Ср, 2024-04-24, 08:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 24 » Гуантанамо Обама закриває і переводить в'язнів до Ємену
10:54
Гуантанамо Обама закриває і переводить в'язнів до Ємену
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Президент США Барак Обама взявся виконувати свої обіцянки, котрі дав п'ять років тому. Одним з пунктів його передвиборчої програми була ліквідація в'язниці в Гуантанамо. Обама заявив, що призначив спеціального представника, який займатиметься проблемами в'язниці для підозрюваних у терористичній діяльності, повідомляє РІА "Новости".

Спецпредставник при держдепартаменті та Міноборони буде займатися перевезенням ув'язнених з Гуантанамо в треті країни. "Я призначаю нового високопоставленого представника при держдепартаменті та міністерстві оборони, сферою відповідальності якого буде домогтися переведення ув'язнених в треті країни", - заявив Обама під час виступу з питань боротьби з тероризмом.

"У період скорочення бюджетних витрат ми витрачаємо 150 мільйонів доларів на рік, щоб тримати в ув'язненні 166 осіб - майже по мільйону на кожного. За оцінками міністерства оборони, на утримання Гуантанамо потрібно ще 200 мільйонів, тоді як ми скорочуємо інвестиції в освіту та дослідження", - підкреслив президент США. Обама вже заявляв, що утримання цієї в'язниці неефективне і для безпеки США вона не потрібна.

За його словами, США знімають мораторій на переведення в'язнів з Гуантанамо до Ємену. "Ми переведемо в інші країни максимально можливу кількість ув'язнених, яким не висунуто звинувачення. У разі необхідності ми будемо судити терористів у наших судах", - сказав Барак Обама.

Президент США закликав Конгрес закрити Гуантанамо. "Крім політики у Конгресу немає жодних виправдань перешкоджати нам у закритті установи, яка ніколи більше не повинно відкриватися", - додав Обама. Його промову зустріли бурхливими оплесками.

До теперішнього моменту головною перешкодою до закриття в'язниці в Гуантанамо була позиція Конгресу. Нещодавно Обама виступив з промовою, в якій запевнив жителів США, що він не забув своїх обіцянок і все ще думає про закриття в'язниці.

"Коли мене обрали в 2008 році, я говорив, що потрібно закрити Гуантанамо. Я і досі так вважаю. В'язниця Гуантанамо не є необхідною для безпеки США і обходиться дорого. Її потрібно закрити", - сказав Обама журналістам 30 квітня. Він пообіцяв, що "дасть розпорядження адміністрації почати обговорення з Конгресом і знайти можливості закрити в'язницю".

Гуантанамо - це хвора мозоль Сполучених Штатів. Там голодує більш як 100 людей, причому всього в'язнів - 166. Арештанти оголосили масове голодування 6 лютого, їй передували масові обшуки, зокрема перевірка виданих ним Коранів на предмет можливого приховування заборонених предметів, що було сприйнято як осквернення священної книги мусульман, а також конфіскація особистого майна, включаючи листи від рідних, фотографії, юридичне листування.

Крім того, голодувальники протестують проти невизначеності термінів свого ув'язнення. Більшості, котра утримується у в'язниці протягом кількох років (у деяких випадках - понад десяти) так і не висунули звинувачення. Також раніше багато в'язнів скаржилися на тортури з боку американських спецслужб.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 939 | Додав: adminA | Теги: Гуантанамо, Ємен, в'язні, Обама
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ