Чт, 2024-04-25, 21:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 19 » Генпрокуратура "шиє кримінал" ще 17 депутатам-"хуліганам"
17:05
Генпрокуратура "шиє кримінал" ще 17 депутатам-"хуліганам"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Генеральна прокуратура Україна розслідує всі епізоди подій 27 квітня у Верховній Раді, зокрема вказані у зверненні народного депутата від НУ-НС Геннадія Москаля. Про це сьогодні повідомила заступник Генпрокурора Тетяна Корнякова, передає ЛігаБізнесІнформ.
"Наскільки мені відомо, у прокуратурі міста Києва вивчаються всі епізоди. Я знаю, що там є епізоди щодо звернення Москаля. Він там ще 17 прізвищ назвав. Буде вивчений кожен момент", - зазначила Корнякова.

Водночас, відповідаючи на уточнювальне запитання журналістів, чому Генпрокуратура порушила кримінальні справи саме щодо депутатів від НУ-НС Андрія Парубія і Юрія Гримчака, Корнякова сказала: "Чому ці двоє? Напевно, в результаті ретельної перевірки".

Крім того, вона підкреслила, що остаточне рішення у цій справі буде ухвалене Верховною Радою і саме парламент розбиратиметься з усіма матеріалами.

Напередодні опозиційний міністр внутрішніх справ України Геннадій Москаль заявив, що не розуміє, чому за тілесні ушкодження депутатів від БЮТ і НУ-НС не порушені кримінальні справи проти нардепів-"регіоналів".

"Регіонали" і комуністи заздалегідь ухвалили рішення підтримати зняття депутатської недоторканності з депутатів від НУ-НС Парубія і Гримчака, кримінальну справу на яких порушили 14 травня "за фактом незаконних дій щодо голови Верховної Ради і народних депутатів з метою перешкодити виконанню ними службових обов'язків".

Водночас опозиція закликає притягти до відповідальності представників ПР, які брали участь у бійці в парламенті, зокрема Андрія Пінчука і Василя Стельмашенка, після побиття якими нардеп-"нунсівець" Олесь Доній досі лежить у лікарні зі струсом мозку.

Напередодні ряд "нашоукраїнців" викликали в Генпрокуратуру на допит. Як з'ясувалося тоді, депутати від коаліції свідчення вже дали.

Гримчак попросив "педантичний" Донецький суд розглянути дії генпрокурора

Народний депутат України Юрій Гримчак опротестував у суді подання генерального прокурора України Олександра Медведька до Верховної Ради про дачу згоди депутатів на притягнення Гримчака до кримінальної відповідальності. Як повідомляє в середу прес-служба "Народної самооборони", Гримчак подав позов до Донецького окружного адміністративного суду на дії генпрокурора.

"Нещодавно Донецький суд дуже педантично з юридичної точки зору підійшов до розгляду указу екс-президента Віктора Ющенка про присвоєння звання Героя України Степану Бандері, і визнав його незаконним. Я дуже сподіваюся, що і в моїй справі поважні судді також відстоюватимуть позиції захисту конституційних принципів верховенства права і гарантій депутатської недоторканності", - цитує парламентаря прес-служба.

За словами Гримчака, 19 травня суд повинен розглянути його клопотання про припинення дії представлення генпрокурора до моменту розгляду позову по суті.

Парубій подає позов до Генпрокуратури за перешкоджання роботі і побиття

Депутат Верховної Ради, член фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Андрій Парубій прогнозує розгляд парламентом дозволу на притягнення його і колеги по фракції Юрія Гримчака до кримінальної відповідальності на засіданні Ради 20 травня, передають "Українські новини".

Також він нагадав, що в середу о 15.00 відбудеться засідання регламентного комітету Ради для розгляду цього питання. "Сьогодні о 3 годині має бути розгляд на регламентному комітеті, і, як анонсували Партія регіонів і комуністи, завтра голосування в залі. Ніякої інформації про те, що ці плани помінялися, я не отримував", - сказав він.

Крім цього, Парубій повідомив, що вранці в середу він одержав ухвалу Генеральної прокуратури, в якій вона просить Раду дозволити притягти його і Гримчака до кримінальної відповідальності.

За його словами, в цій ухвалі є багато свідчень свідків, які стверджують, що він запалював і кидав димові шашки. Парубій зазначив, що більшість з цих свідків є віце-прем'єр-міністрами і міністрами.

Також він повідомив, що в середу отримав запрошення регламентного комітету прийти на засідання. Депутат зазначив, що запрошення також отримали й інші депутати від НУ-НС. За його словами, він та інші депутати будуть присутні на цьому засіданні, щоб почути аргументацію членів комітету з цього питання.

"Нунсівець" висловив сумнів, що комітет ухвалить рішення на його користь, оскільки більшість у цьому комітеті становлять депутати від фракції Партії регіонів і Комуністичної партії. Він зазначив, що в залі є необхідна кількість голосів депутатів, які готові проголосувати за дозвіл на притягнення його до відповідальності.

Нардеп також заявив журналістам, що має намір просити Генеральну прокуратуру перевірити факти перешкоджання його роботі на засіданні парламенту 27 квітня іншими депутатами.

За словами депутата, він має намір о 12.00 подати в Генпрокуратуру позови щодо перешкоджання його роботі, а також щодо перевірки його побиття 27 квітня. "Буквально зараз, о 12 годині, я їду до прокуратури подавати зустрічні позови. Причому один з них полягатиме в тому, що на мене був скоєний напад, а інший позов подаватиметься на те, що мені не дали здійснити свої повноваження 27 квітня", - сказав Парубій.

Депутат наголосив, що у нього достатньо фактів, які підтверджують факт перешкоджання виконанню його повноважень. Зокрема, він підкреслив, що одним з таких фактів буде те, що трибуна парламенту була довший час заблокована.

Зняття недоторканності комітет Ради може розглянути за два тижні

Тимчасом регламентний комітет Верховної Ради України може перенести розгляд подань Генеральної прокуратури про зняття депутатської недоторканності з Парубія і Гримчака на наступне засідання, заявив "Інтерфакс-Україна" лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов (екс-голова регламентного комітету).

Єфремов пояснив, що дане питання включене до порядку денного засідання комітету на середу, проте, на думку експертів, у цій процедурі не витриманий встановлений законом термін на оскарження рішень прокуратури відповідними народними депутатами.

"П'ять днів відводиться колегам, щодо яких є подання, на те, щоб вони внесли відповідну ясність в це питання", - сказав голова фракції Партії регіонів. "Цей термін ще не минув. Розглядати на регламентному комітеті, де дуже важливі процедурні питання, з порушеннями не варто. Тому, скоріше за все, сьогодні регламентний комітет ухвалить рішення перенести розгляд цього питання на наступне засідання", - сказав він.

На брифінгу Єфремов повідомив, що наступне засідання комітету планується через 2 тижні. При цьому він не відкинув, що якщо виникнуть "якісь додаткові обставини", то засідання комітету може бути проведене вже наступного тижня.

У свою чергу голова регламентного комітету Володимир Макеєнко підтвердив журналістам, що питання про подання Генпрокуратури щодо депутатів Гримчака і Парубія внесене до порядку денного засідання комітету. Водночас він не став прогнозувати рішення, яке може бути ухвалене на сьогоднішньому засіданні з цього питання.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1317 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ