Чт, 2024-03-28, 15:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Жовтень » 2 » Грандіозна бійка біля Київради: нардепів труять газом. ВІДЕО
11:12
Грандіозна бійка біля Київради: нардепів труять газом. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Депутати від опозиційних фракції близько 10 хвилин намагаються потрапити у приміщення Київради, оточене щільним кордоном Беркуту. З центрального входу до будівлі намагаються прорватися народні депутат від фракції "Батьківщини", зокрема видно Віталія Ярему, Миколу Мартиненка, Олександра Бригинця. Микола Катеринчук безуспішно намагався перелізти через паркан, пише "Українська правда".

Водночас з лівого входу в приміщення Київради намагаються проникнути близько 10 депутатів, а також помічники депутатів від "Свободи".

І там, і там відбувається тиснява, при цьому депутати ображаються на журналістів, які намагаються зняти сутички.

Станом на 9:30 депутати намагаються розкачувати огорожу під Київпрадою.

Між тим, представник Свободи Олександр Аронець у своєму Facebook написав, що "Регіонал Владислав Лук'янов знову керує діями Беркута, депутатів від опозиції не пускають до Київради за його вказівкою!".

У ході протистоянь опозиціонерів і правоохоронців на ганку Київської міськради був застосований сльозогінний газ. У кількох людей, що знаходяться в гущі подій почали сльозитися очі, вони почали кричати про те, що міліція застосувала сльозогінний газ, передає "Інтерфакс-Україна".

Це сталося після того, як обстановка на місці проведення мітингу загострилася. Опозиціонери почали переміщати частина металевої огорожі, маючи намір прорватися до мерії. Мітингувальники спробували забрати загородження, правоохоронці їм перешкоджають.

Міністерство внутрішніх справ (МВС) України, в свою чергу, спростовує інформацію про застосування працівниками міліції сльозогінного газу при стримуванні штурму Київської міської державної адміністрації (КМДА). Про це tritsaet-informatsiyu-o-primenenii-sotrudnikami-militsii-02102013101100/"> заявила керівник прес-служби ГУ МВС України в Києві Ольга Білик.

" Правоохоронці не застосовували спецзасобів", - заявила Білик.

За її словами, активісти, які проводять штурм, кидали в працівників міліції димові шашки. Також Білик зазначила, що на даний момент не має інформації, чи є затримані активісти.

Яценюк намагався вмовити "Беркут"

Лідер фракції "Батьківщина" Арсений Яценюк намагався штурмувати кордони внутрішніх військ, які охороняють Київраду. Він стояв на парапеті, таким чином підвищуючись на півтовища над правоохоронцями, і умовляв їх пустити народних депутатів у Київраду.

Станом на 10 ранку близько 20 депутатів перебувають під радою, нагадуючи правоохоронцям, що вони не можуть перешкоджати народним обранцям. Яценюк також нагадав, що вже порушена кримінальна справа щодо сутичок під Київрадою під час минулої сесії.

Міліція продовжує блокувати вхід. Також периметр Київради вже оточує "Беркут". Періодично учасники акції намагаються розхитати охорону, вириваючи по одному правоохоронцію із оточення.

Довідка

Обрана у травні 2008 року Київрада VI скликання, яка відпрацювала свій 5-річний термін, з 2 червня є нелегітимною.

11 липня у Києві кілька сотень людей під прапорами опозиційних сил, а також незалежні активісти протестували проти нелегітимного, на їхню думку, засідання Київради.

Також представники партій "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" заблокували трибуну Київради. У зв’язку з блокуванням Герега закрила сесію Київради. Фактично сесія не відбулась.

30 травня Конституційний Суд України оприлюднив рішення, за яким наступні вибори до місцевих рад, нинішній склад яких був обраний на позачергових виборах, а також вибори сільських, селищних та міських голів, чиї безпосередні попередники були обрані на позачергових виборах, відбудуться одночасно на всій території України в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень рад та сільських, селищних, а також міських голів, обраних на чергових виборах 31 жовтня 2010 року.

Законодавчо визначений чотирирічний термін повноважень депутатів Київської міськради закінчився 2 червня 2013 р. Однак, щоб провести вибори депутатів наступного скликання, потрібно рішення Верховної Ради України.

У Верховній Раді було зареєстровано проект постанови №2175а, ініційований народними депутатами від "Батьківщини", яким пропонується призначити вибори мера Києва і депутатів Київради на 27 жовтня 2013 року.

Останнє засідання столичної міськради, яке відбулося 19 серпня, ознаменувалося масовими сутичками опозиціонерів із співробітниками міліції. Під час протистояння були розбиті вікна і зламана двері в будівлю, не обійшлося і без постраждалих з обох сторін.

Незважаючи на штурм Київради, його секретар Галина Герега встигла протягом 10 хвилин поставити на голосування п'ять "соціальних" рішень. Закриваючи сесію, вона підкреслила, що Київрада VI скликання діє законно і працюватиме до обрання нового депутатського складу в 2015 році.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1229 | Додав: adminA | Теги: Газом, нардепів, бійка, Київради
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ