Ср, 2024-04-24, 21:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Жовтень » 11 » Гонконг комуністична партія Китаю перетворила на місто страху: звіт Конгресу США. ВІДЕО
14:11
Гонконг комуністична партія Китаю перетворила на місто страху: звіт Конгресу США. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Пекінський режим запровадив Закон про національну безпеку у Гонконзі у 2020 році. Виконавчий комітет Конгресу США з Китаю (CECC) опублікував звіт про зміни, які відбулися у громадянському суспільстві Гонконгу після ухвалення закону. У доповіді зроблено висновок, що КПК «демонтувала» громадянське суспільство Гонконгу та зруйнувала фундамент соціального спротиву. (Courtesy of the CECC)

4 вересня Виконавчий комітет Конгресу США з Китаю (CECC) опублікував звіт під назвою «Громадянське суспільство Гонконгу: від відкритого міста до міста страху».

На обкладинці звіту зображено логотипи різних громадських організацій або груп, які були розпущені або розформовані за останні два роки. Ці організації включають Конфедерацію профспілок Гонконгу (HKCTU), Гонконзьку спілку професійних вчителів (HKPTU), газету Stand News та Гонконзький альянс на підтримку патріотичних демократичних рухів Китаю (HK Alliance).

CECC взяв інтерв'ю у 42 осіб, які проживали або раніше жили в Гонконзі, включаючи адвокатів, колишніх членів Законодавчої ради та професорів університетів, і опублікував 33 із них у звіті.

На обкладинці звіту CECC зображено логотипи гонконзьких цивільних груп або організацій, які були розпущені відповідно до Закону про національну безпеку за останні два роки. (Courtesy of the CECC)

У звіті CECC показано результати дослідження того, як придушення Комуністичної партії Китаю (КПК) змінило громадянське суспільство Гонконзі. У ньому розкриваються проблеми та політичні переслідування, з якими стикаються інакодумці та заарештовані за публічний виступ проти уряду Гонконгу.

Деякі респонденти побажали залишитись невідомими. Вони побоювалися, що їх можуть звинуватити у змові з іноземними силами відповідно до Закону про національну безпеку, що наражає на небезпеку їх сім'ї, колишніх колег чи активістів.

У звіті стверджується, що КПК повністю знищила громадянське суспільство у Гонконзі. Під час руху проти екстрадиції у 2019 році розвиток Гонконгу як громадянського суспільства досяг нової висоти. Проте режим, використовуючи уряд та поліцію Гонконгу, задушив і змусив замовкнути впливові громадські організації.

У звіті CECC говориться, що Закон про національну безпеку Гонконгу, ухвалений у 2020 році, дозволяє владі переслідувати демократів та дисидентів, звинувачуючи їх у підривній діяльності, сепаратизмі та змові з іноземними силами.

Неназваний професор університету, який мешкає в Гонконзі, сказав: "Гонконг перетворився з відкритого суспільства на суспільство, в якому люди охоплені страхом. І цей страх всепоглинальний".

Колишній член Законодавчої ради від функціонального сектора навів вагомі докази того, що уряд Гонконгу може легко втручатися в діяльність професійних груп не лише за допомогою ліцензійних та кваліфікаційних вимог, а й за допомогою обрання керівних рад. Режим також зриває вибори до рад, організованих соціальними комітетами.

У звіті розкриваються способи влади Гонконгу з контролю та маніпулювання юристами, вчителями, соціальними працівниками, бухгалтерами та працівниками охорони здоров'я.

Колишній редактор газети Apple Daily, який пропрацював у ній понад 20 років, сказав, що уряд Гонконгу прагнув контролювати свободу та незалежність журналістики. У 2021 році політика уряду була спрямована на усунення «неконтрольованих» ЗМІ, таких як продемократичні Apple Daily та Stand News. Нині обидва видання закриті.

5 вересня влада Гонконгу заявила, що вона "рішуче виступає проти звіту, зробленого CECC".

За матеріалами The Epoch Times USA

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 288 | Додав: adminA | Теги: Гонконг, звіт Конгресу США, комуністична партія Китаю, місто страху
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ