Сб, 2024-04-20, 07:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 2 » Google: китайські хакери зламали сотні поштових скриньок політиків США
16:25
Google: китайські хакери зламали сотні поштових скриньок політиків США
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Китайські хакери зламали облікові записи електронної пошти сотень осіб у вищих політичних колах США, а також американських військових і журналістів, повідомляє компанія Google, передає Бі-Бі-Сі.

За заявою представника компанії, спроби незаконного проникнення мали місцем свого походження місто Цзинань у провінції Шаньдун. Вони були спрямовані на розкриття паролів електронної пошти Gmail. Компанія зазначила, що розкриті паролі були отримані в результаті обману користувачів, а не зламу її систем безпеки.

Об'єктами уваги хакерів стали також китайські політичні активісти та офіційні особи в інших країнах Азії. "Наша компанія виявила і зірвала спроби незаконного використання паролів і проникнення в систему пошти", - йдеться в заяві Google.

"Ми сповістили про це зацікавлених осіб, а також відповідні урядові організації". Білий дім заявив, що ведеться розслідування, проте поки що немає вказівок на те, що зламу піддалися урядові поштові служби США.

Хакери використовували метод під назвою "spear phishing", коли користувачів обманом змушують розкрити свій пароль на сторінці, яка дуже нагадує сторінку служби Gmail, але насправді є фальшивою. Отримавши ім'я та пароль такого ошуканого користувача, хакери потім включали перенаправлення пошти на спеціально створені ними адреси.

Практично неможливо визначити, хто стоїть за цими спробами зламу - приватні особи чи державні органи. Однак той факт, що люди, які зазнали атак, мали доступ до секретної інформації, вказує на можливість того, що йдеться про кібершпіонаж.

На думку Google, даний інцидент не має нічого спільного з більш серйозною кібератакою китайських хакерів наприкінці 2009 - початку 2010 року, коли їхньою метою стали системи безпеки самої компанії.

Ситуацію підігріває те, що за подібними кібератаками може стояти уряд КНР. Повідомлялося, що спеціальні підрозділи китайської армії організовують навчальні хакерські атаки на інформаційні мережі збройних сил КНР і, таким чином, підвищують готовність Народно-визвольної армії Китаю (НВАК) до захисту своїх систем управління.

За словами представників міністерства оборони КНР, підвищення рівня інформатизації та посилення захисту інформаційних мереж є важливими складовими частинами бойової підготовки військ.

Раніше повідомлялося, що США можуть відповідати на кібератаки іноземних держав, вдаючись до застосування своїх збройних сил, йдеться у новій стратегії Пентагону.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 848 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ