Пт, 2024-04-19, 21:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Серпень » 13 » Геращенко про скандальне звернення Безуглої - не дозволимо зневажати захисників і волонтерів
12:08
Геращенко про скандальне звернення Безуглої - не дозволимо зневажати захисників і волонтерів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Партія "Європейська Солідарність" не дозволить принижувати волонтерську спільноту й добровольців, а також знецінювати допомогу Збройним силам України. Влада повинна припинити будь-які спроби монобільшості розколоти українське суспільство. Про це повідомила співголова фракції Ірина Геращенко.

"Представниця влади пані Безугла інформує, що вона звернулася до СБУ з вимогою дослідити зв’язок між Яною Зінкевич, Мирославом Гаєм, Даною Яровою, Михайлом Макаруком, Бориславом Березою та іншими. Зв’язок всіх вищеперерахованих осіб є очевидним. Усі вони — свідомі громадяни України, які з 2014 за неї борються, воюють на фронті чи волонтерять, евакуюють поранених і надають їм першу медичну допомогу. Честь знати всіх цих людей, усвідомлюючи їхні заслуги перед Україною", — ідеться у заяві.

Будь-які брудні натяки на якісь комерційні зв’язки, звинувачення, що своїми діями вони якось підривають єдність між військовим і політичним керівництвом країни і заклик до СБУ дослідити їхню роботу “з підриву національної безпеки країни” є неприпустимими.

"Це — реальна образа воїнів і волонтерської спільноти, конкретний приклад мови ненависті й ворожнечі під час війни, протиставлення частин суспільства, які мають різні політичні погляди, але сьогодні об’єдналися навколо захисту країни від ворога-окупанта", — додала депутатка.

"В армії не питають, за кого ти голосував, під час евакуації не цікавляться ідеологічними переконаннями пораненого, волонтери передають допомогу всім батальйонам і бригадам, не вираховуючи, хто в якій партії був у мирному житті", – нагадала вона.

Ми можемо критикувати певні помилки й дії, щоб їх виправити і не допустити авторитаризму в країні, бо парламентський контроль — це функції опозиції, але ми відклали вбік вчорашні образи, щиро простягнувши владі руку допомоги. Нас обурює політична цензура і продовження політичних переслідувань, але ми утримуємося від переходу на особистості. З першого дня повномасштабної агресії неухильно дотримуючись єдності, часто в односторонньому порядку.

“Натомість цілком реальні високопоставлені представники партії влади публічно знецінюють допомогу Петра Порошенка і нашої команди армії, звільнення нами заручників і той факт, що ми не допустили повномасштабного російського вторгнення, утримуючи хиткий мир політико-дипломатичними переговорами, зневажливо називаючи активну, патріотичну частину суспільства “порохоботами”. Мар’яна дозволяє собі, серед іншого, й ейджистські заяви”, — констатувала Геращенко.

“Усьому є межа. Ми не дозволимо нікому ображати й зневажати наших воїнів і волонтерську спільноту. Ми не дозволимо жодного хамського випаду щодо Яни Зінкевич, яку знають і шанують мільйони українців. Яка врятувала тисячі життів наших воїнів і є важливою частиною нашої політичної команди. Ми вимагаємо публічних вибачень від Безуглої щодо Яни та інших волонтерів, а від керівництва партії “Слуга Народу” очікуємо відповідальної позиції щодо їх партійців. Очікуємо, що ви дасте оцінку заявам своєї колеги й відмежуєтеся від них”, — написала співголова фракції.

Члени нашої партії сьогодні на фронті. Це вони, разом з іншими воїнами, звільняли Бучу, де українців катували, зокрема, “вагнерівці”. Це вони разом з іншими воїнами, чия партійність нас абсолютно не цікавить, бо всі сьогодні за Україну — тепер десь там під Херсоном. Це вони під Харковом, на Донеччині і в Запоріжжі захищають Україну разом зі своїми побратимами.

"І коли ми від ГО “Справа Громад” і Фонду Порошенка передаємо в батальйони і бригади дрони, пікапи, бронемашини, вантажівки, ми не питаємо, за кого голосували чи будуть голосувати військовослужбовці, бо тепер ключове — щоб Україна вистояла і встояла. СБУ тепер має займатися колаборантами й зрадниками, а не “досліджувати зв’язки волонтерів і військових", — наголосила Геращенко.

"Ми з повагою ставимось до всіх українців, які б політичні погляди вони не сповідували, які сьогодні захищають Україну. Усі разом ми — велика спільнота патріотів. Вимагаємо від влади припинити розколювати суспільство через своїх "корисних ідіотів"", — підсумувала депутатка.

Нагадаємо, народна депутатка "Слуги народу" Мар’яна Безугла координувала дії командування в районі міста Сєвєродонецька Луганської області.

Журналісти й військові заявили, що "категорично проти втручання політиків у стратегічні рішення для країни й життя людей".

Крім того, народні депутати від "Слуги народу", серед яких і Мар’яна Безугла, зареєстрували законопроєкт, який дозволить під час воєнного стану й бойової ситуації командирам убивати своїх підлеглих у разі невиконання наказів чи дезертирства.

Пізніше поданий законопроєкт було відкликано.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 326 | Додав: adminA | Теги: захисники і волонтери, звернення, геращенко, Безугла, Скандал
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ