Пн, 2024-04-29, 08:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 7 » "Газпром" не дав замерзнути Києву фактично через свою "доброту душевну"
10:54
"Газпром" не дав замерзнути Києву фактично через свою "доброту душевну"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Україна отримує газу більше, ніж передбачено за контрактом. Про це заявив заступник голови "Газпрому" Олександр Медведєв в інтерв'ю телеканалу "Росія 24", передає УНІАН.

"Досить дивно було чути, коли було тепло в січні - Україна говорила: ми будемо купувати тільки 27 мільярдів кубометрів газу. Хотіли більш ніж у 2,5 раза скоротити закупівлі. При цьому чітко визначені контрактні обсяги, які можуть змінюватися тільки за взаємною домовленістю сторін", - зазначив він.

"Як тільки похолодало, Україна раптом відразу згадала, що є можливість запросити і 50 мільярдів кубометрів газу. І сказали - давайте-но ми в холодні дні попрацюємо за цим обсягом", - додав чиновник.

При цьому Медведєв підкреслив, що ніяких доповнень не було підписано, які стосуються обсягів відбору для України.

"Доповнення поки що не було підписано, і ми пішли назустріч нашим українським колегам і дали їм ті обсяги, що перевищують обсяг, який чітко (вказано) за контрактом. Якщо немає нового доповнення, ми повинні працювати як минулого року. А минулий рік не дозволяє їм брати стільки, скільки ми їм запропонували, не кажучи вже про те, скільки вони беруть тепер", - сказав він.

"У нас минулий рік, на жаль, закінчився безрезультатно, у переговорах, які ми вели щодо розширення нашої співпраці. Слава Богу, що підписаний у 2009 році контракт дозволяє не турбуватися про продовження постачань. Ризику для транзиту або постачань немає", - додав чиновник.

При цьому Медведєв зазначив, що на робочому рівні диспетчери працюють дуже чітко. "Ризики в таку погоду є серйозні, якщо тиск буде знижуватися. Ризику дестабілізації системи немає. Газ йде, тиск підтримується для того, щоб система працювала", - сказав він.

Нагадаємо, 4 лютого Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" заявила, що максимально збільшила відбір природного газу з власних підземних газосховищ, при цьому скоротивши обсяги його відбору з газотранспортної системи України.

В компанії зазначали, що такий режим роботи буде сприяти збільшенню обсягів постачань російського газу через територію України для європейських споживачів, а також дозволить забезпечити потреби українців у цьому енергоносії.

Зазначимо, що раніше низка європейських країн заявили про те, що вони недоотримують газ від російського "Газпрому". Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко пояснив, що через істотне похолодання в Росії вона і знизила постачання газу.

Треба зазначити, що відразу після заяв європейських країн про брак газу представники "Газпрому" натякнули, що ЄС не отримує повні обсяги газу, бо Україна, мовляв, відбирає його на свої потреби.

Пізніше Росія визнала, що на кілька днів знизила постачання газу в Західну Європу, в обсязі до 10%, але потім обсяги газу нібито повернулися до показників, передбачених контрактом. Але прем'єр РФ Володимир Путін і далі стверджував, що Київ забирає газу більше, ніж передбачено контрактом.

Україна ж заявила, що відбирала газ з підземних газових сховищ у межах норми. "Ми для того влітку і закачували газ у газосховища, щоб взимку з них відбирати", - заявив український прем'єр і запропонував Росії допомогу у забезпеченні Європи газом.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 887 | Додав: adminA | Теги: Газпром не дав замерзнути Києву
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ