Пт, 2024-03-29, 16:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 21 » Гриценко нагадав Януковичу про Єгипет
10:38
Гриценко нагадав Януковичу про Єгипет
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Народний депутат України, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко вважає, що концентрація влади і сили в одних руках – це загроза для мільярдерів.

В інтерв’ю "Газеті по-українськи" політик заявив, що "мільярдери в нас нещасливі".

"Вони мали би бути зацікавлені у стабільності, коли зростають статки громадян і внутрішній попит. А мають стабільність, як на цвинтарі", - зазначив Гриценко.

- Головні загрози українській нацбезпеці виходять зсередини, вважає Гриценко

За його словами, частина мільярдерів, яка наближена до президента України Віктора Януковича, стрімко збільшує статки. "Зараз націлилися на приватизацію землі, генеруючих компаній. В економічному сенсі в них усе добре. Але розумніші з них усвідомлюють: концентрація влади і сили в одних руках – це загроза для них", - наголосив політик.

Гриценко зауважив, що президент "вже перебрав майже всі владні повноваження на себе, сам усіх звільняє і призначає".

"Плюс у цьому один – уся країна тепер знає, що за все відповідає одна людина, Янукович Віктор Федорович", - сказав лідер "Громадянської позиції".

"Він не може сказати, що йому завадив парламент, Генпрокурор чи голова СБУ", - зазначив народний депутат.

Плюсом, на його переконання, є й те, що "коли на місце Януковича прийде інша людина, з європейськими цінностями, вона з першого дня буде в комфортних умовах, зможе швидко замінити верхівку влади і почне ділитися повноваженнями".

Сьогодні ж, на думку народного депутата, Янукович "хоче сконцентрувати повноваження в одних руках, прийняти закон про вибори, який на 10 років забезпечить спокій".

"Але ж люди все бачать, і невдоволення в суспільстві зростає. Цей чайник не може кипіти довго, не випускаючи пару", - переконаний голова "Громадянської позиції".

При цьому він нагадав, що минулого року у Єгипті було спокійно і стабільно.

"Президент Єгипту правив понад 30 років, і раптом усе скінчилося відставкою, арештом його рахунків. Таким буде фінал політики, якщо вона спирається лише на силу та концентрацію повноважень", - підкреслив Гриценко.

Раніше народний депутат України від Партії регіонів, віце-президент ПАРЄ Іван Попеску заявив, що в України немає передумов для подій, що відбулися в Єгипті.

Головні загрози українській нацбезпеці виходять зсередини, вважає Гриценко

Анатолій Гриценко називає найбільш небезпечними загрозами національній безпеці України внутрішні - у політичній, економічній, соціальній та екологічній сферах.

"Безробіття мільйонів, недоступність медицини, коли бідні люди не можуть купити ліки, або помирають від того, що до них не приїжджає "швидка". І все це на фоні демонстративного і безкарного збагачення влади", - наголосив політик.

Гриценко радить запитати своїх колег по парламенту чи урядовців, які їздять із кількома охоронцями, у якому вимірі ті живуть.

"Вони крадуть в Україні, а живуть у Європі. Там їхні підприємства, літаки, нерухомість, кошти в банках. Забезпечують свої родини товарами з-за кордону – продуктами, водою, навіть працівників на свої підприємства привозять. Їх не цікавить життя простих українців, вони живуть в абсолютно іншому вимірі", - зазначив лідер "Громадянської позиції".

Також загрозою національній безпеці він вважає корупцію. Політик наголосив на тому, що президент України Віктор Янукович вніс до парламенту законопроект про боротьбу з корупцією, але в ньому немає ключового – "кожен чиновник має декларувати видатки, свої та своєї родини".

"Тож і надалі будуть бідні, згідно з деклараціями, президенти, прем’єри і міністри, а їхні діти – ставатимуть мільярдерами. Це означає, що президент не хоче боротися з корупцією", - підсумував Гриценко.

На його переконання, якщо Янукович щиро хоче здолати корупцію, йому треба почати з "Межигір’я", "де встановлені підвіконня з ліванського дубу, що коштують по 45 тисяч доларів".

"Не можна однією рукою боротися з хабарництвом, а іншою дозволяти, щоб твій син їздив на автомобілі, яку придбали для президента України. Боротьба з корупцією повинна йти від першого крісла країни", - підкреслив лідер "Громадянської позиції".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 952 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ