Пт, 2024-04-26, 23:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 26 » Гітару легендарного Хендрікса та фото черепа геніального Ейнштейна продали на аукціоні
12:26
Гітару легендарного Хендрікса та фото черепа геніального Ейнштейна продали на аукціоні
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Гітара культового музиканта Джиммі Хендрікса, що вважається найкращим гітаристом всіх часів, була куплена 25 червня на аукціоні Julien's Auctions Gallery в Каліфорнії за 180 тисяч доларів, передає РИА "Новости" з посиланням на організаторів торгів.

На аукціон була виставлена його електрогітара Fender Stratocaster - бренд, заснований в 1954 році. На торги, які триватимуть два дні, також виставлено рукопис його пісні "Here Comes the Sun", яка ніколи не була професійно записана. На двох сторінках розміщені текст і партія для гітари.

- Рентген черепа видатного науковця Ейнштейна продали на торгах майже за 40 тис дол

Шанувальникам гітариста також вперше запропоновані фрагменти сцени з культового лондонського клубу Marquee Club, на якій Хендрікс виступив 26 січня 1967 року. Колись знаменитий клуб більше не існує.

Хендрікс пішов з життя у віці 27 років у вересні 1970 року. Ще за життя його називали феноменом і генієм гітари, що відкрив в інструменті нескінченне джерело можливостей нового звучання. Хендрікс змінив обличчя рок-музики, вважають критики і шанувальники музиканта. Посмертна дискографія Джиммі Хендрікса налічує більше 300 записів.

Також на минулому аукціоні за 60 тисяч доларів продана гітара видатного кантрі-музиканта Джоні Кеша. За життя він записав понад півтори тисячі пісень, серед яких є визнані хіти, багато разів переспівані іншими виконавцями. Одним з відомих і популярних став хіт, присвячений боротьбі за справедливість "Людина в чорному", як і називали потім самого музиканта.

В американських чатах його пісні часто конкурували з творами "Роллінг Стоунз", ім'я Джонні Кеша було занесено не тільки в Зал слави кантрі, але і в Зал слави рок-н-ролу. Джонні Кеш був удостоєний 11 премій "Греммі".

Понад 600 експонатів запропоновані в цей день на аукціон в Беверлі-Хіллз, який організатори назвали безпрецедентним за кількістю реліквій популярних персон у світі музики - від Френка Сінатри до Lady Gaga. Шанувальники і колекціонери мають шанс купити особисті речі, що належали музикантам легендарної групи Beatles, Дженіс Джоплін, Еріка Клептона, Брюсу Спрінгстіну, Елвісу Преслі і навіть новій "зірці" - Джастіну Біберу.

Рентген черепа видатного науковця Ейнштейна продали на торгах майже за 40 тис дол

На аукціоні Julien's Auctions Gallery в Каліфорнії також був куплений рентгенівський знімок черепа Альберта Ейнштейна. Його вартість склала 38 тисяч 750 доларів.

Два рентгенівських знімки, зроблені в 1945 році і підписані "професор Ейнштейн", були оцінені спочатку в одну-дві тисячі доларів.

Видатні здібності вченого і міфи про незвичайний устрій його голови часто ставали об'єктом досліджень і спекуляцій.

Особливості будови мозку науковця, вилученого через сім годин після його смерті, наводилися як наукові докази для підтримки різних ідей про кореляцію між нейроанатомії півкуль і геніальністю. Наукові дослідження показали, що області мозку Ейнштейна, відповідальні за мову і мовлення, зменшені, в той час як області, відповідальні за обробку чисельної і просторової інформації, збільшені.

Остання наукова стаття про будову мозку Ейнштейна була опублікована в медичному журналі The Lancet в червні 1999 року. У ній мозок Ейнштейна порівнювався із зразками мозку людей, середній вік яких був 57 років. Були виділені ділянки мозку вченого, що мають великі розміри і відповідають за здібності до математики. Також з'ясувалося, що мозок Ейнштейна на 15% відсотків ширший за середній розмір мозку.

Сам Ейнштейн не намагався пояснювати причини своєї геніальності. "Найпрекрасніше у світі відчуття - це відчуття таємниці. Я відчуваю найсильніше хвилювання перед загадкою життя", - говорив великий фізик.

Зазначимо, що фото Ейнштейна, який показує фотографу язик, продали за 74,3 тис дол. Фото підписав сам учений . У підписі до фотографії лауреат Нобелівської премії пояснив: "Вам сподобається цей жест, бо він призначений всьому людству".




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1002 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ