Сб, 2024-04-20, 04:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 4 » Генасамблея ООН схвалила резолюцію ЛАД щодо Сирії
09:17
Генасамблея ООН схвалила резолюцію ЛАД щодо Сирії
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Генеральна Асамблея ООН схвалила резолюцію Ліги арабських держав по Сирії, що вимагає від Дамаска припинити використання важкої військової техніки і вивести війська з міст, передає ИТАР-ТАСС.

За проект документа, підготовлений Саудівською Аравією і рядом інших арабських країн за підтримки Заходу, проголосували 133 країни-члена ООН, 12, серед яких Росія, - проти, 31 утрималися. Резолюція також засуджує Раду Безпеки за те, що вона до цього часу не вжила заходи проти режиму Сирії.

Резолюція Генеральної асамблеї ООН, на відміну від резолюцій Ради Безпеки, має виключно рекомендаційний та декларативний характер, зазначає РИА "Новости".

Зокрема, в документі міститься прохання до спеціального представника ООН і Лізі арабських держав у Сирії "сфокусуватися на мирному механізмі здійснення переходу до плюралістичної, демократичної цивільної держави з рівністю в цивільних правах і свободах".

Росія розцінила це як спробу "переписати мандат" спецпредставника по Сирії, перед яким спочатку була поставлена задача налагодити діалог між сирійськими властями і опозицією, а не забезпечувати зміну режиму в Дамаску, пише NEWSru.com.

Перед голосуванням генеральний секретар ООН Пан Гі Мун звернувся до світових держав із закликом подолати розбіжності і вжити заходів з врегулювання сирійського конфлікту.

"Бої посилюються, тому світові держави повинні знову виробити загальну позицію. Інтереси сирійського народу повинні бути важливіші за найбільше суперництво", - сказав він під час засідання Генасамблеї ООН по Сирії.

"Я неодноразово говорив, що дуже жалкую про розбіжності, які паралізували роботу Радбезу ООН", - підкреслив Пан Гі Мун.

Генсек ООН також висловив жаль у зв'язку з тим, що обидві сторони сирійського конфлікту не виконали план Аннана і продовжують бойові дії.

"Уряд і опозиція продовжують спиратися на зброю, а не на дипломатію в надії, що отримають перемогу за допомогою насильства. Але сьогодні ні в Алеппо, ні в інших частинах країни немає переможців. Програв в цій жорстокій битві народ Сирії", - додав генсек ООН.

Додамо, 2 серпня Кофі Аннан подав у відставку з поста спецпредставника ООН і Ліги арабських держав (ЛАГ) по врегулюванню конфлікту в Сирії. Міжнародні експерти і впливові політики заявили, що місія Анана з врегулювання конфлікту фактично провалилася.

У Дамаску добивають опозиційні війська, а Росія несподівано вирішила зайти в порт Тартус

Урядові війська в п'ятницю взяли під контроль більшу частину столичного району Тадамун, що є останнім прихистком опозиції в Дамаску, повідомляє Reuters.

Агентство посилається на очевидців і активістів опозиції. За їхніми відомостями, в район, розташований на півдні Дамаска, в п'ятницю увійшли кілька десятків танків і бронемашин сирійської армії.

За словами опозиціонерів, уже до вечора велика частина району перебувала під контролем урядових сил. Також надходить інформація, що урядові війська продовжують обстрілювати позиції повстанців у другому за значущістю місті Сирії - Алеппо. Про це повідомляє Наглядова рада з прав людини в Сирії.

Надходять також дані, що в результаті дій урядових військ десятки мирних жителів і повстанців були вбиті в кварталі Аль-Арбаїн міста Хама на заході Сирії. Проте з'ясувати, що саме відбулося в цьому місті, неможливо через обрив ліній зв'язку, передає "Інтерфакс".

"Точна кількість вбитих і поранених невідома. Вони залишилися лежати на вулиці, а солдати не дають жителям надати допомогу постраждалим і поховати вбитих", - повідомляє опозиційна сирійська нацрада.

Тим часом в Міноборони Росії визнали, що об'єднане угруповання ВМФ Росії, що знаходиться зараз в Середземному морі, може зайти в сирійський порт Тартус, хоча раніше там заперечували цю можливість.

"З урахуванням можливого заходу угруповання в Чорне море та відповідного продовження термінів далекого походу, командуванням буде сплановано поповнення запасів кораблів у морі від суден забезпечення або за рахунок ресурсу російського пункту матеріально-технічного забезпечення Тартус", - йдеться в повідомленні військового відомства.

Втім, в Міноборони повідомили, що мова йде про можливість заходу в Тартус суден забезпечення, а не бойових кораблів.

За даними відомства, 4 серпня 2012 року в склад об'єднаної межфлотской угруповання ВМФ Росії, яка в даний час включає в себе великі десантні кораблі Північного флоту "Олександр Отраківський", "Георгій Побідоносець", "Кондопога", і загін бойових кораблів Балтійського флоту: сторожові кораблі "Ярослав Мудрий" і "Безстрашний", увійде загін кораблів на чолі з великим протичовновим кораблем Північного флоту "Віце-адмірал Кулаков".

В даний час великий протичовновий корабель Північного флоту "Віце-адмірал Кулаков", танкер Чорноморського флоту "Іван Бубнов" і буксир Чорноморського флоту "МБ-304" перебувають "в призначеному районі очікування в східній частині Середземного моря".

Втрата Росією пункту матеріально-технічного забезпечення означала б фактичну втрату Середземного моря. Таку думку висловило обізнане російське військово-дипломатичне джерело.

"Якщо б Росія за певних обставин була вимушена піти з Севастополя, вона б втратила Чорне море. Так само й тут: якщо Росія піде з Тартуса, вона втратить Середземне море з точки зору забезпечення можливостей для постійної присутності там її військово-морського флоту" , - зазначив співрозмовник.

"Хай говорять, що Тартус - це всього лише два іржавих причали. Справа не в них, а в тому, що Тартус має найважливіше військово-стратегічне значення для Росії, забезпечуючи розгортання і діяльність угрупувань її ВМФ в південних районах світового океану. Втрата Тартуса буде означати в першу чергу скорочення можливостей постійної присутності російських бойових кораблів в районах Центральної і Південної Атлантики, Середземного моря, і Перської затоки і Індійського океану ", - зазначив співрозмовник.

Нагадаємо, 31 липня Росія визнала Сирію країною, в якій точиться війна. Раніше Сирія, за класифікацією уряду Росії, належала до категорії країн зі складною суспільно-політичною обстановкою.

Крім того, Росія і Китай заблокували в Раді Безпеки (РБ) ООН ухвалення західного проекту резолюції, що стосується врегулювання конфлікту в Сирії, скориставшись правом вето.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1052 | Додав: adminA | Теги: генасамблея оон, резолюцію ЛАД щодо Сирії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ