Пт, 2024-04-19, 08:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 15 » Гужву - засновника "Вестей" підозрюють в ухиленні від сплати податків у великих розмірах
22:56
Гужву - засновника "Вестей" підозрюють в ухиленні від сплати податків у великих розмірах
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Комітет Верховної Ради зі свободи слова та інформації 15 липня розглянув на засіданні питання про газету "Вести", на прохання головного редактора газети Ігоря Гужви, проте він сам на засідання комітету не з'явився, написала голова комітету Вікторія Сюмар на своїй сторінці в мережі Facebook.

"Зате прийшли представники прокуратури та державної фіскальної служби. Навіть зі слідчими, які чекали на Гужву тут же, оскільки йому висунуто підозру про вчинення злочину за статтею 212, ч12 КК України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах). Вони кажуть, що Гужва зараз за кордоном, у Росії, і технічно не змогли йому оголосити про підозру. Роблю це публічно", - написала вона.

Сюмар також повідомила, що Гужва знайшов можливість відповісти на дзвінок народного депутата Юрія Павленка (фракція "Опозиційний блок") прямо під час засідання комітету. "Сподіваюсь зможе знайти можливість дати відповідь правоохоронним органам про джерела фінансування газети та сплату податків. Тут важлива прозорість усіх", - резюмувала Сюмар.

Сам Гужва на своїй сторінці в мережі Facebook написав, що він ще перебуває у відпустці. "Але інформація щодо моєї справи нова вже є. Отже, податківці мені справді хочуть вручити повідомлення про підозру, як тільки я повернуся в Україну. Мені інкримінують статтю 212 - несплату податків", - написав він.

За словами Гужви 2013 року, коли потрібні були кошти для запуску проекту, бралася поворотна фінансова допомога у фірми "Ледіс". "Кошти ми повинні були повернути за договором наприкінці 2013 року, проте потім цей термін був пролонгований до кінця 2014 року. Факт наявності договору про поворотну фінансову допомогу було встановлено податковими органами, так само як і банківські платежі, які за цим договором здійснювалися", - пише Гужва.

Однак, за його даними, 2014 року роботу фірми "Ледіс" заблокували органи ГФС, були заарештовані її рахунки, відповідно, повернути цій фірмі фінансову допомогу не було можливості.

"Що зробили податківці? Вони, не маючи на те жодних підстав, перекваліфікували поворотну фінансову допомогу в безповоротну і зобов'язали включити її в наш валовий дохід за 2014 рік і, відповідно, заплатити з неї податок на прибуток. Очевидне свідоме підроблення та фальсифікація, незважаючи на те, що всі документи, за якими чітко видно факт надання поворотної фінансової допомоги, були передані нами в розпорядження фіскальних органів. Очевидно, що податківці пішли на підміну понять і фальсифікацію тільки з однією метою - сфабрикувати склад злочину (несплату податку на прибуток)", - написав Гужва.

Він також зазначив про факт судових розглядів з податковими органами з цього питання, які вже йдуть.

Як повідомлялося, фіскальною службою 18 червня розпочато проведення двох обшуків, зокрема - нежитлового офісного приміщення ТОВ "Вести Мас-Медіа" на вул. Спортивна в Києві. ДФС повідомила, що вказана слідча дія проводиться в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому у квітні 2014 року за фактами ухилення від сплати податків, фіктивного підприємництва та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, посадовими особами ТОВ "Вести Мас-Медіа" за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 205 і ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу.

Засновником газети "Вести" є ТОВ "Вести Мас-Медіа", кінцевим бенефіціаром якої виступає головний редактор газети Гужва. Сам Гужва повідомляв, що інвестори газети "Вести" поки не готові розкривати свої імена в силу сформованих навколо холдингу обставин, при цьому він не заперечує фінансування з Росії.

Газета "Вести" є найбільшою безкоштовною газетою в Україні.

Як заявляли раніше у РНБО України, видання газети "Вести", а також функціонування однойменного сайту та радіо фінансується родиною Віктора Януковича через підставні структури Сергія Курченка.  

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 853 | Додав: adminA | Теги: засновника Вестей, ухиленні від сплати податків, Гужву
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ