Пт, 2024-04-26, 22:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 10 » Глава ЦРУ Девід Петреус подав у відставку через службовий роман
13:50
Глава ЦРУ Девід Петреус подав у відставку через службовий роман
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Генерал Девід Петреус, який у минулому керував військовими кампаніями в Іраку та Афганістані, в п'ятницю, 9 листопада, несподівано подав у відставку з посади глави ЦРУ після того, як розкрився його роман з його біографом і офіцером-резервістом Полою Бродуелл, повідомляє NEWSru.co.il.

Про позашлюбний зв'язок Петреуса, який очолював ЦРУ близько року після відставки Леона Панетти, який пішов на підвищення, стало відомо завдяки розслідуванню ФБР: федерали стежили за електронною поштою генерала через підозри щодо того, що Пола Бродуелл має доступ до його особистої пошти. Сама Пола Бродуелл жодним чином не коментує скандал і не відповідає на дзвінки журналістів.

Девід Петреус, якому 7 листопада виповнилося 60 років, повідомив про те, що в середу, того ж дня, зустрівся з президентом Бараком Обамою і подав йому офіційне прохання про відставку. У п'ятницю, 9 листопада, Обама прийняв його відставку.

Мова йде про найгучніше і несподіваніше за довгі роки звільнення з посади високопоставленого чиновника: Девіда Петреуса згадували, як потенційного кандидата в президенти, а його кар'єра була дуже яскравою.

У виступі перед підлеглими Петреус визнав, що його поведінка була неприйнятною - і як чоловіка, який провів з дружиною 38 років, і як керівника такої організації, як ЦРУ. Девід Петреус одружений на Холлі Петреус, з якою він познайомився, будучи курсантом Військової академії США у Вест-Пойнті. Холлі була дочкою начальника академії. У них двоє дітей, їх син командував піхотним взводом в Афганістані.

Холлі Петреус активно займається допомогою сім'ям військових, вона є заступником директора відділу фінансової допомоги нужденним військовослужбовцям.

Президент США Барак Обама подякував Девіду Петреусу за роботу і наголосив, що він є одним з видатних генералів свого покоління. На даний момент виконуючим обов'язки директора ЦРУ став заступник Петреуса Майкл Морелл . Після звільнення Петреуса саме йому доведеться виступати перед Конгресом зі звітом про напад на американське консульство в Бенгазі 11 вересня.

Як повідомлялось, у червні 2012 року президент Парагваю Фернандо Луго пішов з посади після рішення парламенту, ухваленого переважною більшістю голосів. Імпічмент було оголошено через неналежне виконання обов'язків голови держави.

Відзначимо, кілька років тому президента Парагвая звинувачували в зґвалтуванні, а до того він навіть зізнався, що є батьком позашлюбного малюка, стосунки з матір'ю якого почалися, коли Луго був єпископом міста Сан-Педро.

Проте це не перешкодило йому залишитися при владі.

Після цього від нього вимагали визнати ще одного позашлюбного сина. Після другого позову Луго вибачився перед країною за свою сексуальну поведінку: "Я, представник недосконалої людської раси, продукт історичних процесів, живий приклад культури своєї країни, беру на себе всю відповідальність в сьогоденні і майбутньому, в подібних ситуаціях, які мене стосуються".

Біографія екс-глави ЦРУ

Екс-директор ЦРУ, відставний американський генерал Девід Хауелл Петреус народився 7 листопада 1952 року в місті Корнуелл-он-Хадсон (штат Нью-Йорк). Його мати була американкою, а батько іммігрував в США з Нідерландів під час Другої світової війни.

У 1970 році після закінчення школи Девід Петреус поступив в престижну військову академію у Вест-Пойнті (United States Military Academy), яку закінчив у 1974 році в числі кадетів з найкращою успішністю.

Незабаром після закінчення академії Петреус пройшов дев'ятитижневий курс навчання в школі рейнджерів, після якого поступив на службу в 509-й парашутно-десантний батальйон в Італії.

У 1979-1982 роках служив у 24-й піхотній механізованій дивізії в Форт-Стюарт (штат Джорджія), спочатку у званні старшого лейтенанта, потім - капітана.

У 1983 році Петреус закінчив з відзнакою Армійський командно-штабний коледж (US Army Command and General Staff College), отримав премію генерала Джорджа Маршалла як кращий випускник року.

У 1985 році отримав ступінь магістра в Школі суспільних і міжнародних відносин Вудро Вільсона при Прінстонському університеті, а через рік там же захистив дисертацію, присвячену В'єтнамській війні, отримав вчений ступінь доктора філософії в галузі державного управління.

У 1985-1987 роках працював асистентом професора міжнародних відносин у Військовій академії США у Вест-Пойнті.

В кінці 1980-х років Петреус служив військовим помічником Верховного головнокомандувача силами союзників у Європі генерала Джона Гелвіна. Потім проходив службу в 3-й піхотній механізованій дивізії, був помічником начальника штабу Армії США генерала Карла Вуоно.

У 1991-1993 роках у званні підполковника командував батальйоном 101-ї повітряно-десантної дивізії. На цій посаді отримав серйозне поранення в результаті події на бойових стрільбах.

У другій половині 1990-х років служив у 82-й повітряно-десантній дивізії і мав два закордонні відрядження - в 1995 році на Гаїті, де проходила миротворча операція "захищена демократія", і в 1999 році в Кувейті.

У 2000 році в званні бригадного генерала Петреус очолив штаб 18-го повітряно-десантного корпусу. У 2001 році був підвищений до генерал-майора.

У 2001-2002 роках брав участь у миротворчій операції НАТО в Боснії та Герцеговині.

У 2003 році очолив 101-у повітряно-десантну дивізію, яка в тому ж році брала участь у вторгненні в Ірак. Після взяття Багдада дивізія Петреуса взяла під контроль місто Мосул. Завдяки м'якому відношенню до сунітів Петреус зміг домогтися порядку в місті і почати відновлення цивільної інфраструктури. Деякі іракці дали йому прізвисько цар Давид.

26 червня 2008 Девід Петреус очолив Центральне командування Збройних сил США.

30 червня 2010 Сенат США одноголосно затвердив кандидатуру генерала Девіда Петреуса на пост командувача військами НАТО в Афганістані.

Пішов у відставку зі Збройних сил 31 серпня 2011 року.

6 вересня 2011 Петреус вступив на посаду директора ЦРУ.

Інформацію надано агентством РИА "Новости".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1155 | Додав: adminA | Теги: службовий роман, Глава ЦРУ Девід Петреус
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ