Сб, 2024-04-20, 04:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 6 » "Газова" справа добігає кінця: допиту Тимошенко не буде
17:49
"Газова" справа добігає кінця: допиту Тимошенко не буде
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Суд з "газової справи" проти екс-прем'єра України Юлії Тимошенко оголосив показання обвинуваченої, дані нею на досудовому слідстві, і оголосив перерву в слуханні справи до 9.00 середи, 7 вересня, для того щоб захист екс-прем'єра мав змогу подати всі клопотання.

Про це суддя Родіон Киреєв заявив після закінчення судового засідання у вівторок.

Киреєв протягом півгодини оголошував свідчення, дані Тимошенко на досудовому слідстві, включаючи додатки. Потім він заявив про намір перейти до виконання вимог ст.317 КПК, тобто вирішити питання можливості завершення судового слідства.

Головуючий поцікавився у захисту екс-прем'єра, чи є у них ще клопотання, крім тих, які раніше були подані до суду, на що Тимошенко заявила, що клопотання подано ще не всі, і знову підкреслила, що після розгляду всіх клопотань вона готова дати свідчення.

У свою чергу адвокат Юрій Сухов підкреслив, що захист визначиться з тим, які ще клопотання будуть подані за результатом розгляду вже поданих і заявлених клопотань.

Після цього Киреєв ще кілька разів уточнив, чи будуть у захисту ще якісь клопотання, а потім оголосив перерву в слуханні справи до 7 вересня, щоб надати можливість учасникам процесу подати всі клопотання.

У коментарі журналістам Сухов припустив, що на засіданні в середу суддя завершить судове слідство і перейде до стадії дебатів. Після цього, згідно з КПК, він піде в дорадчу кімнату для винесення вироку. Отож розглядом клопотань завершиться судове слідство, потім - дебати.

Разом з тим, Сухов підкреслив, що Киреєв не мав права оголошувати показання Тимошенко, дані на досудовому слідстві, оскільки вона відмовлялася від дачі показань у суді. Адвокат підкреслив, що захист буде наполягати на тому, щоб Тимошенко мала можливість дати свідчення, як це передбачено КПК.

Головного експерта допитувати не будуть: він у лікарні. Тимошенко заявляє про брехню

Перед цим Киреєв зняв допит експерта Юрія Маслака через його стан здоров'я. Суддя оголосив довідку з лікарні, що Маслак перебуває на лікуванні і не зможе дати свідчення протягом 14-17 днів.

Водночас Тимошенко заявила, що експерт Маслак, який, мовляв, перебуває в лікарні, ходить на роботу.

"Нашим депутатам у київській лікарні №1 повідомили, що він нічим не хворіє, а перебуває в лікарні кілька годин, і йде у своїх справах. Але люди бояться ставити під цим свої підписи, бо вони бояться, що їх будуть тероризувати, як зараз тероризують завідуючого кафедри університету Шевченка", - заявила Тимошенко.

"У Київському інституті судових досліджень нам повідомили, що Маслак приходить на роботу на кілька годин", - наголосила вона. "За інформацією, якою ми володіємо, він не хворий, а просто переховується. І прокуратура це покриває", - заявила Тимошенко.

Юлія Тимошенко та сторона захисту продовжують наполягати на виклику в суд всіх експертів, які готували та підписували експертизу про збитки "Нафтогазу" та вимагають додаткової експертизи експертного центру "Альтернатива", зауважили у прес-службі "Батьківщини".

Тимошенко пояснила, чому суд та прокурори бояться виклику до суду експерта Маслака. "Перше питання про те, чому для обрахунку не використовувалися первинні фінансові документи, зруйнує цю експертизу повністю, тому що вона фальшива. Це знає і суддя, і прокуратура, і це знає Маслак, який її підписав на замовлення прокуратури для того, щоб чинити політичні репресії", - підкреслила Тимошенко.

Нагадаємо, Маслак є головою комісії, на висновки якої спирається обвинувачення.

Допит Тимошенко – є одним з останніх етапів у судовому процесі перед винесенням вироку.

Раніше захисники екс-прем’єра вважали, що поведінка судді Киреєва свідчить про те, що обвинувальний вирок Юлії Тимошенко буде винесено найближчими днями, незважаючи на відсутність в її діях складу злочину.

Генеральна прокуратура звинувачує Тимошенко у перевищенні службових повноважень при укладанні "газових контрактів" з РФ у 2009 році, чим державі було завдано збитків на суму понад 1,5 млрд грн.

Суд почав розгляд "газової справи" 24 червня. 5 серпня на засіданні суду Тимошенко було заарештовано. За інформацією держобвинувачення, підставою стало "перешкоджання у встановленні істини".

Генеральний прокурор Віктор Пшонка стверджує, що слідство довело провину екс-прем'єра Юлії Тимошенко у "газовій справі".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 944 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ