Нд, 2024-05-05, 10:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 30 » Говорили - балакали: Німеччина не пустить Україну в Європу
17:36
Говорили - балакали: Німеччина не пустить Україну в Європу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Ратифікація Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом у німецькому Бундестазі на даному етапі неможлива. Про це заявив голова парламентського комітету у справах ЄС Ґунтер Кріхбаум в інтерв’ю Deutsche Welle.

Саме його комітет дасть рекомендації німецькому парламенту щодо голосування за чи проти ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС після того, як 30 березня у Брюсселі керівники делегацій від України і ЄС парафують її.

"Перш ніж угода набере чинності, її мають схвалити всі країни-члени ЄС. Утім, такої готовності наразі немає", - сказав Кріхбаум.

На запитання, чи він як голова профільного комітету Бундестагу рекомендував би німецькому парламенту ратифікувати цю угоду, парламентар заявив: "На даний момент, звісно, ні".

"У Європейського Союзу є певні стандарти і цінності. Україна заявляє про своє прагнення дотримуватися цих цінностей. Йдеться про засади правової держави, демократії, дотримання свободи слова і багато іншого. Ми хочемо бачити відповідні зусилля і серйозний поступ, підтримку громадянського суспільства. Всього цього ми нині не бачимо. На жаль", - пояснив Кріхбаум.

За його словами, справи проти екс-чиновників Юлії Тимошенко та Юрія Луценка – "лише верхівка айсберга".

"На жаль, ми бачимо регрес у процесі реформ. Свого часу Україна вже була далі на шляху становлення демократичних структур. Коли ми говоримо про цінності Європейського Союзу, їх треба не лише поділяти, ними треба керуватися", - сказав Кріхбаум і додав, що в України в плані здійснення реформ на благо громадян "ще багато роботи".

"Йдеться насамперед про розбудову незалежного правосуддя, структур правової держави, про свободу ЗМІ. Спроби залякування – неприпустимі", - заявив німецький депутат.

"Має бути можливість вільного розвитку неурядових організацій і фондів", - додав він і назвав "неприйнятним" інцидент із керівником представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Ніко Ланґе, якого "без будь-яких підстав не пускали в Україну за вказівкою СБУ".

Кріхбаум зазначив: "Якщо Україна хоче їхати в Європу, то не варто вмикати задній хід. Треба прийняти цінності і стандарти, на яких стоїть Європа".

"Я хочу лише підкреслити позицію німецького уряду, який заявляє про неможливість підписання Угоди про асоціацію", - заявив він.

"Без позитивного вотуму Бундестагу уряд не зможе схвалити цей документ… Я не думаю, що уряд підписуватиме щось, що не матиме підтримки парламентської більшості", - додав Кріхбаум.

Експерти просять оприлюднити текст Угоди про асоціацію після її парафування

Українські експерти з питань європейської інтеграції просять керівництво України та Європейського Союзу оприлюднити текст Угоди про асоціацію між Україною та ЄС після її парафування, передає "Інтерфакс-Україна".

Відкрите звернення українських експертів з питань європейської інтеграції з приводу оприлюднення тексту Угоди оприлюднено на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

"Угода має бути доступною для аналізу та обговорення фахівцями одразу ж після завершення процедури попереднього голосування україномовної та англомовної версій документа, тобто задовго до офіційної церемонії та її підписання", - йдеться у відкритому зверненні українських експертів.

На думку експертів, оприлюднення тексту угоди надасть можливість "здійснювати аргументоване лобіювання та інформаційно-просвітницьку діяльність щодо євроінтеграційних прагнень України".

Експерти висловили думку, що затягування з оприлюдненням тексту Угоди за умови, що його підписання може бути відкладено на невизначений термін, посилює такі загрози, як перекручування інформації щодо змісту документа різними зацікавленими групами і висвітлення його в негативному контексті. Зволікання з оприлюдненням тексту угоди зробить неможливим підтримку аргументованої дискусії українським експертним середовищем на користь підписання та належного виконання угоди, і створить небезпеку появи в ЗМІ вирваних з контексту положень угоди.

Заяву на адресу президента України, міністра закордонних справ, прем'єр-міністра України, голови Верховної Ради України, а також президента Європейської ради, президента Європейської комісії, президента Європейського парламенту та високого представника ЄС із зовнішніх зв'язків і політики безпеки підписали 44 експерти.

Як зазначив науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко, опублікування тексту Угоди виключить ризики маніпулювання його текстом. "Існують ризики щодо маніпулювання текстом: небезпека того, що в інформаційному просторі можуть з'явитися шматки якогось тексту, які коментуватимуть", - сказав Сушко.

На його думку, для аргументованої дискусії, в якій зацікавлене експертне товариство, необхідно знайти "прийнятний шлях ознайомлення громадськості, журналістів з текстом Угоди про асоціацію".

Водночас Сушко зазначив, що оприлюднити повністю офіційний текст Угоди неможливо, оскільки її не підписано й не існує в дипломатичній практиці офіційно оприлюдненого документа до його підписання.

Угоду буде в повному обсязі парафовано після виборів до ВР, вважають експерти

Експерти схиляються до того, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС відбудеться після парламентських виборів в Україні, і навіть не виключають того, що вона набуде чинності вже після президентських виборів 2015 року.

"Очевидно, підписання до парламентських виборів не буде. Другий момент: оскільки тривають процеси всередині країни, поки що не видно, щоб ця угода набрала чинності до президентських виборів 2015 року", - заявив заступник директора Центру ім. Разумкова Валерій Чалий на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

Як зазначив голова правління громадської організації "Центр UA" Олег Рибачук, найближчим часом повного парафування угоди не буде. За його інформацією, йдеться "не про парафування, а про часткове парафування до домовленості про повне парафування десь восени".

Рибачук зазначив, що технічно угода могла бути парафована ще восени минулого року під час саміту Україна-ЄС у Києві.

Як наголосив директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко, "сьогодні відбудеться процедура події, яка символізує, що економічна частина (Угоди - ред.) інтегрується в політичну частину". Він зазначив, що угода складається з кількох частин, зокрема преамбули, політичної частини, яка стосується політичного діалогу та політичних питань, частини про зону вільної торгівлі, розділу про співпрацю, перехідних положень, а також протоколу та доповнень.

"Нарешті вся структура буде продемонстрована і настане процес парафування", - зазначив Сушко.

Він також зазначив, що, за його інформацією, політико-правову частину угоди буде парафовано у повному обсязі, а от з економічної частини буде парафовано лише першу та останню сторінки. Це робиться, на думку Сушка, для того, щоб надати можливість ще кілька місяців працювати над документом.

Він нагадав, що після парафування настає рутинний процес перекладу угоди мовами Євросоюзу, і що офіційного перекладу тексту Угоди українською мовою ще немає.

Сушко також погоджується і з тим, що рішення щодо підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС ухвалюватимуть після парламентських виборів в Україні, запланованих на жовтень 2012 року, залежно від їхніх результатів.

На думку народного депутата Ірини Геращенко ("фракція НУ-НС"), угоду не буде підписано до парламентських виборів. "Сьогодні лише від Києва залежить: чи буде її підписано до кінця року", - сказала вона, зазначивши, що Угоду ратифікує вже наступний склад Верховної Ради.

Парафування угоди народний депутат вважає "великим успіхом". "Я вважаю великим успіхом те, що угоду буде парафовано саме сьогодні: до інавгурації російського президента. Після остаточного приходу на посаду президента Путіна тиск на Україну з боку Росії щодо затягування України до ЄврАзЕС, посилиться, і тут, очевидно, важливі будь-які гальма. І фіксація неможливості переходу України на інший шлях", - зазначила Геращенко.

Як повідомлялося, заплановане на 30 березня в Брюсселі парафування Угоди про асоціацію Україна-ЄС є лише першим етапом процесу, а другий етап парафування відбудеться після того, як Угода з глибокої та всеохопної зони вільної торгівлі, що є невід'ємною частиною Угоди про асоціацію, буде готова в повному обсязі. Для цього знадобиться ще близько двох місяців.

Угода про асоціацію буде ратифіковано, коли український уряд створить необхідні умови, кажуть у ЄНП

Угоду про асоціацію між Україною та ЄС буде підписано і ратифіковано усіма інституціями тільки тоді, коли українське керівництво забезпечить необхідні умови дотримання основних правил демократії та верховенства права, заявляє один з лідерів Європейської народної партії (ЄНП) та фракції ЄНП в Європарламенті Елмар Брок.

Напередодні парафування Угоди, запланованого на п'ятницю в Брюсселі, прес-служба ЄНП розповсюдила коментар: "парафуємо Угода про асоціацію, ЄС дає чітко зрозуміти, що переговори завершено для того, щоб українські люди й економіка змогли від цього виграти". "Угода про асоціацію може бути підписана і ратифікована тільки тоді, коли український уряд створить необхідні умови. Це - політика всіх європейських інституцій і Європейського парламенту зокрема", - заявив Брок.

У зв'язку з цим європейський політик пояснив, що такими умовами є дотримання основних правил демократії і верховенства права. "Це передбачає припинення переслідування і ув'язнення опозиційних політиків, що є неприпустимим і не відповідає верховенству права. Опозиція повинна мати право брати участь у виборчій кампанії зі своїми лідерами в однакових умовах в плані виборчого законодавства і засобів масової інформації", - зазначає політик.

Підсумовуючи вищесказане, Брок поклав відповідальність за подальшу долю Угоди на президента України Віктора Януковича. "Президент Віктор Янукович повинен забезпечити народу своєї країни те, що вони зможуть виграти від цієї Угоди", - наголосив він.

Президент ЄНП каже, що парламентські вибори стануть вирішальними для європейського майбутнього України

Єдиний фронт опозиційних сил міг би кинути серйозний та реальний виклик чинному режиму. Про це йдеться у зверненні президента Європейської народної партії Вільфреда Мартенса з нагоди з’їзду партії "Батьківщина", який проходить сьогодні у Києві.

"Зараз ви готуєтесь до наступних парламентських виборів, і з огляду на погіршення політичної ситуації в Україні я хотів би наголосити, що для всіх опозиційних партій дуже важливо співпрацювати", - сказав він.

"Ми цінуємо конструктивну роль, яку відіграє "Батьківщина" та Ваш лідер Юлія Тимошенко у цьому процесі", - наголосив президент ЄНП. На думку Вільфреда Мартенса, наступні вибори стануть вирішальними для України.

"Вам доведеться захистити демократію та європейські цінності, щоб забезпечити європейське майбутнє для України", - сказав він.

"Лише співпраця, компроміс, солідарність та довіра допоможуть опозиції перемогти у цій битві", - наголосив Мартенс. Він також висловив задоволення, що під час обговорення оновленої політичної програми партії "Батьківщина" використовувалась платформа Європейської народної партії. "Тому я радий, що цінності та принципи ЄНП будуть включені до Вашої політичної програми", - зазначив Мартенс. "Від імені Європейської народної партії я хотів би висловити нашу підтримку "Батьківщині" у виборчій кампанії 2012 року. Я щиро сподіваюсь, що Ви зможете подолати виклики в Україні, щоб реалізувати Ваші європейські амбіції", - сказав президент ЄНП.

Також президент ЄНП зазначив, що президент Янукович не виконав численні обіцянки, які він давав європейським лідерам щодо припинення політичних репресій.

"Переговори між ЄС та Україною зайшли у глухий кут. Політична безвихідь щодо політично-вмотивованого переслідування Юлії Тимошенко, Юрія Луценка, Валерія Іващенка та інших лідерів опозиції, а також той факт, що Україна зісковзує до авторитаризму, викликають серйозне занепокоєння", - сказав він.

"Численні обіцянки, які дав президент Янукович європейським лідерам щодо політичних в’язнів, не було виконано, в тому числі обіцянку, дану мені під час мого візиту до України у вересні 2011 року", - наголосив Мартенс.

Він закликав українську владу поважати принципи верховенства права, прав людини та припинити переслідування опозиції, звільнити Тимошенко, Луценка, Іващенка та інших політв’язнів, і дозволити їм взяти участь у парламентських виборах. Президент ЄНП також висловив серйозне занепокоєння станом здоров’я Тимошенко.

"Її базові права постійно порушуються. Ми вимагаємо у президента Януковича виконати рішення Європейського суду з прав людини щодо забезпечення Юлії Тимошенко адекватного медичного лікування у відповідній медичній установі", - сказав Мартенс. Крім того, він зазначив, що під час дискусій на останньому Саміті ЄНП лідери ЄС також висловили глибоку стурбованість ситуацією в Україні.

"Тому я хочу сказати Вам, що ми використаємо Чемпіонат Європи з футболу 2012 як привід, щоб повернути питання демократії та порушення прав людини в Україні до порядку денного", - наголосив Мартенс.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 981 | Додав: adminA | Теги: Європу, Німеччина не пустить Україну
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ