Пт, 2024-03-29, 13:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 12 » "Газпром" розбив мрії Азарова про перегляд газових угод
15:37
"Газпром" розбив мрії Азарова про перегляд газових угод
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Глава російського "Газпрому" Олексій Міллер у колонці на сайті компанії дав зрозуміти, що газові переговори не закінчаться в жовтні. За словами топ-менеджера, переговори з українськими колегами йдуть дуже активно і в дуже позитивному ключі.

"Але питань залишається ще досить багато і вони складні. Абсолютно точно, в найближчі дні ніяких остаточних домовленостей не буде досягнуто. Думаю, що перших результатів не варто чекати раніше листопада", - написав Міллер.

Раніше прем'єр-мінстр Микола Азаров заявив, що Україна сподівається досягти компромісу з РФ щодо перегляду газових угод за 10-15 днів.

Глава українського уряду 26 вересня повідомив, що Київ переконав Москву переглянути невигідні для України контракти на постачання російського газу, підписані в 2009 році. Він повідомив також, що країни домовилися про створення тристороннього консорціуму за участю Євросоюзу.

Раніше повідомлялося, що у загострених відносинах Москви і Києва настало перемир'я. Росія відмовилася від ідеї хоч би там що втягнути Україну в Митний союз і готова обговорювати створення тристороннього газового консорціуму з ЄС на базі української ГТС. При цьому відповідь на запитання, чи отримає Київ бажану знижку на російський газ, може бути дано вже в жовтні.

Після переговорів 24 вересня президент Віктор Янукович зазначив істотний прогрес у газових переговорах між Україною і Росією.

За підсумками суботніх переговорів президента Росії і України "було досягнуто певних домовленостей", повідомила прес-секретар президента РФ Наталія Тімакова.

Напередодні переговорів стало відомо, що Янукович запропонує створити тристоронній газотранспортний консорціум за участю Євросоюзу, що уможливить зменшення ціни на газ для України до 190-210 доларів за 1 тисячу кубометрів.

Нагадаємо, Україна безуспішно прагне домогтися зниження вартості газу, який імпортується з Росії. Проте Росія погодилася на зниження ціни лише у разі злиття "Нафтогазу" з "Газпромом" або за вступ України до Митного союзу.

Водночас президент України категорично заявив, що злиття "Нафтогазу" з "Газпромом" не відбудеться в обмін на зниження ціни російського газу.

Також українська влада заявляє про плани реструктуризації та ліквідації НАК "Нафтогаз України", що, на думку посадовців, призведе до розірвання контрактів з "Газпромом". Російська сторона не має наміру втручатися в плани Києва з реформування "Нафтогазу", але виходить з того, що у компанії повинен залишитися правонаступник з чинних міжнародних угод.

Експерти називають заяви української влади про реформування "Нафтогазу" підготовкою до "газової війни".

Згодом президент України повідомив, що вже підготовлено документи, необхідні для подачі позову до арбітражного суду, для перегляду газових контрактів. Росія натомість заявила про готовність відстоювати свою позицію в суді. Проте вчора джерела в російському МЗС повідомили, що Москва воліла б уникнути міжнародного суду в "газовому питанні".

Також голова російської газової монополії повідомив, що Україна купує газ не дорожче за інші європейські країни. Пізніше з Москви прозвучала погроза про розрив Харківських угод у разі подачі позову.

"Газпром" і "Нафтогаз" 21 квітня 2010 року підписали доповнення до контракту на постачання газу, згідно з яким українська сторона отримала знижку в ціні на газ, яка дорівнює величині зниження експортного мита при постачаннях газу до України.

Згідно з газовими контрактами від 19 січня 2009 року між "Нафтогазом" і "Газпромом", ціна газу для України перераховується щокварталу за спеціальною формулою. У неї закладено базову ціну 450 дол за тисячу кубометрів, а також прив'язку до котирувань мазуту і газойлю Platts з дев'ятимісячним запізненням.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 873 | Додав: abel | Теги: Газпром
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ