Чт, 2024-04-25, 21:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 17 » Грецію охопила нова хвиля страйків
14:11
Грецію охопила нова хвиля страйків
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У Греції починається нова хвиля страйків проти політики жорсткої економії, що проводиться урядом в обмін на кредити ЄС і МВФ.

За рішенням Всегрецької федерації моряків, яка оголосила про 48-годинний страйк, у понеділок і вівторок у портах залишаться всі судна.

- У Римі в безладах постраждали 135 осіб
- На акцію "Захопи Уолл-стрит!" американці пожертвували понад 230 тис дол

Почнуть новий страйк грецькі митники, попри те що оголошена ними попередньої п'ятниці 10-денна акція протесту була визнана судом незаконною і їм довелося вийти на роботу, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Від сьогодні і до 20 жовтня будуть проводити страйки податківці. До 19 жовтня продовжать загальнонаціональний страйк адвокати, які минулого четверга відмовилися виконувати свої обов'язки.

З п'ятниці 14 жовтня аж до 21 жовтня страйкують лікарі державних лікарень, де в зміни виходить тільки черговий персонал. У вівторок на добу зупинять роботу всі засоби масової інформації країни після чотириденного страйку державних телеканалів, радіостанцій і Афінського інформаційного агентства, який завершився в неділю.

З вівторка починають 48-годинний страйк працівники грецьких банків. До 20 жовтня мають намір продовжувати свої акції органи місцевого самоврядування, через що на вулицях грецьких міст вже скупчилися сотні тисяч тонн сміття, яке практично не прибирається вже протягом двох тижнів.

Акції протесту досягнуть свого апогею 19-20 жовтня в результаті 48-годинного загальнонаціонального страйку працівників державного і приватного секторів, який приурочений до голосування в парламенті за пакетом нових заходів жорсткої економії, розроблених під натиском міжнародних кредиторів. Цей загальний страйк, як очікується, повністю паралізує транспортне сполучення в Греції на два дні.

Раніше повідомлялося, що уряд Греції намагається знайти вихід з кризи. Країна хоче позичити два мільярди євро на короткостроковому ринку в очікуванні чергового траншу кредитів ЄС і МВФ.

У Римі в безладах постраждали 135 осіб

Кількість постраждалих внаслідок суботніх заворушень у Римі, за уточненою інформацією, становить 135 осіб, при цьому більшість з тих, кому знадобилася допомога, є співробітниками правоохоронних органів, повідомило РИА "Новости".

За останніми даними, серед маніфестантів поранення отримали 30 осіб, двом з них лікарі ампутували кілька пальців на руках, які постраждали від вибуху паперових вибухпакетів.

Решта 105 поранених - співробітники правоохоронних органів, зокрема, поліцейські і карабінери. Крім того, по допомогу до лікарів звернулися чотири дівчини і один неповнолітній.

Внаслідок сутичок поліція заарештувала 12 осіб, здебільшого молодих людей у віці від 20 до 30 років, які приїхали до Риму з різних італійських міст. Як зазначають місцеві ЗМІ, багато з них вже були відомі раніше своєю анархістською діяльністю.

Нагадаємо, учасники масових акцій протесту в Римі 15 жовтня підпалили флігель будівлі міністерства оборони Італії.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 884 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ