Пт, 2024-03-29, 17:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 3 » Греція не дає ради умовам МВФ, які обіцяють порятунок від дефолту
11:45
Греція не дає ради умовам МВФ, які обіцяють порятунок від дефолту
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Грецька влада оголосила, що бюджетний дефіцит країни буде зменшено двічі, в 2011 і в 2012 роках, однак цього однаково не вистачить для того, щоб виконати вимоги, висунуті Євросоюзом і Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Запланований дефіцит грецького бюджету на 2011 рік становить 8,5% ВВП країни - це на два процентних пункти менше, ніж влада сподівалася спочатку (10,5% ВВП), проте довести його до рівня 7,6%, як того вимагають кредитори, не вдасться, повідомляє Бі-Бі-Сі.

2 жовтня уряд країни затвердив проект бюджету на 2012 рік. Неможливість виконати поставлені кредиторами умови Греція пояснила рецесією, що набирає обертів.

В Афінах зараз перебуває делегація, що складається з представників МВФ, Євросоюзу і Європейського центробанку (ЄЦБ). Їм належить вирішити, чи отримає Греція черговий транш міжнародної фінансової допомоги.

Якщо протягом місяця грецька влада не отримає додаткових 8 млрд євро, уряд країни не зможе виконувати свої боргові зобов'язання, і Грецію буде оголошено банкрутом.

Грецький дефолт важким тягарем ляже на плечі всієї єврозони, стане серйозним ударом по європейській банківській системі і матиме вкрай прикрі наслідки для всієї світової економіки.

Нагадаємо, що кредитори пригрозили не видати Греції черговий 8-мільярдний транш кредитів, оскільки доходи бюджету падають, витрати зростають, і Афіни не вкладаються в узгоджений графік скорочення дефіциту. Без кредитів Греція не може виплачувати свій 350-мільярдний борг, платити зарплати і пенсії. У грецькому Мінфіні впевнені, що Греція отримає черговий транш допомоги ЄС і МВФ.

Раніше заступник міністра фінансів Греції Філіппос Сахінідіс заявив, що влада країни має фінансові кошти, щоб утримати країну на плаву лише до жовтня.

Без наступного кредитного траншу від ЄС і МВФ обтяжена боргами Греція ризикує опинитися на межі банкрутства. Раніше кредитори заявили, що можуть відкласти надання шостого траншу в розмірі близько 8 млрд євро через невиконання Афінами висунутих до них фіскальних вимог.

21 липня держави єврозони домовилися про надання Афінам другого пакету фінансової допомоги.

Як повідомлялося раніше, у Міжнародному валютному фонді підрахували, що у разі поглиблення світової фінансової кризи резервів фонду може виявитися недостатньо для підтримки всіх проблемних країн.

Пізніше під час щорічних зборів МВФ було узгоджено первинний проект масштабного плану подолання боргової кризи в зоні обігу євро. План порятунку європейської економіки передбачає серед іншого списання 50% суверенного боргу Греції, а також значне збільшення Європейського фонду фінансової стабільності.

У Греції звільнять 30 тисяч держслужбовців

Уряд Греції погодив план звільнення близько 30 тисяч держслужбовців у рамках заходів щодо скорочення бюджетних витрат, повідомляє агентство Reuters з посиланням на неназваного заступника міністра.

За словами співрозмовника агентства, передбачається створити так званий трудовий резерв, перевівши частину співробітників держапарату на часткову оплату з наступним звільненням через рік. Передбачається, що 30 тисяч чиновників будуть переведені в трудовий резерв вже до кінця 2011 року, передає Lenta.ru.

Рішення про скорочення держслужбовців було ухвалено одноголосно на засіданні кабінету міністрів 2 жовтня в Афінах. На ньому також був затверджений проект бюджету на 2012 рік.

Через проблеми Греції нафта дешевшає

Нафта дешевшає в понеділок, 3 жовтня, уранці на тлі безперервного росту побоювань про те, що дефолт Греції може відкинути світову економіку назад до рецесії.

Суміш Brent з постачаннями в листопаді дешевшає на 0,81%, до позначки 101,95 дол за барель, притому, що мінімум сесії перебуває на рівні 101,25 дол.

Американська нафта дешевшає на долар, до значення 78,20 дол за барель. Мінімум сесії нині на позначці 77,90 дол.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 865 | Додав: admin | Теги: дефолт, Греція
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ