Сб, 2024-04-20, 13:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 4 » "Газовий" суд Тимошенко: захисту не дають часу ознайомитися зі справою
11:38
"Газовий" суд Тимошенко: захисту не дають часу ознайомитися зі справою
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сьогодні Печерський районний суд Києва продовжує допит свідків з боку звинувачення у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

У залі знаходяться Тимошенко, її захисник Юрій Сухов, суддя Родіон Киреєв, прокурори і депутати Верховної Ради від фракції "БЮТ-Батьківщина".

Захисник Тимошенко Юрій Сухов повторно подавав клопотання про надання йому додаткового терміну для ознайомлення з матеріалами справи. Він повідомив журналістам, що йому вдалося прочитати лише 482 сторінки, передає "Українська правда".

"Крім того, виникли нові обставини. Я не зміг отримати від суду протоколи двох судових засідань, які були після 29 червня. Є 16-й том, який завершується протоколом судового засідання від 29 червня", - заявив Сухов.

"Я попросив аудіозаписи, і щойно я отримав їх під розписку від судді. І я, як мінімум, маю ознайомитися з цими аудіозаписами", - сказав адвокат.

Крім того, Сухов нагадав, що суд "технічно не може надати можливість для ознайомлення", оскільки у кімнаті, де він читає матеріали, встановлено відеоспостереження, що є порушенням закону про адвокатуру. Сухов додав, що, як і раніше, проситиме суд надати захисту Тимошенко 8 тижнів для вивчення матеріалів.

Суддя Печерського райсуду Києва Родіон Киреєв, головуючий щодо "газової справи", відмовився оголосити перерву в судових засіданнях для ознайомлення захисника екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко Юрія Сухова з матеріалами справи.

Адвокат зазначив, що не готовий до допиту свідків, оскільки мав мало часу. "Розуміючи, що суд малоймовірно надасть мені той термін, який я просив, я виношу це питання на розсуд суду", - заявив адвокат. Разом з тим Киреєв дослухався до думки прокурорів, які вважають, що адвокат мав достатньо часу для підготовки до допиту свідків.

Крім того, cуддя Родіон Киреєв запевняє, що відеоспостереження у кімнаті для адвокатів ведеться законно. Таким чином він прокоментував заяву захисника Тимошенко Юрія Сухова про те, що цим спостереженням порушується норма про адвокатську таємницю.

"Я не розумію вашої заяви, що якимось чином хтось посягав на адвокатську таємницю. Працівники апарату зобов'язані спостерігати, щоб справа залишалася в цілісності. Тому я запевняю, що ніхто на таємницю не посягав", - сказав він. "Спостереження ведеться згідно з інструкціями та на підставі законодавства. І правила єдині для всіх, і не можна створювати переваг одних захисників над іншими", - запевнив суддя.

Зауважимо, суд оголошував перерву до 4 серпня, давши 2 дні новому захисникові Тимошенко на ознайомлення зі справою.

На попередньому засіданні, яке відбулося 1 серпня, Печерський суд встиг допитати двох свідків - екс-міністра оборони Юрія Єханурова та колишнього міністра транспорту і зв'язку Йосипа Вінського.

Єхануров відповідав на питання більше п'яти годин. В ході свого виступу Єхануров заявив, що підозрює Тимошенко в залежності від російської сторони і зізнався в неприязному ставленні до неї.

Тимошенко та її адвокат, у свою чергу, наполягали на тому, що саме газова угода 2006 року (коли уряд очолював Єхануров), яка вивела на ринок компанію "РосУкрЕнерго", створила умови, які призвели до газової кризи 2009 року.

Після Єханурова суд приступив до наступного свідка обвинувачення у справі - екс-міністра транспорту і зв'язку Йосипа Вінського. Ще до допиту він повідомив журналістам, що виступав проти підписання газових контрактів, і звернув увагу на те, що всі члени українського уряду, які були проти, згодом пішли з Кабміну - він, Юрій Єхануров та Віктор Пинзеник. Проте в залі суду Вінський несподівано заявив: "У нас непрості відносини з Юлією Володимирівною, але я не знаю, як хто-небудь інший вийшов би з цієї ситуації".

У той же день, крім Вінського і Єханурова, в залі Печерського районного суду Києва були помічені екс-міністр науки та освіти Іван Вакарчук та екс-міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко. На допиті Вакарчук сказав, що "не пам'ятає своїх свідчень, даних на допиті, і також деталей газових переговорів, оскільки це не входило в компетенцію його міністерства".

Нагадаємо, Тимошенко звинувачують у перевищенні повноважень при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 році. В обвинувальному висновку у газовій справі щодо Тимошенко фігурує сума збитків на 1,5 мільярда гривень.

За словами представників прокуратури, стаття, яка інкримінується Тимошенко, передбачає максимальне покарання у 10 років позбавлення волі, і не передбачає умовного терміну покарання.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 740 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ