Пт, 2024-03-29, 09:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Вересень » 8 » Генсек НАТО - ми платимо доларами і євро, українці платять життями
13:19
Генсек НАТО - ми платимо доларами і євро, українці платять життями
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що західні союзники усвідомлюють труднощі «вирішальних» наступних шести місяців щодо стримування агресії росії проти України та в умовах наростання енергетичного шантажу кремля.

До початку засідання очолюваної США Контактної групи оборони України на військовій базі Рамштайн у Німеччині, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ написав у Financial Times (FT) про «підготовку понад десятка нових проєктів, щоб допомогти Україні вистояти зиму», і сприяти переходу України з «озброєнь радянської епохи на ресурси зі стандартами НАТО».

Треба допомогти Україні вистояти зиму - Столтенберг

Єнс Столтенберґ як і інші лідери наполягає, що Захід допомагатиме Україні захищатися від російської агресії попри наміри москви використовувати енергетичні та інші важелі.

Після зупинки постачання російської газу до Німеччини трубопроводом Північний потік президент володимир путін заявив, що росія припинить постачати Європі всі види енергоносіїв, якщо європейці вдаватимуться до подальших санкцій.

Активіст руху Extinction Rebellion у масці із зображенням президента росії володимира путіна тримає паливний контейнер із логотипом «Газпрому» під час демонстрації проти використання викопного палива. Шотландія, Единбург, 1 квітня 2022 року

Зима буде важкою для всіх

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ застеріг, що в той час, як «війна в Україні входить у вирішальну фазу», ця зима буде важкою «для українського народу і збройних сил, які воюють за їхню свободу, і буде важкою для тих з нас, хто підтримує їх».

Війна в Україні входить у вирішальну фазу

«Наша згуртованість і солідарність зазнає суворого випробування в той час, як сім’ї і підприємства відчувають тиск зростаючих цін на енергію і вартості життя, спричинених брутальним російським вторгненням», – попереджає Єнс Столтенберґ.

Визнаючи, що це ціна, яку громадяни західних країн платять зокрема за допомогу Україні і, вказуючи на можливість «навіть громадянських заворушень», він проте зауважує, що «ціна, яку платимо ми, вираховується доларами, євро і фунтами, в той час як українці платять життями».

"Ціна, яку ми платимо підтримуючи Україну, також приносить користь нашій власній безпеці", – пише Єнс Столтенберґ і наголошує, "ось чому ми надаємо небувалу фінансову, гуманітарну і військову допомогу, щоб Україна перемогла як суверенна, незалежна країна".

Боррель: до весни і Україна, і ЄС будуть в стратегічно кращій позиці

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Жозеп Боррель цього тижня теж визнав, що «ситуація залишається важкою для України, але також для нас в ЄС з огляду на наслідки високих цін на енергію, інфляції тощо».

"Ми знаємо, що попереду складна зима. Але якщо ми її витримаємо, подолавши енергетичну кризу і зберігаючи згуртованість, і якщо військовий баланс на полі бою далі зміщуватиметься, тоді до наступної весни і Україна, і ЄС будуть в стратегічно кращій позиції", – прогнозує Жозеп Боррель.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний також закликав готуватися до того, що війна напевне триватиме і взимку 2023 року.

В програмній статті Залужний та чільний український військовий фахівець і депутат Михайло Забродський написали, що з огляду на те, яких велетенських ресурсів вимагає війна "матеріальною основою українського супротиву повинна залишатися значна за обсягами військово-технічна допомога країн-партнерів".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 340 | Додав: adminA | Теги: українці, плата доларами і євро», Генеральний секретар НАТО Єнс Столт, життя
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ