Ср, 2024-04-24, 02:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 2 » ID-паспорти з 1 листопада можуть оформити всі громадяни України
14:41
ID-паспорти з 1 листопада можуть оформити всі громадяни України
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Кабінет міністрів України запровадив можливість оформлення карток посвідчення особи, ID-карток, для всіх громадян з 1 листопада. Про це йдеться в постанові уряду №745 від 26 жовтня.

"Ввести з застосуванням засобів Єдиного державного демографічного реєстру з 1 листопада 2016 року оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обмін паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм, зразок бланка якого затверджений цією постановою, громадянам України", – йдеться в постанові.

Варто зазначити, що раніше передбачалася можливість оформлення таких карток лише громадянами, які вперше отримують паспорт.

У постанові також йдеться про те, що до завершення роботи по забезпеченню в повному обсязі територіальних підрозділів Державної міграційної служби матеріально-технічними ресурсами, необхідними для оформлення і видачі ID-карток, паспорт громадянина України може оформлятися з використанням бланка документа у формі книжечки.

Прийняття документів для оформлення паспорта громадянина України, який не містить безконтактного електронного носія, з 1 листопада припиняється.

Незважаючи на це, паспорт громадянина України, який не містить безконтактного електронного носія, оформлений і виданий на підставі документів, поданих до 1 листопада, діє протягом терміну, на який він був виданий.

Нагадаємо, за затвердженим положенням, паспорт громадянина видається з 14 років. Для осіб, які досягли 18 років, він видається на 10 років, а тим, хто не досяг 18-річчя, – на 4 роки.

Нагадаємо, міграційна служба 11 січня розпочала видачу паспорта громадянина України у вигляді безконтактної пластикової картки (так званої ID-картки) для осіб, які досягли 16-річного віку й отримують паспорт вперше. Громадянам, які хотіли замінити свої паперові паспорти на ID-картки, треба було дочекатися ухвалення відповідного закону народними депутатами.

14 липня Верховна Рада ухвалила зміни до законодавства щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу. Згідно з прийнятим законом, паспорт буде оформлятися на десять років і містити текст українською та англійською мовою. В паспортах громадян України не будуть робити відміток про реєстрацію шлюбу, а також про його розірвання.

Під час візиту на поліграфкомбінат "Україна" президент України Петро Порошенко повідомляв, що електронний паспорт коштуватиме 100-160 гривень.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1010 | Додав: adminA | Теги: ID-паспорти, 1 листопада, всі громадяни України
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ