Пт, 2024-04-19, 10:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Грудень » 2 » Головні вимоги по Донбасу Порошенко нагадав Росії
11:51
Головні вимоги по Донбасу Порошенко нагадав Росії
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Порошенко нагадав Росії головні вимоги по Донбасу

Це не Україна прийшла без запрошення з танками і кулеметами, а росіяни, розповів німецькому виданню глава української держави

Президент України Петро Порошенко пояснив, що закінчення війни на Донбасі залежить тільки від Росії і нагадав Москві головні вимоги щодо врегулювання російсько-української кризи. Про це він розповів в інтерв'ю німецькому Funke Media Group, передає прес-служба глави держави.

Він розповів німцям, що саме Кремль спровокував агресію проти сусідньої держави і, отже, ключ до вирішення проблеми знаходиться в Москві.

"Все залежить від Росії - країни, яка веде гібридну війну проти України. Наша країна ніколи не провокувала ніякої військової ескалації. Це не ми прийшли без запрошення з танками і кулеметами, а росіяни. Це не Україна вкрала частину суверенної території іншої держави, а Росія. Ніколи не слід забувати, що російські регулярні війська вже перебувають на українській землі. Вони порушили нашу територіальну цілісність, окупувавши Крим і Донбас. Вони продовжують вбивати українців", - сказав Порошенко.

Глава держави зазначив, що вимоги України обговорюються вже довгий час, і всі вони добре відомі. Він нагадав Москві, що потрібно зробити для врегулювання російсько-українського конфлікту.

"Ось вже декілька років ми разом з Німеччиною і Францією в "нормандському форматі" наполягаємо на тому, щоб Росія забезпечила безпеку. Вона повинна виконати Мінські угоди. Вона повинна забезпечити стабільний режим припинення вогню. Вона повинна вивести свої війська і військові засоби з території України. Вона повинна дозволити миротворцям ООН увійти на окуповану територію, включаючи контроль над кордоном. Вона також повинна забезпечити прогрес у звільненні українських заручників, незаконно утримуваних на окупованих територіях, і українських політичних в'язнів в Росії", - підкреслив президент України.

Як розповідав Порошенко в цьому ж інтерв'ю, Росія намагається пробити сухопутний коридор в Крим. За його словами, агресія в Керченській протоці і Азовському морі показує, що в планах Кремля захоплення Маріуполя і Бердянська.

Війна на сході України почалася після вторгнення в квітні 2014 року російських військ на українську землю через кордон в частині Донецької та Луганської областей. Це сталося після того, як в березні був незаконно анексований Росією Крим. У зв'язку з тим, що Росія всіляко заперечує своє відношення до конфлікту, війна виглядає як не оголошена. У той же час світова спільнота в особі Євросоюзу, Сполучених Штатів і багатьох інших країн засуджують агресивні дії РФ і не визнають анексію Криму. Росія регулярно озброює місцевих бойовиків, передає їм техніку, а також направляє на схід України своїх військових.

Згідно моніторингової місії ООН з прав людини, за період з 14 квітня 2014 до 15 травня 2018 року на Донбасі загинули, щонайменше, 2725 цивільних осіб: 1 568 чоловіків, 961 жінка, 93 хлопчика, 47 дівчаток.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 620 | Додав: adminA | Теги: головні вимоги по Донбасу, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ