Пт, 2024-04-26, 06:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 13 » Греція у вогні: анархісти палять Афіни та інші великі міста країни
11:29
Греція у вогні: анархісти палять Афіни та інші великі міста країни
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У центрі грецької столиці горять більш як 40 будівель магазинів, банків, кафе та інших об'єктів. Заграва від пожеж освітлює місто, а дим застилає освітлений прожекторами афінський Акрополь, передає ИТАР-ТАСС.

Грецький телеканал НЕТ, показуючи підпалені будівлі, виносить безупинним рядком на екран звістку про "150 розграбованих магазинів". За даними пожежників, дві великі пожежі тривають у будинках банків "Марфін" і "Євробанк" на центральних вулицях міста.

Нові вогнища загоряння виникли у відділеннях Торгового банку ("Емборікі Трапеза"), а також у будівлі Поштового ощадного банку, де розташовані два магазини і ломбард. Підпалено філію грецького "Альфа-банку", розбито банкомат Банку Пірея, з якого невідомі забрали всі гроші.

Згорів повністю історичний кінотеатр "Аттікон" у неокласичному будинку, зведеному в 1870 році, постраждав ще один кінотеатр "Асті", а також магазини з продажу книг та одягу, кафе Starbucks.

У пожежників складається враження, що багато об'єктів, що спалахнули майже одночасно, підпалювали за заздалегідь розробленим планом.

Правоохоронні органи повідомили, що кількість пожеж невпинно збільшується. При цьому сутички анархістів з поліцейськими в центрі столиці поступово пішли на спад, хоч учасники заворушень розділилися на дрібні групи і намагаються нападати на правоохоронців у різних місцях.

Так, група молодих людей в чорних хустках на обличчях скоїла напад на поліцейську дільницю в центральному районі Ексархія. Вони кинули у бік будівлі два "коктейлі Молотова", а коли за ними погналися поліцейські, розбіглися по вузьких вуличках.

У міські лікарні доставлено на цю хвилину 70 громадян, головним чином з проблемами дихальних шляхів. Лікарі також надають допомогу поліцейському, який отримав травму черепа в сутичках.

Сутички демонстрантів з поліцією сталися крім Афін також у Салоніках, Волосі, Агрін, на островах Корфу і Криті. У Салоніках сутички виникнули в центрі міста після мітингів та маршів протесту проти нової кредитної угоди Греції з ЄС і МВФ. Поліцейські затримали там щонайменше десятьох людей.

У Волосі в ході протестної акції демонстранти кинули пляшки із запалювальною сумішшю в будівлі банків, в підвал місцевої мерії, а також у приміщення податкової інспекції. У всіх випадках пожежі було швидко погашено. Будівлям завдано невеликої шкоди.

За даними поліції, до 100 тисяч осіб брали участь 12 лютого у масових акціях протесту проти угоди Греції з ЄС, яка передбачає багатомільярдне фінансування Афін в обмін на скорочення витрат. Тільки в Афінах порядок охороняли 6000 поліцейських.

Близько 70 осіб, половина з них поліцейські, постраждали в заворушеннях в Афінах, повідомили міністерство охорони здоров'я та місцеві телеканали. За даними МОЗ, госпіталізовано 35 осіб. ТБ з посиланням на поліцейські джерела повідомляє про більш ніж 30 постраждалих правоохоронців, передає РИА "Новости".

Ці акції проходили на тлі драматичного голосування в грецькому парламенті за закон про нову кредитну угоду з ЄС і МВФ, що передбачає заходи суворої економії в обмін на фінансову допомогу в 130 млрд євро. За закон проголосували в цілому 199 з 278 присутніх депутатів, проти були 74, п'ятеро - утрималися.

Після голосування, в ході якого низка парламентарів порушила партійну дисципліну і розпорядилася своїми голосами не так, як того хотіли лідери партій, керівники лівоцентристської ПАСОК відразу ж виключили зі своєї парламентської фракції 22 депутатів, правоцентристської "Нової демократії" - 21, а націоналістичної ЛАОС - двох парламентарів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 923 | Додав: adminA | Теги: Греція у вогні
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ