Чт, 2024-04-18, 07:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 11 » ГПУ порушила кримінальну справу щодо закупівлі вакцини за прем'єрства Тимошенко
15:46
ГПУ порушила кримінальну справу щодо закупівлі вакцини за прем'єрства Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу стосовно службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, яке в 2009 році уклало з Міністерством охорони здоров'я договір на постачання 450 тис одиниць вакцини іноземного виробництва для профілактики тяжких захворювань, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомляє департамент зв'язків з громадськістю МВС України, встановлено, що медпрепарат було придбано за завищеними цінами. В результаті таких махінацій державі заподіяно збитків на суму понад 50 млн грн, наголошується в повідомленні.

Кримінальну справу порушено за ознаками злочину, передбаченого частиною 5 статтею 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим положенням). Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

У 2009 році Міністерство охорони здоров'я очолював Василь Князевич.

Нагадаємо, що йдеться про кошти, витрачені на боротьбу з епідемією грипу A/H1N1 у 2009 році. Відзначимо, що чинний у той час прем'єр Юлія Тимошенко особисто дала вказівку і збиралася перевірити факти зловживання при закупівлі медпрепаратів та устаткування. У свою чергу, тоді Князевич заявив, що кампанія з перевірки державних закупівель лікарських засобів і медичного устаткування паралізує роботу відомства.

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я звинуватили в розтраті держкоштів. Зокрема, тодішній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко звинуватив Міністерство охорони здоров'я у зловживанні на 32 млн грн.

У свою чергу, Міністерство фінансів збиралося направити в Міністерство охорони здоров'я спеціального контролера, який повинен був з'ясовувати, куди витрачаються 500 млн грн, надані Кабміном з резервного фонду на фінансування боротьби з епідемією грипу.

Раніше Верховна Рада виділила 1 млрд грн на боротьбу з епідемією грипу. Гроші було надано Міністерству охорони здоров'я. Пропозиція виділити кошти безпосередньо уряду не підтримали депутати ПР і частина НУ-НС, які заявили, що Тимошенко їх пустить на виборчі цілі.

Але президент України Віктор Ющенко застосував право вето до закону про надання 1 млрд гривень на боротьбу з грипом.

Вже в 2010 році українські депутати висловили намір створити парламентську комісію, яка повинна була провести розслідуванням того, наскільки ефективно Міністерство охорони здоров'я використовувало під час епідемії грипу бюджетні гроші.

"Ми хочемо, щоб перед парламентом відзвітував нинішній міністр охорони здоров'я Зиновій Митник, який у той час очолював тендерний комітет Мінохоронздоров'я", - розповіла голова комітету ВРУ з питань охорони здоров'я, народний депутат від Партії регіонів Тетяна Бахтєєва. За її словами, "саме він підписував угоди із закупівлі медикаментів та устаткування".

Під час тендерних закупівель неефективно було використано 51,2 млн грн, а при закупівлі ліків і устаткування через посередників державі завдано збитків на 41,4 млн грн.

Згідно з довідкою, наданою Мінохоронздоров'я, Україна отримала 804 тис 408 упаковок таміфлю - препарату, який було рекомендовано ВООЗ для боротьби зі "свинячим грипом". Таміфлю використовували в кращому разі наполовину (на Львівщині). У інших областях лише на 8-10%.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 910 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ