Пт, 2024-04-26, 08:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 17 » Головна загроза безпеці США - не масштабні теракти, вважає Обама
11:38
Головна загроза безпеці США - не масштабні теракти, вважає Обама
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Теракт, що здійснюється однією людиною, а не цілою організацією, є нині головною загрозою безпеки США. Про це заявив президент США Барак Обама в інтерв'ю телекомпанії CNN.

"Основну стурбованість зараз викликає не масштабна терористична акція, хоча ризик її здійснення зберігається, а дії терориста-одинака, який за допомогою однієї-єдиної зброї може влаштувати бійню на кшталт тієї, що сталася нещодавно в Норвегії", - сказав Обама.

За словами Обами, "відстежити" терористів-одинаків, які можуть бути психічно нездорові або керуватися ідеологією насильства, набагато складніше, ніж цілу організацію.

"США в першу чергу" необхідно вживати заходи задля запобігання нападу з боку терористів-одинаків, а не масштабної, добре організованої терористичної організації", - зазначив президент, як передає ИТАР-ТАСС.

Водночас, за його словами, в останні роки США досягли значного успіху в зниженні можливостей "Аль-Каїди" здійснювати теракти.

"Зараз це набагато слабкіша організація, ніж два-три роки тому", - зауважив Обама, додавши, що США постійно відстежують терористичні загрози, надто напередодні десятих роковин терактів 11 вересня.

У США посилили заходи безпеки у зв'язку з річницею терактів 11 вересня

Спецслужби США посилили заходи щодо виявлення потенційних терористів-одинаків у зв'язку з наближенням 10-х роковин терактів 11 вересня 2001 року. Про це заявив президент США Барак Обама. Відповідаючи на запитання про те, чи зросла терористична загроза для країни після ліквідації в травні Усами бін Ладена, американський лідер зазначив, що загроза тероризму ніколи не зменшувалася, й американські спецслужби ведуть постійну роботу з виявлення та відвернення терактів.

"Федеральні служби зберігають пильність. Ризик все ще існує... Істотна небезпека виходить від потенційних терористів-одинаків (а не тільки від терористичних угруповань). Але, як президент США, я турбуюся про все (усі види загроз)", - зазначив глава Білого дому.

Найбільший теракт в історії людства стався в Нью-Йорку 11 вересня 2001 року. У результаті захоплення літаків терористами і таранення ними будівель Всесвітнього торгового центру і Пентагону загинули 2973 людини, з-поміж них 246 осіб, які летіли на літаках, 2602 - у вежах ВТЦ (з них 343 пожежних і 60 поліцейських) і 125 - у Пентагоні.

У США 27 травня оприлюднили нову національну стратегію безпеки, розроблену адміністрацією президента Барака Обами. Згідно з документом, головною загрозою безпеці Сполучених Штатів названо тероризм, а основним ворогом - радикальну ісламістську мережу "Аль-Каїда" та афілійовані з нею угруповання.

А в березні головні джерела загрози Сполученим Штатам на найближчі кілька десятиліть визначили в Національному інформаційному центрі зі стратегічних концепцій у Вашингтоні. Це, зокрема, сомалійські пірати, мексиканські наркоторговці та ісламські терористи. Не виключено, що їх "можуть підтримати авторитарні режими, в тому числі Китай, Іран і Росія".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 928 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ