Чт, 2024-04-25, 09:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Серпень » 27 » Голова Єврокомісії звинуватив Росію у недотриманні Мінських угод
19:38
Голова Єврокомісії звинуватив Росію у недотриманні Мінських угод
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Російська сторона не виконує свою частину мінських домовленостей щодо врегулювання конфлікту на сході України. Про це заявив голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер у четвер, 27 серпня, на спільній з президентом України Петром Порошенком прес-конференції в Брюсселі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я хотів би знову закликати обидві сторони повною мірою виконати мінські домовленості. І я звертаюся, перш за все, до Росії, оскільки вона, судячи з усього, не виконує свої зобов'язання", - сказав Юнкер.

"Для забезпечення миру і стабільності в Україні необхідно імплементувати досягнуті в Мінську домовленості, і всі сторони повинні дотримуватися своїх зобов'язань", - додав глава Єврокомісії.

У свою чергу, президент України Петро Порошенко повідомив, що в ході переговорів з главою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером обговорювалися "червоні лінії", які може перетнути РФ в контексті ескалації ситуації на Донбасі.

"Ми обговорили певні "червоні лінії", куди включаються, зокрема, непроведення 18 жовтня і 1 листопада фейкових місцевих виборів на Донбасі. Ми вважаємо, що це несе серйозну загрозу мінському процесу і закликаємо російську сторону утриматися від них", - сказав Порошенко.

Також Порошенко виступає за негайне припинення вогню на Донбасі.

"Чому ми повинні чекати ще тиждень для припинення вогню? Це пряме зобов'язання російської сторони. Зі свого боку ми припинили вогонь. Я пропоную припинити вогонь відразу ж", - сказав Порошенко.

Відповідаючи на запитання про можливість модифікації мінських домовленостей, Порошенко сказав, що Україна і ЄС не розглядають можливість перегляду існуючих мінських домовленостей про врегулювання на Донбасі.

"Не існує і не може існувати ніякого Мінська-3. У нас є мінські домовленості, вони об'ємні, вони всеохоплюючі. Єдине, що треба зробити, щоб в Україні був мир - треба їх виконувати", - підкреслив президент.

Він також заявив, що європейська сторона підтримує українську позицію.

"Я вдячний, що і ЄС, і Франція, і Німеччина стверджують, що Україна твердо виконує всі взяті на себе зобов'язання", - сказав Порошенко.

Президент додав: враховуючи те, що мінські угоди не виконуються, бойовики постійно порушують перемир'я, Україна проситиме ЄС знайти механізми, які змусять сторону бойовиків дотримуватися своїх зобов'язань.

"Відтепер на кожній зустрічі ми будемо піднімати питання або залучення миротворців ООН, або використання можливостей ЄС і направлення місії в рамках загальної політики безпеки Євросоюзу, які б прискорили виконання мінських угод", - заявив український президент.

Як повідомлялося, в середу, 26 серпня учасники Контактної групи по Україні на зустрічі в Мінську висловили намір забезпечити стале припинення вогню по всій лінії зіткнення на Донбасі до 1 вересня.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 777 | Додав: adminA | Теги: недотримання Мінських угод, Росія, голова Єврокомісії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ