Пт, 2024-04-26, 04:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 30 » Голодування на знак протесту проти фальсифікацій підсумків виборів оголосила Тимошенко
11:46
Голодування на знак протесту проти фальсифікацій підсумків виборів оголосила Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Екс-прем'єр Юлія Тимошенко оголосила голодування на знак протесту проти фальсифікації парламентських виборів. Про це повідомив її захисник Сергій Власенко.

"Я оголошую голодування на знак протесту проти фальсифікації виборів", - процитував Власенко заяву екс-прем'єра. За словами Власенка, відповідну заяву вона подала до Державної пенітенціарної служби. Тимошенко вже відмовилась від їжі і має намір пити лише воду, передає "Інтерфакс-Україна".

Екс-прем'єр України Тимошенко вважає, що нинішні вибори до Верховної Ради стали найбільш нечесними за весь час незалежності України.

"Із 29 липня по 29 жовтня 2012 року в Україні відбулися найбільш нечесні вибори за весь час незалежності України", - йдеться в заяві Тимошенко, яку оприлюднив у понеділок її захисник Власенко. На думку екс-прем'єра, те, що відбувалося, не можна визнати навіть виборами, оскільки вся кампанія супроводжувалася масштабними порушеннями.

"Визнати їх чесними або частково чесними або взагалі виборами - означає сказати всім тим, хто корумпував народ у мажоритарних округах, ліквідовував TBі та інші незалежні канали телебачення, усім тим, хто бив і порушував кримінальні справи проти кандидатів від опозиції, усім тим, хто організовував каруселі, фабрикував довідки про неіснуючі хвороби для фальсифікації голосування вдома, сказати всім тим, хто під відеокамери вкидав стоси бюлетенів, заповнених однією рукою - рукою режиму Януковича, сказати усім тим, хто у ЦВК приймав рішення про реєстрацію фіктивних партій і використання їх ресурсу для формування залежних виборчих комісій, сказати усім тим, хто в округах дарував продукти і платив гроші, сказати усім їм, цим очевидним порушникам законів, зокрема клієнтам Кримінального кодексу: "Хлопці, ви все правильно робите, робіть так надалі. Ми всі готові вам назвати чорне білим, зло - добром, фальсифікаторів - чесними політиками, тому що всі ми - за політичну кон'юнктуру, за політичну доцільність, а не за правду та не за європейські цінності", - заявила екс-прем'єр.

На її думку, визнати такі вибори чесними і легітимними - це повністю деморалізувати українську націю, ту частину нашого народу, яка ще продовжує вірити в справедливість і європейський вибір". Екс-прем'єр також зазначила, що, незважаючи на такий хід виборчої кампанії, за даними Національного екзитполу, 73% виборців не підтримали партії влади.

"Легітимність режиму повністю втрачено. Цей результат голосування є вироком олігархії, її хрещеному батьку та її кланам", - наголосила Тимошенко.

На її думку, нині влада намагається "підправити" результат виборів "через корупцію в мажоритарних округах" і "фальшивими протоколами в підкуплених дільничних і окружних комісіях", щоб сформувати парламентську більшість.

"Я не керуватимуся політичною доцільністю, не називатиму очевидний обман правдою. Вибори сфальсифіковано від першого до останнього дня, і приховувати це означає перекреслити майбутнє України. Якби я нині була серед вас і мала можливість вільно діяти, я без жодного сумніву закликала б вас до безстрокової акції громадянської непокори, і ми з вами поставили б на місце фальсифікаторів, як ми це вже неодноразово робили. Але нині я не можу, перебуваючи за ґратами, кликати вас на майдани, оскільки не зможу гарантувати мирний і високий рівень організації таких дій. Тому я роблю те, що можу зробити в таких умовах: я оголошую голодовку на знак протесту проти фальшивих виборів і нелегітимності цього парламенту. Я знаю і вірю, що більшість українців мене зрозуміє і підтримає", - підсумувала Тимошенко.

Лідери об'єднаної опозиції пропонують Тимошенко припинити голосування. Таку думку озвучили на спільному брифінгу лідери опозиції Арсеній Яценюк і Олександр Турчинов.

"Ми хочемо звернутися до Юлії Володимирівни, з проханням не голодувати. Її здоров'я не варте того, щоб Партія регіонів аплодувала. Вона нам потрібна жива і здорова", - сказав Яценюк.

"Безумовно, Юлія Вікторівна обмежена в своїх можливостях, і це є формою протесту проти фальсифікацій, які вона бачить. Але я згоден з Арсенієм Петровичем в тому, що її життя і здоров'я важливіші", - сказав Турчинов.

Лідери опозиції зі свого боку пообіцяли зробити все можливе для захисту результатів виборів. Вони нагадали, що терміново виїжджають на округи по Києву і області, і закликали своїх соратників на місцях зробити те саме.

Зазначимо, що Тимошенко проголосувала в приміщенні ЦКЛ №5 м. Харкова. Представники виборчої комісії з переносною скринькою для голосування заїхали на територію ЦКЛ №5 у Харкові, де проходить лікування екс-прем'єр України Тимошенко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 959 | Додав: adminA | Теги: фальсифікацій підсумків виборів, Тимошенко, протесту, голодування
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ