Пт, 2024-03-29, 13:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 3 » ГПУ представить у Гаазі докази злочинів проти Майдану
11:33
ГПУ представить у Гаазі докази злочинів проти Майдану
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Генеральний прокурор Юрій Луценко проведе переговори з представниками Міжнародного кримінального суду в Гаазі про злочини проти активістів Революції Гідності.

Про це заявив заступник генпрокурора Євген Єнін ефірі "5 каналу".

За його словами, для повноцінного розгляду справи Київ повинен надати суду докази, що агресивні дії щодо мирних повстань мали місце не тільки в столиці, а й по всій території країни.

"Наближається чергова річниця Революції Гідності, і цей день генпрокурор зустріне в Гаазі. Він буде проводити там переговори з прокурорами Міжнародного кримінального суду, в ході яких будуть узгоджені дані, які нам додатково можливо потрібно передати. А також можливий таймінг зазначених процедур", - зазначив Єнін.

Він уточнив: "На думку представників МКС, там не досить масштабності подій. Вони кажуть, що здебільшого події щодо масового вбивства мали доволі локалізований характер. Саме зусиллями українського слідства, так і за підтримки української дипломатії, ми намагаємося переконати МКС, що ці події мали масштабний характер. Що йдеться не лише про події в Києві, а й про придушення мирних повстань в інших регіонах України – по всій Україні фактично".

"Друге питання, яке хвилює МКС: вони наразі не впевнені до кінця, що саме передбачався розстріл, що це було охоплено попереднім планом, задумом. Натомість ми доводимо, що це було сплановано", - додав Єнін.

Єнін також повідомив, що одним із захисників колишніх чиновників режиму екс-президента Віктора Януковича є екс-міністр юстиції Австрії.

"Щоб ми так добре орієнтувалися і розуміли, хто нам протистоїть, то захисником одного з так званих колишніх "віпів" є колишній міністр юстиції Австрії", - повідомив він.

При цьому кого саме захищає екс-міністр Австрії, Єнін не назвав.

"Я не хотів би озвучувати цю інформацію", - зазначив він.

Як повідомлялося, 2 вересня генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що українські правоохоронці співпрацюють з офісом прокурора Міжнародного кримінального суду в Гаазі в питанні притягнення до відповідальності влади Російської Федерації і керівництва Збройних сил РФ за розв'язування конфлікту на Донбасі і окупацію АР Крим.

25 жовтня Луценко не виключив передачу справ з розслідування злочинів проти активістів Євромайдану в Міжнародний кримінальної суд (МУС).

У той же день заступник генпрокурора України Євген Єнін повідомив, що представники ГПУ та офісу прокурора МКС на поточному тижні зустрінуться для обговорення просування матеріалів українських правоохоронців щодо притягнення до відповідальності влади РФ. "Буквально на цьому тижні буде чергова зустріч, в ході якої ми будемо обговорювати просування матеріалів для подачі їх до суду. Йдеться про так звану другу заяву України, в якій йдеться про притягнення до відповідальності керівників РФ і ватажків "ДНР/ЛНР" за злочини проти людяності і воєнні злочини, скоєні на окупованій частині Донецької та Луганської областей", - розповів заступник генпрокурора.

Раніше, 29 квітня 2016 року, депутат польського Сейму, співавтор доповіді Малгожата Госевська (Małgorzata Maria Gosiewska) повідомила, що Міжнародний кримінальний суд у Гаазі (МКС, Гаазький трибунал) почав вивчати матеріали про воєнні злочини Російської Федерації на сході України. За словами депутата, деталізація запитань дає підстави вважати, що питання розглянуто серйозно. Госевська зазначила, що зараз всі матеріали будуть піддані юридичному та фактичному аналізу, на основі чого Офіс прокурора ухвалить рішення про порушення провадження щодо осіб, зазначених у звіті. "Після порушення кримінального провадження речові докази можна буде доповнювати далі", - зазначила депутат.

Міжнародний кримінальний суд (англ. International Criminal Court, ICC, або ICCt; фр. Cour pénale internationale; скорочено - МКС) - перший постійний міжнародний орган кримінальної юстиції, до компетенції якого входить переслідування осіб, відповідальних за геноцид, воєнні злочини, злочини проти людяності. Його засновано на основі Римського статуту, ухваленого в 1998 році. Офіційно розпочав свою роботу з 1 липня 2002 року.

На відміну від інших міжнародних спеціальних (ad hoc) і змішаних кримінальних судів, МКС є постійною установою. У його компетенцію входять злочини, вчинені після набрання Римського статуту чинності.

Місцем перебування є Гаага. МКС не входить в офіційні структури Організації Об'єднаних Націй, хоча може порушувати справи за поданням Ради Безпеки ООН.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 963 | Додав: admin | Теги: злочини, докази, Майдан, ГПУ, гаага
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ