Ср, 2024-04-24, 13:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 27 » Граничну суму готівкових розрахунків між фізособами НБУ хоче знизити до 50 тис. гривень
17:50
Граничну суму готівкових розрахунків між фізособами НБУ хоче знизити до 50 тис. гривень
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Національний банк України має намір знизити граничну суму готівкових розрахунків між фізичними особами до 50 тис. грн з 150 тис. грн, що діють на цей час. Про це повідомляється на сайті НБУ з посиланням на проект постанови, який регулятор виніс на громадське обговорення до 25 серпня.

"Потреба у забезпеченні стабільних надходжень готівки у банківську систему та прискорення її обігу, звуженні сфери використання готівки та прискоренні розвитку безготівкового сегмента спонукали ухвалити рішення про встановлення граничної суми готівкових розрахунків за участі фізичних осіб в розмірі 50 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

Водночас НБУ повідомляє, що безготівкові розрахунки можуть і надалі здійснюватися без будь-яких обмежень, і при цьому банки зобов`язані забезпечити безготівкові перекази на вимогу клієнтів у повному обсязі.

Регулятор наголошує, що реформування і розвиток платіжної системи країни є невід`ємною частиною процесу реформування фінансового сектору держави, і першочерговим завданням на цьому шляху є розвиток системи безготівкових розрахунків і зниження частки готівкових розрахунків.

"Вирішення цього завдання наблизить Україну до європейських стандартів життя, прискорить зниження масштабів тіньової економіки, що сприятиме забезпеченню стабільної роботи банківської системи", - наголошується у повідомленні.

НБУ нагадує, що проект змін до Податкового кодексу України пропонував зниження розрахунків готівкою для суб`єктів господарювання і фізичних осіб до п`ятнадцяти мінімальних зарплат, тобто на рівні 18,270 тис. грн, або близько 1 тис. євро за курсом гривні до євро на той період, проте до чинного Податкового кодексу ця норма не потрапила.

Як повідомлялося, у березні цього року Національний банк повідомляв, що проводить консультації з банкірами щодо зниження граничної суми готівкових розрахунків для визначення нового оптимального порогу таких розрахунків.

Раніше голова НБУ Валерія Гонтарєва у ході зустрічі з топ-менеджментом компаній – членів Американської торгової палати в лютому цього року заявила, що Нацбанк має намір знизити граничну суму готівкових розрахунків.

З 1 вересня 2013 року в Україні діє обмеження максимальної суми готівкових розрахунків підприємств (підприємців) протягом дня до 10 тис. грн, для фізосіб при розрахунках з підприємствами (підприємцями) і між собою за договорами купівлі-продажу, що підлягає нотаріальному посвідченню, - до 150 тис. грн. 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 760 | Додав: adminA | Теги: гранична сума готівкових розрахункі, 50 тис. гривень, фізособи, НБУ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ