і Луганську область на непідконтрольні території 2 млрд куб. м, чого ми не плануємо цього року", - сказав він під час роботи круглого столу в Києві в четвер.

Раніше глава "Газпрому" Олексій Міллер повідомив, що російська компанія з 19 лютого по 26 червня 2015 поставила на непідконтрольні України території Донбасу 704 млн куб. м газу.

Міллер оцінив вартість поставленого на ці території газу в 212 млн доларів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 863 | Додав: adminA | Теги: Росія, газова війна, Опалювальний сезон
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ