Пт, 2024-04-26, 12:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 5 » Газової війни "ніхто й ніколи не дочекається"
09:56
Газової війни "ніхто й ніколи не дочекається"
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Газової війни між Україною і Росією "ніхто й ніколи не дочекається", впевнений голова українського Кабміну Микола Азаров.Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу "Інтер".

"Твердо й абсолютно однозначно хочу сказати всім: ніхто і ніколи не дочекається ніяких війн, у тому числі й газових, з нашим стратегічним партнером – з Росією", - наголосив Азаров.

Він зазначив, що доти, доки Україна не домовиться з РФ щодо перегляду газових угод, вона буде виконувати умови нинішньої угоди.

До досягнення домовленостей з Росією про умови поставок газу Україна буде виконувати чинні угоди.

"Так, у нас зараз є розбіжності. Незважаючи на те, що ми вважаємо ці угоди невигідними для нас, від яких страждають наші громадяни, наша країна в цілому і економіка, тим не менше, до тих пір, поки ми не домовимося, ми будемо виконувати наші угоди", - сказав Азаров.

Він повідомив, що розвідані запаси газу в Україні перевищують трильйон кубометрів.

"Крім того, ми маємо приблизно 11 трильйонів запасів газу, які знаходяться на тих площах, які потрібно розвідати", - зазначив він.

За словами Азарова, в умовах цін на газ, які постійно зростають, це для України дуже важливо.

Нагадаємо, на саміті в Душанбе президент Віктор Янукович зазначив, що Україна не сприймає будь-якого тиску в процесі переговорів щодо перегляду ціни на російський газ.

Янукович заявив, що діалог між Україною і Росією з питання перегляду газових контрактів буде продовжено, незважаючи на умови російської сторони про можливі поступки ціни на російський газ у разі об'єднання НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром".

Нагадаємо, раніше президент Янукович категорично заявив, що злиття "Нафтогазу" з "Газпромом" не відбудеться в обмін на зниження ціни російського газу.

Зазначимо, минулої п'ятниці прем'єр України Микола Азаров повідомив, що уряд України направив на адресу уряду Росії листа, в якому виклав свої аргументи на користь організації переговорів з уточнення обсягів постачання газу в Україну, а також умов його транзиту на 2012 рік. Азаров заявив, що запланована урядом реструктуризація "Нафтогазу України" приведе до перегляду підписаних ним газових угод з "Газпромом".

Голова правління "Газпрому" Олексій Міллер у відповідь у коментарі на заяву Азарова погодився з перспективами реструктуризації "Нафтогазу України" і перегляду контрактів, але тільки за умови злиття компанії із "Газпромом".

Прес-секретар прем'єр-міністра РФ Дмитро Пєсков заявив у п'ятницю, 2 вересня, що російська сторона не має наміру втручатися в плани Києва з реформування "Нафтогазу України", але виходить з того, що у компанії повинен залишитися правонаступник з чинних міжнародних угод.

Останнім часом Україна намагається знизити ціну закупівлі російського газу, розірвавши газові контракти 2009 року. Проте Росія погодилася на зниження ціни тільки в разі злиття "Нафтогазу" з "Газпромом" або вступу України до Митного союзу. Українська влада заявила, що ГТС за бєларуським сценарієм не віддасть, а з МС співпрацюватиме тільки у форматі "3+1" і націлена на ЗВТ з Євросоюзом.

Такі заяви обурили Росію - в ефірі "Першого телеканалу" РФ прозвучала жорстка критика політики президента України Віктора Януковича.

Експерти називають заяви української влади щодо реформування "Нафтогазу" підготовкою до "газової війни".

Азаров: рішення про реформування "Нафтогазу" готувалося рік

Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що рішення про реформування НАК "Нафтогаз України" з метою створення ефективних компаній у газовій сфері готувалося протягом року.

"Це рішення, воно продумане, глибоке. Ми до нього готувалися рік", - зазначив прем’єр-міністр.

Він підкреслив, що реформуванням НАК "Нафтогаз України" планується створити "ефективний стимул" видобутку газу і нафти, їхнього транспортування і розподілу.

Азаров підкреслив, що для видобутку нафти і газу уряд виділятиме з бюджету чималі кошти, проте основні надії на розвиток цієї сфери покладають на інвесторів.

"Цілком очевидно, що видобуток нафти і газу вимагає колосальних витрат. Звичайно, ми будемо виділяти значні кошти з бюджету, але все-таки основний наголос робимо на тому, щоб залучити інвестора", - зазначив він.

Азаров підкреслив, що для залучення інвесторів необхідно створити "прозору, таку, що діє за законами ринку, за зрозумілими і прозорими правилами, компанію". Також прем’єр висловив надію на інтерес інвесторів до проектів з видобутку газу в Україні.

"А є що нам запропонувати інвесторам? Звичайно, є. Розвідані запаси газу в Україні перевищують 1 трильйон кубометрів. Це тільки розвідані. Крім того, ми маємо приблизно 11 трильйонів (кубометрів - ред.) запасу газу, який лежить на тих площах, які потрібно розвідати", - зазначив Азаров.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 881 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ