Пт, 2024-04-26, 11:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 28 » Голова ВС у відставку не збирається і політичного тиску не боїться
15:42
Голова ВС у відставку не збирається і політичного тиску не боїться
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Голова Верховного суду України Василь Онопенко готовий відзвітувати про свою роботу перед суддями, але поки що не чув про ініціацію своєї відставки, передає "Інтерфакс-Україна".

"Таку інформацію я чую тільки від журналістів. Справді, в законі про судовий устрій прописано, що голові ВСУ може бути висловлено недовіру. Якщо більш як 10 суддів підпишуть відповідне клопотання про скликання пленуму. Я вам скажу чесно, я не бачив цих підписів, ніхто мені їх не передавав, але таке право законом передбачено", - сказав Онопенко 28 лютого журналістам в Києві, коментуючи інформацію про те, що нібито 11 березня на пленумі ВСУ судді планують висловити йому недовіру і відправити у відставку.

За словами Онопенка, "якщо знайдеться 10 суддів, 12 або 13", то згідно з законодавством, після винесення цього питання передбачається ще 20 днів, щоб підготувати це питання. Потім, за його словами, має бути обраний голова підкомітету з даного питання, рахункова комісія, і тоді це питання виноситиметься на розгляд пленуму.

"Я завжди готовий звітувати перед колегами про свою роботу, а далі хай пленум вирішує. Поки що я не бачив жодного підпису і жодного документа, і ніхто до мене не звертався", - резюмував Онопенко.

Раніше ЗМІ оприлюднили інформацію з посиланням на джерела у ВСУ про те, що група суддів підписала відповідне звернення до пленуму ВСУ. Видання повідомляє, що нібито в адміністрації президента суддям обіцяли посаду заступника голови ВСУ за висловлення недовіри Онопенку.

Крім того повідомляється, що можливе дострокове звільнення Василя Онопенка з посади голови ВСУ може ініціюватися з Адміністрації президента. "Бютівець" Сергій Соболєв заявив, що влада почала реалізовувати новий "сценарій" зміщення Онопенка з посади голови Верховного суду.

Онопенко стверджує, що на нього ніхто не тисне як на голову ВСУ і що він має намір продовжувати роботу

Голова Верховного Суду України Онопенко заявляє про відсутність підстав для тиску на нього і про намір продовжувати свою роботу.

"На мене дуже складно політично тиснути. Той, хто бачить і відстежує мою позицію, ... - неможливо (чинити тиск – ред.)", - сказав Онопенко, відповідаючи на запитання про те, чи відчуває він на собі політичний тиск як голова Верховного Суду.

Онопенко наголосив, що для нього основою роботи і життя є "Конституція, законодавство і совість". "Це і є та основа, якої я дотримуюся", - зазначив він.

"Я не скажу, що за межами Верховного Суду є певні особистості, політичні сили, яким хотілося б якимось чином впливати на Верховний Суд, на голову суду. Це не зовсім правильно. У будь-якій країні це негайно б засуджувалося, і ці особи швидко пішли б зі своєї посади. А у нас свої українські традиції, свої особливості. Тому тиснути на мене немає підстав... Я працюватиму, як працював", - запевнив Онопенко.

Голова ВСУ впевнений, що Янукович не впливає на правоохоронців і що скоро чиновників Тимошенко випустять з-під арешту

Голова Верховного Суду України Онопенко вважає, що президент Віктор Янукович не впливав на правоохоронні органи в контексті розслідування справ родичів голови ВСУ. "Я вважаю, що президент не впливав. Наскільки я знаю, він намагається не впливати на ці процеси", - сказав Онопенко.

Водночас, як зазначив голова ВСУ, найімовірніше, президента не поінформували щодо цих питань належним чином. "Звісно, що після моєї інформації він став більш поінформований, і про це знали правоохоронні органи, але впливати на ці речі? Він не впливав", - додав він.

Загалом, говорячи про бесіду з головою держави, Онопенко наголосив, що 90% інформації, яку він доповідав президенту, стосувалася судочинства в Україні та роботи ВСУ. Питання особистого характеру, що стосуються сім'ї Онопенка, за його словами, було порушено наприкінці розмови.

Голова Верховного суду України припускає, що стосовно колишніх чиновників, які перебувають наразі під арештом, буде обрано інший запобіжний захід - підписку про невиїзд.

"Там іще не завершено розслідування справ та ознайомлення з матеріалами... От коли буде ця стадія процесу, то тоді слідчі органи ухвалюватимуть рішення про підписку про невиїзд. Я думаю, що будуть і інші, хто сьогодні під арештом, стосовно яких вирішуватиметься питання про підписку про невиїзд", - сказав Онопенко. Так він відповів на запитання, чи можлива зміна запобіжного заходу заарештованим колишнім членам уряду Юлії Тимошенко, як це сталося з його зятем, колишнім першим заступником міністра юстиції Євгеном Корнійчуком.

Ідеться, зокрема, про заарештованого колишнього першого заступника НАК "Нафтогаз Україна" Ігоря Діденка, екс-голову Державної митної служби Анатолія Макаренка, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, колишнього міністра охорони навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука, колишнього в. о. міністра оборони Валерія Іващенка.

Зазначимо, що кілька тижнів тому Онопенко зустрівся з президентом Віктором Януковичем. Після зустрічі Онопенко публічно підтримав судову реформу Януковича. Раніше Онопенко заявляв, що після судової реформи посилився адміністративний тиск на систему правосуддя.

Невдовзі після зустрічі, Генпрокуратура закрила кримінальну справу проти дочки голови Верховного суду, а також випустила із СІЗО під підписку про невиїзд зятя Онопенка, екс-замміністра юстиції Євгена Корнійчука.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1000 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ