Чт, 2024-04-25, 02:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 17 » Глобальний штучний інтелект буде радити "друзів"-Юрій Мільнер
18:48
Глобальний штучний інтелект буде радити "друзів"-Юрій Мільнер
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Результатом розвитку ключових глобальних трендів в інформаційній сфері стане поява "глобального розуму", що складається з усіх людей, з'єднаних комп'ютерами.

Про це заявив в ході дискусії "Ключові тренди завтрашнього дня" на 8-му Ялтинському форумі YES засновник російської компанії Digital Sky Technologies Юрій Мільнер, повідомляє прес-служба Фонду Пінчука.

Мільнер прогнозує протягом найближчих десятиліть "виникнення" глобального розуму", який складається з усіх живих істот, пов'язаних через комп'ютери. Цей єдиний розум нікому не належатиме, але буде вільно поширюватися по всьому світу, визначаючи в тій чи іншій мірі дії кожної людини". За словами Мільнера, для підтримки роботи цього "глобального розуму" буде використовуватися близько 20% енергії, яка виробляється на планеті.

На думку Мільнера, до цієї футуристичної картини можуть привести тенденції, що спостерігаються сьогодні в інформаційній сфері.

Так, у світі спостерігається безпрецедентне зростання кількості користувачів інтернету: на сьогоднішній день до мережі підключені 2 млрд людей. У наступні десять років їх кількість збільшиться до 5 млрд. При цьому кількість пристосувань, підключених до інтернету, за той же час зросте до 20 млрд (у два рази в порівнянні із сьогоднішнім днем). "Тобто, до 2020 року в світі буде 25 мільярдів людей та одиниць техніки, які будуть об'єднані в мережу. Вони будуть пов'язані між собою, будуть виробляти інформацію і обмінюватися нею", - сказав Мільнер.

Кількість інформації, що генерується на Землі, також буде безпрецедентно рости. "Якщо ви складете всю інформацію, яка була генерувати людством за останні 30 тисяч років - до 2003 року, то саме така кількість інформації було створено за два дні в минулому році. Через десять років така кількість інформації буде створено за 1 годину", - зазначив засновник компанії DST.

Зростає і швидкість обміну інформацією між людьми. Всесвітня соціальна мережа Facebook за два роки збільшила обмін інформацією в 28 разів. "Це не пояснюється тим, що в мережу приходять нові люди. Справа в тому, що кожен обмінюється інформацією набагато частіше в більшому обсязі, ніж навіть два роки тому". При цьому, підкреслив Юрій Мільнер, дуже мала частина цього потоку створюється організованими інститутами - такими як засоби масової інформації, компаніями та державними установами. Більшість контенту генерують звичайні люди. "Газети читають 1% населення США, інформацію з інтернету отримують 20-25%", - проілюстрував свої висновки Мільнер.

Значення соціальних мереж буде зростати, і вже незабаром вони будуть безпосередньо впливати не тільки на інформованість, а й на особисту сферу життя людей. "Є щонайменше 50% шансів, що вже незабаром люди будуть встановлювати дружні відносини між собою на підставі рекомендацій штучного інтелекту", - сказав Мільнер.

Восьма Ялтинська щорічна зустріч "Україна і світ: спільні виклики, спільне майбутнє", організована "Ялтинською європейською стратегією" (YES) у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука, проходить з 15 по 18 вересня 2011 року в Лівадійському палаці Ялти.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 967 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ