Чт, 2024-04-25, 10:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Листопад » 27 » Голодомор 1932-1933 років Ічкерія визнала геноцидом українців
19:09
Голодомор 1932-1933 років Ічкерія визнала геноцидом українців
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

голодомор геноцид українці Уряд Ічкерії ухвалив рішення про визнання Голодомору 1932-33 років в Україні геноцидом українського народу. Чеченський народ, який багато років бореться за власну незалежність, знає ціну запевненням у "дружбі" та розповідям про "братські народи", під прикриттям яких москва знищувала і продовжує нищити як український народ, так і народ Ічкерії.

Про це йдеться у постанові президіуму Уряду Чеченської Республіки - Ічкерія у вигнанні. У документі від імені чеченського народу також висловлено подяку Україні за визнання території Чечні тимчасово окупованою Росією територією та засудження геноциду чеченського народу.

"Сьогодні, коли росія знову вчиняє агресію щодо України, дуже важливо називати історичні події своїми іменами. Протягом усієї історії, прикриваючись заявами про дружбу та "братні народи", москва намагалася знищити українців. Одним із прикладів цього є штучно організований голод 1932—1933 років, який забрав до 7 мільйонів життів українських селян", – йдеться у постанові уряду Ічкерії.

За допомогою голоду, відзначено у постанові, москва прагнула зламати опір українського селянства, яке було джерелом національної самосвідомості українців.

"Він (влаштований радянською владою Голодомор) став результатом політики насильницької колективізації, яку проводив уряд радянського союзу, який вважав українське селянство опорою для національного руху і тому вживав заходів щодо його знищення. У селян забирали не лише зерно, а й усі продукти харчування і навіть те, що можна було обміняти на продукти, прирікаючи їх на голодну смерть", – нагадали автори постанови.

Український та чеченський народи мають спільні цілі і одного ворога. Тож уряд Ічкерії вважає за необхідне визнати Голодомор 1932-33 років актом геноциду українського народу.

"В Україні Голодомор сприймається як акт геноциду українського народу, інспірований урядом срср. Чеченський народ із глибоким розумінням та співчуттям ставиться до боротьби українців за незалежність. У наших народів однакові цілі та спільний ворог. Наш народ вдячний українському народу, президенту України та Верховній Раді України за визнання 18 жовтня 2022 року Україною Чеченської Республіки Ічкерія - тимчасово окупованою Росією територією та засудження геноциду чеченського народу. Президія Уряду ЧР – Ічкерія ухвалює: визнати Голодомор 1932—1933 років в Україні актом геноциду українського народу", – зазначено у постанові за підписом голови Президії Уряду ЧР – Ічкерія Алли Дудаєвої.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 288 | Додав: admin | Теги: Голодомор, геноцид, українці, Ічкерія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ