Чт, 2024-04-18, 16:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 22 » ГПУ допитує "бютівців": викликали Тимошенко і трьох її соратників
17:11
ГПУ допитує "бютівців": викликали Тимошенко і трьох її соратників
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
.

До Генпрокуратури приїхали на допит троє соратників Юлії Тимошенко. Серед них колишній віце-прем'єр, заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря, колишній керівник апарату Кабміну Тимошенко Михайло Лівінський та екс-міністр Кабінету міністрів Петро Крупко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомило джерело "Української правди", повістку на допит Немиря отримав у четвер через консьєржку свого будинку. Співрозмовник поки що не зміг повідомити, з яких причин Немирю викликали на допит.

- Крупка викликали на допит через "газову" справу
- Тимошенко в ГПУ знайомилася із справою, очних ставок з нею не проводили
- Тимошенко: Прокуратура вмиває руки, бо їм потрібно звітувати перед господарями

Під час перерви в його допиті Григорій Немиря заявив журналістам, що слідчі Генеральної прокуратури України відмовилися взяти до уваги експертизи європейських структур щодо газових угод, підписаних урядом Юлії Тимошенко у 2009 році.

"Я надав документальні свідчення офіційних оцінок з боку Європейської комісії, президента Європейської комісії, комісара з питань енергетики, найавторитетніших міжнародних організацій щодо газових відносин, ганебної ролі посередника "РосУкрЕнерго". Слідчий на це зауважив, що це його не цікавить, тому що позиція Європи не є важливою для України і для цієї справи", - сказав Немиря.

Він додав, що зараз у його допиті оголошена перерва, після якої ця процедура продовжиться. "Мені вже оголосили, що будуть і наступні допити, тобто це не останній", - сказав екс-віце-прем’єр. Він уточнив, що його допитує "слідчий Микола Грабик у присутності старшого слідчого Нечвоглода".

Немиря вважає, що відмова слідчих взяти до уваги висновки європейських структур свідчить про політичну вмотивованість цієї кримінальної справи, порушеної проти Тимошенко. "Нещодавно я навіть себе дискомфортно почував, що я, можливо, один із віце-прем’єрів уряду Тимошенко, якого ще не викликали на допит. Я думав, що, можливо, це тому, що я донецький, походжу з Донецька, але, як бачите, зараз цей "недолік" виправлено і я на додаток до моїх колег викликаний на допит", - сказав з іронією Немиря.

Він вкотре висловив обурення щодо способу, у який йому було вручено повістку про виклик до Генпрокуратури (через консьєржа, а перед цим правоохоронні органи намагалися увірватися в його квартиру – ред.).

Раніше прес-служба партії "Батьківщина" повідомила, що 20 квітня вдень співробітники СБУ здійснили спробу ввірватися у квартиру заступника голови партії Григорія Немирі.

Також повідомляється, що у п'ятницю вже побував на допиті екс-керівник служби екс-прем'єра Юлії Тимошенко Михайло Лівінський, передає "Інтерфакс-Україна".

Крупка викликали на допит через "газову" справу

Генеральна прокуратура викликала колишнього міністра Кабінету міністрів Петра Крупка на допит в рамках розслідування справи проти екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко щодо підписання газових угод у 2009 році. Про це Крупко повідомив журналістам після завершення допиту, передає УНІАН.

"Запитання стосувалися розгляду на засіданні уряду умов договорів", - сказав Крупко. На запитання про його причетність до підписання газових угод екс-міністр відповів: "Наскільки я знаю, допитують не лише тих, хто мав відношення до цього. Допитують усіх, хто, на їхню думку, може сказати для них необхідне".

Крупко також повідомив, що ходить до Генпрокуратури, "як на роботу", але у рамках кримінальної справи щодо газових угод викликався вперше.

"Я ходжу сюди, як на роботу. Бувало, що і по тричі на день по різних справах – і Кіотський протокол, і автомобілі (швидкої допомоги – ред.), і інші, які знаходяться у них на розгляді", - уточнив він.

"Я не знаю, яке рішення прийме слідчий, але мені здається, що підстав допитувати ще про щось у контексті цієї справи я не бачу", - вважає Крупко.

- Тимошенко в ГПУ знайомилася із справою, очних ставок з нею не проводили

Лідер партії "Батьківщина", колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що в п'ятницю в ході її відвідин головного слідчого управління Генпрокуратури очні ставки не проводилися.

"Сьогодні ніяких очних ставок не було. Сьогодні я знайомилася зі справою, а Григорія Немирю, Михайла Лівінського та інших представників нашої команди допитували у "газовій справі", - сказала Тимошенко в п'ятницю журналістам після відвідин головного слідчого управління Генпрокуратури.

На питання, чому, на її думку, в один день ГПУ допитала відразу декілька її соратників, Тимошенко відповіла: "Ви пам'ятаєте, що в страсну п'ятницю Понтій Пілат умивав руки. Я думаю, що прокуратура таким чином теж умиває руки, тому що їм потрібно якимсь чином звітувати перед своїми господарями".

Тимошенко не сказала, коли буде наступний допит або виклик для ознайомлення з матеріалами вже завершених кримінальних справ.

Тимошенко: Прокуратура вмиває руки, бо їм потрібно звітувати перед господарями

Юлія Тимошенко на допиті в п'ятницю ознайомлювалася з матеріалами справи щодо газових угод з Росією 2009 року. Про це вона сказала після допиту, відповідаючи на запитання ,чи були у неї очні ставки з її соратниками, передає "Українська Правда".

"Ні, очних ставок не проводилося, я сьогодні знайомилася з матеріалами справи", - сказала вона.

На питання, чому, на її думку, в один день ГПУ допитала одразу кількох її соратників, Тимошенко відповіла:

"Ви пам'ятаєте, що у страсну п'ятницю Понтій Пілат вмивав руки. Я думаю, що прокуратура таким чином теж вмиває руки, бо їм треба якимсь чином звітувати перед своїми господарями".

ГПУ порушила кримінальну справу щодо Тимошенко "за перевищення влади і службових повноважень при укладенні газових контрактів у 2009 році". Збиток, нанесений екс-прем'єром, слідство оцінює більш ніж в 1,5 млрд грн.

Крім того, кримінальну справу за перевищення влади і службових повноваженнях було порушено проти колишнього голови правління Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" Олега Дубини.

Раніше ГПУ завершила досудове слідство за двома об'єднаними в одну справами проти Тимошенко: перша - за нецільове використання коштів, отриманих в результаті продажу квот в рамках Киотського протоколу, друге - за фактом спричинення збитків державному бюджету при закупівлі в 2009 році тисячі автомобілів Оpel Сombo.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 961 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ