Чт, 2024-04-25, 04:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 5 » ГПУ: на даний час немає підстав для арешту Тимошенко
13:56
ГПУ: на даний час немає підстав для арешту Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Слідчий з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, який веде кримінальну справу стосовно лідера Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", екс-прем'єр-міністра країни Юлії Тимошенко, наразі не вбачає підстав для затримання обвинуваченої, передає "Інтрефакс-Україна".

"Я наразі не вбачаю таких підстав", - відповів Горбатюк на запитання журналістів, чи можливим є затримання Тимошенко. Він наголосив, що підстави для затримання чітко викладені в Кримінально-процесуальному кодексі Україні.

- Тимошенко поки що не просила слідчого відпустити її до Брюсселя
- Журналістам показали фрагмент відео з допитом Тимошенко 30 грудня, де вона заявила про готовність знайомитися з матеріалами справи "хоч всю ніч"
- У Генпрокуратурі стверджують, що "Кіотські гроші" були витрачені не на виплату пенсій

У свою чергу, начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Олександр Каліфіцький зазначив, що доки людина не порушила підписку про невиїзд, підстав для її затримання немає.

Востаннє Тимошенко приходила в ГПУ напередодні Нового року, 31 грудня. Тоді вона перебувала у слідчого протягом 1,5 години. Зазначимо, що сьогодні, 5 січня, на 15.00 Тимошенко викликають до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України.

Як повідомили у прес-службі БЮТ, Тимошенко було висунуто обвинувачення в тому, що вона на посаді прем’єр-міністра в розпал світової фінансово-економічної кризи, "діючи умисно, з особистих інтересів", прийняла рішення "щодо використання частини коштів, які надійшли від продажу квот на викиди парникових газів та мали цільове призначення, на покриття видатків Державного бюджету України, передусім зобов’язань із виплати пенсій".

Нагадаємо, що 15 грудня 2010 року Генеральна прокуратура заявила про порушення кримінальної справи проти Тимошенко за фактом нецільового використання коштів, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу. 20 грудня її назвали обвинуваченою і змінили запобіжний захід на підписку про невиїзд. Її також зобов'язали регулярно з'являтися на допит в Генпрокуратуру.

Екс-прем'єру України Генеральна прокуратура інкримінує два епізоди нецільового використання коштів, наданих у рамках Кіотського протоколу, на 180 млн євро і 200 млн євро. Також порушено кримінальну справу щодо незаконного придбання 1 тис автомобілів.

Тимошенко поки що не просила слідчого відпустити її до Брюсселя

Екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Тимошенко поки що не подавала клопотання слідчого про намір відвідати Брюссель. "Наразі жодної такої заяви немає", - сказав слідчий з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Горбатюк на прес-конференції в середу в Києві.

Він наголосив, що вирішуватиме питання про дозвіл Тимошенко виїхати до Брюсселя лише після отримання відповідного клопотання. У цьому контексті, за його словами, важливою буде мотивація виїзду і щоб цей візит не перешкоджав слідству. "Головне, щоб таке клопотання було мотивованим", - сказав слідчий.

Як повідомлялося, 29 грудня перед допитом у Генпрокуратурі Тимошенко повідомила журналістам, що після новорічних свят має намір відвідати Брюссель на запрошення генерального секретаря Європейської народної партії Антоніо Лопеса Істуріса.

"Я думаю, що після новорічних свят я прийму запрошення генерального секретаря і президента ЄНП відвідати Брюссель для того, щоб можна було проаналізувати, як виконуються резолюції, ухвалені як реакція на згортання демократії в Україні Європейським парламентом, Парламентською асамблеєю Ради Європи, враховуючи, що Україна є членом Ради Європи", - сказала вона.

Генсек ЄНП запросив Тимошенко в січні відвідати Брюссель для зустрічі з провідними європейськими політиками. Тимошенко перебуває на підписці про невиїзд і регулярно приходить на допит до Генеральної прокуратури.

Журналістам показали фрагмент відео з допитом Тимошенко 30 грудня, де вона заявила про готовність знайомитися з матеріалами справи "хоч всю ніч"

У Генеральній прокуратурі України знову заявляють, що 30 грудня допит Тимошенко тривав не більше 2-х годин, а решту часу вона знайомилася з матеріалами справи за своєю ініціативою.

"Закон порушений не був. Не так, як трактує це Юлія Тимошенко", - заявив начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Каліфіцький на прес-конференції в середу в Києві. Він відзначив, що Тимошенко 30 грудня прийшла на допит зі своїм адвокатом і "за якихось чотири години вона прочитала всього п'ять аркушів (справи - ред.)". "Фактично сам допит тривав не більше 2 годин", - підкреслив Каліфіцький.

На прес-конференції журналістам продемонстрували фрагмент відеозапису допиту Тимошенко в Головному слідчому управлінні, коли вона говорить про готовність знайомиться з матеріалами справи "хоч всю ніч".

Як повідомлялося, 30 грудня Тимошенко прибула на допит до Головного слідчого управління Генпрокуратури опівдні і вийшла звідти опівночі. 31 грудня прес-служба Генпрокуратури заявила, що 30 грудня Тимошенко "протягом двох годин давала свідчення слідчому у справі. Решту часу за власною ініціативою вона знайомилася з матеріалами справи і коментувала їх".

У Генпрокуратурі стверджують, що "Кіотські гроші" були витрачені не на виплату пенсій

Слідчий з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Горбатюк стверджує, що грошові кошти, виділені в рамках дії Кіотського протоколу, були витрачені не на виплату пенсій, а на поточні видатки державного бюджету.

"Пенсії виплачує не Кабінет Міністрів України - пенсії виплачує Пенсійний фонд. А Кабінет Міністрів здійснює поточні видатки бюджету, на які і були витрачені зазначені кошти Кіотського протоколу", - повідомив Горбатюк.

При цьому він зазначив, що ці кошти повернули на рахунки Держказначейства ще коли Тимошенко працювала на посаді прем'єр-міністра, але "через деякий час".

У свою чергу, начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ Каліфіцький зазначив, що Тимошенко дає недостовірну інформацію у ЗМІ з приводу того, що кошти за Кіотським протоколом спрямовували на виплату пенсій. "Це не так, я готовий вам надати постанову. І нехай хоча б хтось з вас знайде тут слово "пенсія", - наголосив він.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1073 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ